Neler Yeni

Ryzen 5 3600 Soğutma Performansı sıkıntılı mı ?

YouSoufle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yusuf Karadağ
Arkadaşlar yeni bilgisayar toplayacağım. Ryzen 5 3500x ve Ryzen 5 3600 arasında kaldım ve işlemci soğutucusu almak istemiyorum, ryzen 5 3600 işlemcisinin kendi soğutması ne kadar yeterlidir ?

Bermud4

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Ahmet Aydın
Arkadaşlar yeni bilgisayar toplayacağım. Ryzen 5 3500x ve Ryzen 5 3600 arasında kaldım ve işlemci soğutucusu almak istemiyorum, ryzen 5 3600 işlemcisinin kendi soğutması ne kadar yeterlidir ?
3500x ile 3600 arasında performans olarak fark var bence 3600 almalısın şimdilik idareten soğutucusuz kullanırsın ama 3600 almanı öneririm. Soğutucu alana kadar ise core performance boost kapatabilirsin.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
490
İsim
Muhammed Yertüm

(Youtube'da izlediğim inceleme videolarına dayanarak söylüyorum )

Eğerki sistemi çok zorlayacaksan (render vs...) ikisi içinde adam akıllı bir soğutucu alman gerekiyor

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Dostum bu forumda o kadar çok konusu açılıyor ki bunun, en çok da "yetersiz" falan diyen oluyor.
Yetersiz falan geldiği yok, ben hiçbir zaman throttle yaptırdığını görmedim Wraith Stealth'in, ne kendimde gördüm ne de kullanan başka birinde.
Sıcak çalışıyor, onu inkar etmiyorum zaten kimse de edemez ama sadece boost frekanslarını göremiyorsun.
Boost performansı işlemcinin normal performansına dahil değildir, performansa ektir.
O yüzden stok soğutucu kullanınca performansın düşüyor vb. tarzından bir şey yok, inanma.
Çözüm olarak voltaj düşürebilirsin veya direkt Core Performance Boost kapatarak işlemcinin boost yapmasını kapatabilirsin, böylece anakartın boldan boldan voltaj vermeyecek ve boost yapmayacak, sıcaklıklarda 10-15 derece oynama olacak.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Dostum bu forumda o kadar çok konusu açılıyor ki bunun, en çok da "yetersiz" falan diyen oluyor.
Yetersiz falan geldiği yok, ben hiçbir zaman throttle yaptırdığını görmedim Wraith Stealth'in, ne kendimde gördüm ne de kullanan başka birinde.
Sıcak çalışıyor, onu inkar etmiyorum zaten kimse de edemez ama sadece boost frekanslarını göremiyorsun.
Boost performansı işlemcinin normal performansına dahil değildir, performansa ektir.
O yüzden stok soğutucu kullanınca performansın düşüyor vb. tarzından bir şey yok, inanma.
Çözüm olarak voltaj düşürebilirsin veya direkt Core Performance Boost kapatarak işlemcinin boost yapmasını kapatabilirsin, böylece anakartın boldan boldan voltaj vermeyecek ve boost yapmayacak, sıcaklıklarda 10-15 derece oynama olacak.
Ciddi performans kaybı olur mu ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
La yok, dediğim gibi boost frekansları performansa dahil değil, performansa ek.
Temel hızdan aşağı düştüğü de yok, o yüzden performans kaybı falan olmaz.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Niye böyle bir algı var bilmiyorum fakat 3500X in de stock soğutucusu 3600 ile aynı ve 3500X de 3600 gibi ısınıyor ikiside stock soğutucu ile tam performans vermiyor, tam performansdan kastımda örneğin R5 3600 oyunda iken 4.1GHz olucağına 3.9GHz de çalışıyor.

Bildiğim kadarıyla 3500X dede 3600 de olan soğutucu var ve iki işlemciyi de soğutamıyor bu soğutucu.

YouSoufle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yusuf Karadağ
Evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum, peki ya sıcak çalışması uzun süreli kullanım yayın açma vs. durumlarında sıkıntı yaşatır mı ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum, peki ya sıcak çalışması uzun süreli kullanım yayın açma vs. durumlarında sıkıntı yaşatır mı ?
Yok dostum, hayır.
Fan sesi olabilir hızlı döndüğü için, anca o.
O sıcaklıkların kimseye bir zararı yok.

YouSoufle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yusuf Karadağ
Niye böyle bir algı var bilmiyorum fakat 3500X in de stock soğutucusu 3600 ile aynı ve 3500X de 3600 gibi ısınıyor ikiside stock soğutucu ile tam performans vermiyor, tam performansdan kastımda örneğin R5 3600 oyunda iken 4.1GHz olucağına 3.9GHz de çalışıyor.

Bildiğim kadarıyla 3500X dede 3600 de olan soğutucu var ve iki işlemciyi de soğutamıyor bu soğutucu.
İkisi içinde tam performans için harici bir kule tipi soğutucu veya sıvı soğutucu almak gerekli mi peki ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Top Bottom