Ryzen 5 5600 den ryzen 7 5700x3d e geçilir mi

bende senin gibi yapayım dedim b450 gaming x anakartımı b550 eagle anakarta update ettim 16 ramı 32 yaptım ama 5600 ddan 5700x3d veya x modeline göre gereksiz pahalı düşündüğüm için 1.5 yıl sonrası için bugun b850 anakart alacağım taksit taksit ödeyeceğim çünkü am4 e 10k gereksiz rakam diye düşünüyorum 5600 ile yola devam oc yap 3.8 de sabit kullan keyfine bak
Senin anakart uogradesi gereksiz olmuş B450 Gaming X sağlam model hala 😀

Senin anakart uogradesi gereksiz olmuş B450 Gaming X sağlam model hala 😀
3k ya bulmuşum acırmıyım acımam :)))
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2k yada elimdeki kartı satmıştım

Senin anakart daha zayıf ondan ve çalışır zaten onda sorun yok anlık performans düşüşleri falan olabilir foruma konu açan kişide anlık takılma sorunları vardı oyunda.
O zaman overclock yapıp biraz daha devam edebilirim sonrasında ddr5 Li bir sisteme geçiş yaparım aslında sistemimden memnunum ama zam muhabbetinden dolayı kararsız kaldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende senin gibi yapayım dedim b450 gaming x anakartımı b550 eagle anakarta update ettim 16 ramı 32 yaptım ama 5600 ddan 5700x3d veya x modeline göre gereksiz pahalı düşündüğüm için 1.5 yıl sonrası için bugun b850 anakart alacağım taksit taksit ödeyeceğim çünkü am4 e 10k gereksiz rakam diye düşünüyorum 5600 ile yola devam oc yap 3.8 de sabit kullan keyfine bak
Mantıklı geldi bu şekilde yapıp biraz daha kullanayım o zaman stock soğutucu ile oc şu anda riskli mi

hocam bilmiyordum ki böyle bir güncelleştirme yapacağımı ve anakarttan dolayı böyle bir sıkıntı çekeceğimi
a320 ye de takarsın işlemciyi. Overclock vesaire yapmayacaksın zaten. Arkadaşlar b550 öneriyor sanırım. 5-6 k bazılarının ölü soket diye tabir ettiği sokete hem 5 anakarta hem 10 anakarta verdikten sonra git ddr5 e geç.

Ha kesinlikle 3D olmuyorsa da R7 5700x bak hocam.

a320 ye de takarsın işlemciyi. Overclock vesaire yapmayacaksın zaten. Arkadaşlar b550 öneriyor sanırım. 5-6 k bazılarının ölü soket diye tabir ettiği sokete hem 5 anakarta hem 10 anakarta verdikten sonra git ddr5 e geç.

Çipsetin çok önemi yok kullandığı modelin VRM leri 5600 den fazlasını kaldırmaz.

hocam 5600 ile 5700x arasında da sanırım o kadar ciddi bir fark yok

Gereksiz olur çünkü arada 10k dan fazla fark var. Yeterli sistemin. Onun yerine ddr5 sistem şart onun yerine ram ve anakart alırsın tek işlemci yerine.

Geri