Neler Yeni

Ryzen 5 3600X Isı Problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mustafa Şen
Dün akşam yeni sistemimi montajladım. Ryzen 5 3600X stok fanını takarken biraz zorlandım muhtemelen bu yüzden altında ki macunda problem oldu. Kasa da 1 tane fan var zaten eski bir kasa geçici olarak kullanıyorum muhtemelen bununda etkisi var. Her neyse fan kasanın dışına oldukça serin ve güzel üflüyor gayet güçlü ancak işlemci derecesi BIOS'da 36-37 felan gözükmesine rağmen AIDA gibi programlarda git gide yükseliyor anlık 55 oluyor mesela sonra 45-47'ye felan düşüyor. Mesela az önce 41 dereceye kadar düştü saniyeler içerisinde sonra 49 oldu sonra tekrar 42'lere düştü. Bu pek problem değil ama dün fan ayarıyla çok uğraşmıştım boşta 60 dereceleri gördü yine görebilir bilgisayarı yeni açtım bilemiyorum ne yapmamı önerirsiniz fanı %100'de tutayım mı sürekli?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Dün akşam yeni sistemimi montajladım. Ryzen 5 3600X stok fanını takarken biraz zorlandım muhtemelen bu yüzden altında ki macunda problem oldu. Kasa da 1 tane fan var zaten eski bir kasa geçici olarak kullanıyorum muhtemelen bununda etkisi var. Her neyse fan kasanın dışına oldukça serin ve güzel üflüyor gayet güçlü ancak işlemci derecesi BIOS'da 36-37 felan gözükmesine rağmen AIDA gibi programlarda git gide yükseliyor anlık 55 oluyor mesela sonra 45-47'ye felan düşüyor. Mesela az önce 41 dereceye kadar düştü saniyeler içerisinde sonra 49 oldu sonra tekrar 42'lere düştü. Bu pek problem değil ama dün fan ayarıyla çok uğraşmıştım boşta 60 dereceleri gördü yine görebilir bilgisayarı yeni açtım bilemiyorum ne yapmamı önerirsiniz fanı %100'de tutayım mı sürekli?
Boşta dalgalanma normal. Stress testinde kaç derece o önemli.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Normal. Yük altında kaç derece oluyor? Kasanız nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mustafa Şen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boşta dalgalanma normal. Stress testinde kaç derece o önemli.
Testte 75 dereceyi gördü bekledim ancak sanırım fanın tüm gücü buydu ve hızı artmadı ben de testi durdurdum ısı düşmeyince. Ancak işin garip yanı 45 dereceyken starta bastığım anda 75 derece gözüküyor işlemci. Bu kadar hızlı ısınamaz ki bu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal. Yük altında kaç derece oluyor? Kasanız nedir?
Kasam dediğim gibi eski bir kasa öyle boş kasalardan değil yani geçici idarelik ama havalandırması felan her yerinde var sadece önünde yok. Bununda etkisi var kasayı değiştireceğim en kısa sürede.

Ekler

• test.png
    test.png
    272.2 KB · Hit: 75

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Değerler güzel, bende Ryzen 5 3600 var onda stres testi yaptığımda 90 derece bile görebiliyorum :D.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
75 derece soğuk bi 10 dakka test yap yüksek sıcaklıklar sorun olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mustafa Şen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Değerler güzel, bende Ryzen 5 3600 var onda stres testi yaptığımda 90 derece bile görebiliyorum :D.
Ne yalan söyleyeyim ben korktum hocam ilk defa bilgisayar topladığım için birde dediğim gibi eski kasaya taktım kısa bir süreliğine dedim birde para çöpe gitmesin :D

17.20'den 17.30'a kadar yapıp geliyorum hemen.

Testi yaptım ilk 2 dakika felan 75 civarlarında kaldı sonra 79-80'e dayandı ve hep öyle devam etti. Sadece sonlarda 81 gördü anlık olarak. Bu arada %100 yükte 3.98, 4 GHz aralarında çalışması normal midir yüksek performansa aldığımda 4.20 GHz felan oluyordu çünkü.

Ekler

• test2.png
    test2.png
    343.7 KB · Hit: 58
Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302