Neler Yeni

Snowman T6 Ultra Kule Tipi Soğutucu / Ryzen 5 3600 OC 4.20GHz/4.5GHz Testleri

EfeCakmak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Efe Çakmak
Evet, o kasa ve anakart ile uyumlu. Ram konusunda da bir sorun çıkartmayacaktır. Soğutma konusuna gelirsek önemli olan bir çok nokta var. Benim kasam MSI Mag Forge 100R hava sirkülasyonu çok iyi bir kasa. Ayrıca extra fanlara da sahibim önde üç adet 12cm fan. Üstte iki adet 12cm egzoz fanı. Arkada bir adet 12cm egzoz fanı. Bütün bunlar T6 Ultra ile birleşince çok güzel bir sonuç aldım. Mesela senin kasanı ele alalım. Thermaltake V200 maalesef çok iyi hava alabilen bir kasa değil. O yüzden sonuçların farklı olacaktır. Tüm bunların yanında işlemciyi hangi frekansta ve voltajta çalıştırdığın da önemli.
Ayriyetten elimde iki adet daha fan var işlemci frekansım şu an otomatikte 1.1 Voltaj 3.6 Ghz

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Ayriyetten elimde iki adet daha fan var işlemci frekansım şu an otomatikte 1.1 Voltaj 3.6 Ghz
1.1 voltaj ile 3.6 GHz kötü ben 1.1 voltaj ile 4.2 GHz kullanıyorum. 3.6 Ghz kullanacaksan 1.0-0.9 voltaj aralığını denemelisin

M.U.M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Mert Umut Memis
@DenizAktaş hocam sharkoon rev200 kasası hava silkülasyonunda iyi midir? Ben de sizin kasa ve bunun arasında kaldım, farklı tasarımında dolayı rev200 almak istiyorum.

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
@DenizAktaş hocam sharkoon rev200 kasası hava silkülasyonunda iyi midir? Ben de sizin kasa ve bunun arasında kaldım, farklı tasarımında dolayı rev200 almak istiyorum.
Tasarımı güzel ancak hava sirkülasyonu iyi midir bilemem. Aslında ekran kartı için çok iyi bir kasa hava direkt ekran kartına çarpıyor ama arkada kalan işlemci için aynı şeyi söyleyemem yine de tercih sizin. Ben MSI Mag Forge 100R'den gayet memnunum.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Merhaba, yaklaşık bir hafta önce işlemcim için bu soğutucuyu alıp alttaki konuda incelemiştim.
İnceleme:

Forumda Ryzen 5 3600 için sıcaklık problemi konuları çoğalınca bu soğutucunun birde test sonuçlarını göstermek istedim.
Bir haftanın sonunda bu soğutucudan hala gayet memnunum fiyatı performansına göre çok iyi görünüşü de çok şık kule tipi bir soğutucu.
Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.20Ghz overclock olarak kullanıyorum normal ayarlarında daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
Testleri Prime95 ile stres testine sokarak gerçekleştirdim.
Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz
Not: Soğutucunun içinden termal macun çıkıyor ama ben Arctic MX-4 2019 Edition termal macunu kullandım.

İşlemcinin boşta masaüstü sıcaklığı 32-35°C arası

Alıntıyı görüntüle

İşlemcinin Prime95 tam yük altında stres testi sıcaklığı 56-59°C Bir süre sonra 58°C sabit kalıyor. (Voltaj güncellemesiyle artık 56°C sabit)

Alıntıyı görüntüle

4.5GHz Testi 2K 60 FPS:

Montaj:

Montajı biraz uğraştırıyor çünkü biraz büyük bir soğutucu ama çok da zor değil ve buna değiyor. Kimisi anakartı sökerek montajlamış ben sadece ekran kartını sökerek kasanın içinde montajını gerçekleştirdim.
Soğutucunun iki adet mandalı var ve anakartın kutusundan çıkan fotoğraftaki bu iki aparatı anakartınıza montajlayıp soğutucunun mandallarını da bu aparatlara geçiriyorsunuz. Soğutucunun bağlantı ucunu da Anakartın üzerinde bulunan CPU Fan 1 slotuna takıyorsunuz ve bilgisayarınız hazır.

Alıntıyı görüntüle

Ürün linki:

3600X ile 1.2600V'da Blender testinde 85 derece normal mi?

Güç tüketimi 75W.

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Bu durumda sıkıntı nedir?
Her şey olabilir. T6'nın durumu, montaj hataları, kasa, kasa fanlarının kalitesi, kasa hava akış kalitesi, termal macun, bilgisayarın bulunduğu ortam, oda sıcaklığı, işlemcinin durumu... Uzar gider

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Her şey olabilir. T6'nın durumu, montaj hataları, kasa, kasa fanlarının kalitesi, kasa hava akış kalitesi, termal macun, bilgisayarın bulunduğu ortam, oda sıcaklığı, işlemcinin durumu... Uzar gider

Voltaj düşürme işlemini yaptığımız arkadaşa ''Soğutucu ters takmış olabilirsin'' dedim.

Böyle bir konusu var, bakarsanız sevinirim.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
asrock b450m pro4te soğutucu aparatları var mı biliyor musun

TR-SALİHAYCUN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
salih
Tasarımı güzel ancak hava sirkülasyonu iyi midir bilemem. Aslında ekran kartı için çok iyi bir kasa hava direkt ekran kartına çarpıyor ama arkada kalan işlemci için aynı şeyi söyleyemem yine de tercih sizin. Ben MSI Mag Forge 100R'den gayet memnunum.
kardeşim aradığım sıkıntıyı sen cözdün ama bişi sormam lazım sana b450m a pro max var aparatı ben internetten aldım işlemcim olarakta ryzen 5 3400g pro serisi olan t6 ultra alsam anakartıma uyar mı ?
2 sorum ise 2 tane ram bellek kullanacam xpg adata olan değiyor mu degmiyor mu ?
3 sorum ise ben satın aldıgımda 2 fan olarak mı geliyor yoksa tek fan cunku yazmıyorda ondan dedim
yardım edermisin 1 haftadır bunu araştırıyorum

Top Bottom