Arkadaşlar selamlar, herkese bu zorlu zamanlarda sağlıklı günler dilerim. Yakın zamanda bir pc toplama düşüncem var. Daha önce pc toplamadım, teknolojilerden ve yeniliklerden tamamen habersizim şu anda. Alacağım işlemciyi kararlaştırdım Ryzen 5 3600x, fakat anakart konusunda tamamen bir çıkmaza girmiş durumdayım. B450 ve x570 seçeneklerinin olduğunu gördüm. Bir anakart seçimi yaparken temel almam gereken değişken nedir? Niyetim oyun oynamak değil, programlama yapıyorum ve bi kaç ağır sayılabilecek program kullanıyorum alanımla ilgili. Onun için yakın zamanda işlemcimi değiştireceğimi düşünmüyorum, bununla beraber ekran kartını da tamamen ortalama bir ekran kartı alarak kullanacağım. Bunun için en doğru anakart seçimi ne olmalıdır? B450 de bi kaç model önerenler olmuş fakat o işlemciye x570 almak mantıklı diyen bir kısım insan da var. Tavsiyelerinize ihtiyacım var, iyi forumlar.
Düzenleme: Arkadaşlar herkes haklı olarak bütçe soruyor, yardımcı olmak isteyen zahmet edip yazan herkese teşekkür ederim. Bütçe ile ilgili net fikrim yok dediğim gibi donanım piyasasından çok uzak kaldım. Toplam 5-5.5k civarlarında cihaz toplama fikrim var bunun için sanıyorum 1000 lira civarında bir anakart seçimi yapmak makul olur. Bazı arkadaşlar 1000 tl civarında x570'e yönelmek mantıklı olur demiş acaba giriş seviye bir x570 mi mantıklı olur yoksa üst seviye bir b450 mi? Ekran kartına çok para yatırmayacağımı tekrar hatırlatmak isterim.Tekrar iyi niyetli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Düzenleme: Arkadaşlar herkes haklı olarak bütçe soruyor, yardımcı olmak isteyen zahmet edip yazan herkese teşekkür ederim. Bütçe ile ilgili net fikrim yok dediğim gibi donanım piyasasından çok uzak kaldım. Toplam 5-5.5k civarlarında cihaz toplama fikrim var bunun için sanıyorum 1000 lira civarında bir anakart seçimi yapmak makul olur. Bazı arkadaşlar 1000 tl civarında x570'e yönelmek mantıklı olur demiş acaba giriş seviye bir x570 mi mantıklı olur yoksa üst seviye bir b450 mi? Ekran kartına çok para yatırmayacağımı tekrar hatırlatmak isterim.Tekrar iyi niyetli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Son düzenleme: