Merhaba, yaklaşık bir hafta önce işlemcim için bu soğutucuyu alıp alttaki konuda incelemiştim.
İnceleme:
Forumda Ryzen 5 3600 için sıcaklık problemi konuları çoğalınca bu soğutucunun birde test sonuçlarını göstermek istedim.
Bir haftanın sonunda bu soğutucudan hala gayet memnunum fiyatı performansına göre çok iyi görünüşü de çok şık kule tipi bir soğutucu.
Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.20Ghz overclock olarak kullanıyorum normal ayarlarında daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
Testleri Prime95 ile stres testine sokarak gerçekleştirdim.
Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz
Not: Soğutucunun içinden termal macun çıkıyor ama ben
Arctic MX-4 2019 Edition termal macunu kullandım.
İşlemcinin boşta masaüstü sıcaklığı 32-35°C arası
Alıntıyı görüntüle
İşlemcinin Prime95 tam yük altında stres testi sıcaklığı 56-59°C Bir süre sonra 58°C sabit kalıyor. (Voltaj güncellemesiyle artık 56°C sabit)
Alıntıyı görüntüle
4.5GHz Testi 2K 60 FPS:
Montaj:
Montajı biraz uğraştırıyor çünkü biraz büyük bir soğutucu ama çok da zor değil ve buna değiyor. Kimisi anakartı sökerek montajlamış ben sadece ekran kartını sökerek kasanın içinde montajını gerçekleştirdim.
Soğutucunun iki adet mandalı var ve anakartın kutusundan çıkan fotoğraftaki bu iki aparatı anakartınıza montajlayıp soğutucunun mandallarını da bu aparatlara geçiriyorsunuz. Soğutucunun bağlantı ucunu da Anakartın üzerinde bulunan CPU Fan 1 slotuna takıyorsunuz ve bilgisayarınız hazır.
Alıntıyı görüntüle
Ürün linki:
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Soğutucu & Fan modelleri için hemen tıklayın.
urun.n11.com