3500x ile 3600 arasında performans olarak fark var bence 3600 almalısın şimdilik idareten soğutucusuz kullanırsın ama 3600 almanı öneririm. Soğutucu alana kadar ise core performance boost kapatabilirsin.Arkadaşlar yeni bilgisayar toplayacağım. Ryzen 5 3500x ve Ryzen 5 3600 arasında kaldım ve işlemci soğutucusu almak istemiyorum, ryzen 5 3600 işlemcisinin kendi soğutması ne kadar yeterlidir ?
Arkadaşlar yeni bilgisayar toplayacağım. Ryzen 5 3500x ve Ryzen 5 3600 arasında kaldım ve işlemci soğutucusu almak istemiyorum, ryzen 5 3600 işlemcisinin kendi soğutması ne kadar yeterlidir ?
Ciddi performans kaybı olur mu ?Dostum bu forumda o kadar çok konusu açılıyor ki bunun, en çok da "yetersiz" falan diyen oluyor.
Yetersiz falan geldiği yok, ben hiçbir zaman throttle yaptırdığını görmedim Wraith Stealth'in, ne kendimde gördüm ne de kullanan başka birinde.
Sıcak çalışıyor, onu inkar etmiyorum zaten kimse de edemez ama sadece boost frekanslarını göremiyorsun.
Boost performansı işlemcinin normal performansına dahil değildir, performansa ektir.
O yüzden stok soğutucu kullanınca performansın düşüyor vb. tarzından bir şey yok, inanma.
Çözüm olarak voltaj düşürebilirsin veya direkt Core Performance Boost kapatarak işlemcinin boost yapmasını kapatabilirsin, böylece anakartın boldan boldan voltaj vermeyecek ve boost yapmayacak, sıcaklıklarda 10-15 derece oynama olacak.
Ben CPB kapalı kullanıyorum şuan açıkken çok ısınıyor fps olarak fark görmedimCiddi performans kaybı olur mu ?
La yok, dediğim gibi boost frekansları performansa dahil değil, performansa ek.Ciddi performans kaybı olur mu ?
Arkadaşlar yeni bilgisayar toplayacağım. Ryzen 5 3500x ve Ryzen 5 3600 arasında kaldım ve işlemci soğutucusu almak istemiyorum, ryzen 5 3600 işlemcisinin kendi soğutması ne kadar yeterlidir ?
Dostum bu forumda o kadar çok konusu açılıyor ki bunun, en çok da "yetersiz" falan diyen oluyor.
Yetersiz falan geldiği yok, ben hiçbir zaman throttle yaptırdığını görmedim Wraith Stealth'in, ne kendimde gördüm ne de kullanan başka birinde.
Sıcak çalışıyor, onu inkar etmiyorum zaten kimse de edemez ama sadece boost frekanslarını göremiyorsun.
Boost performansı işlemcinin normal performansına dahil değildir, performansa ektir.
O yüzden stok soğutucu kullanınca performansın düşüyor vb. tarzından bir şey yok, inanma.
Çözüm olarak voltaj düşürebilirsin veya direkt Core Performance Boost kapatarak işlemcinin boost yapmasını kapatabilirsin, böylece anakartın boldan boldan voltaj vermeyecek ve boost yapmayacak, sıcaklıklarda 10-15 derece oynama olacak.
Evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum, peki ya sıcak çalışması uzun süreli kullanım yayın açma vs. durumlarında sıkıntı yaşatır mı ?Ciddi performans kaybı olur mu ?
Yok dostum, hayır.Evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum, peki ya sıcak çalışması uzun süreli kullanım yayın açma vs. durumlarında sıkıntı yaşatır mı ?
İkisi içinde tam performans için harici bir kule tipi soğutucu veya sıvı soğutucu almak gerekli mi peki ?Niye böyle bir algı var bilmiyorum fakat 3500X in de stock soğutucusu 3600 ile aynı ve 3500X de 3600 gibi ısınıyor ikiside stock soğutucu ile tam performans vermiyor, tam performansdan kastımda örneğin R5 3600 oyunda iken 4.1GHz olucağına 3.9GHz de çalışıyor.
Bildiğim kadarıyla 3500X dede 3600 de olan soğutucu var ve iki işlemciyi de soğutamıyor bu soğutucu.
İkisi içinde tam performans için harici bir kule tipi soğutucu veya sıvı soğutucu almak gerekli mi peki ?