Neler Yeni

Ryzen 5 3600 Soğutucu Önerisi

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Kasam Dark Guardian 4x12 RGB kasa 165mm ye kadar soğutucu destekliyor. Anakartım Gigabyte B450M S2H. Kule tipi soğutucu istiyorum çok pahalı olmasın lütfen 300-400 olsun maksimum. O.C yapmayacağım geldiği gibi takıp oyun oynayacağım. Arctic Freezer 34 Duo düşünüyordum ama satıştan kalkmış sanırsam. RGB olursa sevinirim :)

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Overclock yapmayacaksan soğutucuya falan gerek yok. Stok soğutucuyla bile throttle olmuyor, 3.7-3.8 GHz'de falan takılıyor. Sesten dolayı istiyorsan orasına karışamam.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Kasam Dark Guardian 4x12 RGB kasa 165mm ye kadar soğutucu destekliyor. Anakartım Gigabyte B450M S2H. Kule tipi soğutucu istiyorum çok pahalı olmasın lütfen 300-400 olsun maksimum. O.C yapmayacağım geldiği gibi takıp oyun oynayacağım. Arctic Freezer 34 Duo düşünüyordum ama satıştan kalkmış sanırsam. RGB olursa sevinirim :)

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,008
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Bunu öneririm ancak RGB değil.

İlla RGB olsun diyorsan bunu alabilirsin. (Renklerini kontrol edemezsin)

Leurox

80+ Gold
En İyi Cevap
1
500 tl bütçen olsaydı sana sıvı soğutma önerecektim bakmak istiyosan linkte veriyim

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Ben core frozr s kullanıyorum occtde maks 75 görüyor yaz ayında yani iyi denebilir kasam da cooler master mb511
Fakat t6 ultra daha da iyi duydum 120tl de fark var.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Overclock yapmayacaksan soğutucuya falan gerek yok. Stok soğutucuyla bile throttle olmuyor, 3.7-3.8 GHz'de falan takılıyor. Sesten dolayı istiyorsan orasına karışamam.
Herkes r5 3600 ün ısınma sorunu ile yakınıyor. Sistem 6-7 yıl kullanmayı düşünüyorum ondan alıyorum:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Herkes r5 3600 ün ısınma sorunu ile yakınıyor. Sistem 6-7 yıl kullanmayı düşünüyorum ondan alıyorum:
İşlemci erimiyor ya dostum Allah aşkına? Tabii ki bütçen varsa al, önerdiğimiz de bu zaten. Bu ısınma bir "sorun" değil. Throttle falan olmuyor, olmadığı sürece sıkıntı yok.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci erimiyor ya dostum Allah aşkına? Tabii ki bütçen varsa al, önerdiğimiz de bu zaten. Bu ısınma bir "sorun" değil. Throttle falan olmuyor, olmadığı sürece sıkıntı yok.
Eski laptopumda uçak sesi geldiği için sesi dert etmiyorum. Sizce stok soğutucu yeterli midir? Sonradan mı almalıyım soğutucuyu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani sadece Cs, lol, fortnite, apex, pubg gibi oyunları oynayacağım işlemciyi çok zorlayacağımı da düşünmüyorum.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Eski laptopumda uçak sesi geldiği için sesi dert etmiyorum. Sizce stok soğutucu yeterli midir? Sonradan mı almalıyım soğutucuyu?
Soğutucu almak için işlemciden kısılıyorsa alınmaması daha iyi olur ama senin durumunda öyle değil. Alman iyi olur tabii ki, para sıkıntıysa idare olarak kullanabilirsin, bir şey olmaz.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Soğutucu almak için işlemciden kısılıyorsa alınmaması daha iyi olur ama senin durumunda öyle değil. Alman iyi olur tabii ki, para sıkıntıysa idare olarak kullanabilirsin, bir şey olmaz.
Yani elbet bayram gelecek vs o zamanlarda biriktirip alırsam daha iyi olabilir aslında eğer beni idare edecekse stok fan

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yani elbet bayram gelecek vs o zamanlarda biriktirip alırsam daha iyi olabilir aslında eğer beni idare edecekse stok fan
İdare edersin tabii. Ben sistemi topladığımdan beri stok soğutucusunu kullanıyorum. İleride alacağım, herhangi bir sorun olmaz.

COREXAR

80+ Silver
Sadece oyun içinse yeter ama ben stok soğutucu ile CS'de 90'ları gördüm CPB kapadım şuan max 70.

Top Bottom