Neler Yeni

Ryzen 5 5500'den 5600'e geçmek mantıklı mıdır?

Zelaroth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Gereksiz Hesap
Selamlar, yakın zamanda ekran kartımı RX 6600'den 6600 XT'ye değiştirdim, elime geçen fazla para ile Ryzen 5 5500'ümü satıp 5600'e geçmeyi düşünüyorum ancak anakartım halen B450 serisinden bir anakart dolayısıyla PCI 4.0 desteklemiyor ve sanırsam parçalardan ufak bir miktarda daha az performans alıyorum. Sizce işlemcimi 5600 mü yapayım yoksa B450 anakartımı b550'ye mi geçireyim, hangisi bana daha çok katkı sağlar uzun vadede acaba? Şimdiden yorumlar için teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Önceliğini anakarttan yana kullan bence.

Zelaroth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Gereksiz Hesap
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önceliğini anakarttan yana kullan bence.
Teşekkürler yorum için, ben de arada kalmıştım açıkçası Ryzen 5 5500 ile 5600 arasında da belli bir fark var diyordum ancak anakart eski PCI slotunu desteklediği için oradan da ileriye dönüklük anlamında kaybım oluyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Teşekkürler yorum için, ben de arada kalmıştım açıkçası Ryzen 5 5500 ile 5600 arasında da belli bir fark var diyordum ancak anakart eski PCI slotunu desteklediği için oradan da ileriye dönüklük anlamında kaybım oluyordu.
Aslında öyle çok absürt bir fark yok %7 civarı bir fark var

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Caner
Anakarttan yana bi kaybın olmuyor, bi kazancında olmuyor. islemcinde(r5 5500 pcie 3.0 ile çalışıyor, anakartin da. Eğer islemciyi ryzen 5 5500 de sabit bırakıp anakartını b550 upgrade edersen pcie 3.0 bant genişliğini kullanmaya devam ediceksin ve kısılan performans yine kısılıyor olarak devam edicek, kazandığın bisey olmayacak.
Sistemin güzel duruyor ileriki aşamaya upgrade etmek için ekstra bütçe ayırman gerekicek ben tavsiye etmem ama illa istiyorsan islemciyi yükselt tam performans almak istiyorsan islemci ve anakartı yükselt.

Zelaroth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Gereksiz Hesap
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakarttan yana bi kaybın olmuyor, bi kazancında olmuyor. islemcinde(r5 5500 pcie 3.0 ile çalışıyor, anakartin da. Eğer islemciyi ryzen 5 5500 de sabit bırakıp anakartını b550 upgrade edersen pcie 3.0 bant genişliğini kullanmaya devam ediceksin ve kısılan performans yine kısılıyor olarak devam edicek, kazandığın bisey olmayacak.
Sistemin güzel duruyor ileriki aşamaya upgrade etmek için ekstra bütçe ayırman gerekicek ben tavsiye etmem ama illa istiyorsan islemciyi yükselt tam performans almak istiyorsan islemci ve anakartı yükselt.
Anladım, zaten yeni soket yapısına geçmek baya zaman alacağı için bütçe anlamında bu sistem üzerinden gitmek istedim açıkçası, en mantıklı yükseltme hangisi olursa diye, yoksa DDR5 sisteme geçmek direkt gelir gelmez hayal enazından birkaç sene için

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Anladım, zaten yeni soket yapısına geçmek baya zaman alacağı için bütçe anlamında bu sistem üzerinden gitmek istedim açıkçası, en mantıklı yükseltme hangisi olursa diye, yoksa DDR5 sisteme geçmek direkt gelir gelmez hayal enazından birkaç sene için
DDR5 Sistem yüksek bütçe olmadıkça hayal olarak kalmaya devam edecek açıkçası. Ben Yeni bir anakarta geçmenizi öneririm fakat diğer bir önerim hangi parçayı ucuz bulursanız onu almanız olacaktır

Zelaroth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Gereksiz Hesap
DDR5 Sistem yüksek bütçe olmadıkça hayal olarak kalmaya devam edecek açıkçası. Ben Yeni bir anakarta geçmenizi öneririm fakat diğer bir önerim hangi parçayı ucuz bulursanız onu almanız olacaktır
Teşekkür ederim, öyle yapacağım.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ben olsam anakart ve işlemciyi satıp 5600 +b550 ikilisi alır mis gibi devam ederdim

Top Bottom