Neler Yeni

Ryzen 5 5600 ısınma sorunu

bastias

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burhan doğan
Gamegarajdan aldığım hazır sistemdeki stok fanlı ryzen 5 5600 işlemcim valoda yüzde 25-30 civarı kullanımla 80 dereceye çıkıyor. Odamın darlığı ve fanın birazcık kapalı bir yere bakması sebebiyle ısının yüksek olmasını bekliyodum fakat bu kadarı fazla sanırım. Kasam xpg lander 650 80+. Kule tipi soğutucu veya başka önerileri olanlar yardımcı olursa sevinirim.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,395
İsim
Kürşat
Gamegarajdan aldığım hazır sistemdeki stok fanlı ryzen 5 5600 işlemcim valoda yüzde 25-30 civarı kullanımla 80 dereceye çıkıyor. Odamın darlığı ve fanın birazcık kapalı bir yere bakması sebebiyle ısının yüksek olmasını bekliyodum fakat bu kadarı fazla sanırım. Kasam xpg lander 650 80+. Kule tipi soğutucu veya başka önerileri olanlar yardımcı olursa sevinirim.
bütçe ne

bastias

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burhan doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2kya kadar çıkabilirim de 5600 için o kadar çıkmaya gerek yok bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı işlemciyle https://www.akakce.com/islemci-sogu...ssin-120-se-cpu-tl-c12c-fiyati,340209419.html
Bu soğutucuyu kullanıyorum. Cinebench r23 testinde bile max 63 dereceyi gördüm. Oyunlarda 57 58 derecelerde takılıyor işlemci tavsiye ederim. Yanında gelen macun da kaliteli yanlış hatırlamıyorsam 9mwk iletkenliği vardı.
Her forumda her videoda her yerde termalright öneriliyor. Sanırım bunu veya burst assasini alicam. Rgbli önerdiğiniz bir model var mi

Soğutucu nedir? Stok mu?
Yukarda belirttiğim gibi stok

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,686
İsim
Hacı

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,906
İsim
Okan Aslantaș
2kya kadar çıkabilirim de 5600 için o kadar çıkmaya gerek yok bence

Her forumda her videoda her yerde termalright öneriliyor. Sanırım bunu veya burst assasini alicam. Rgbli önerdiğiniz bir model var mi

Yukarda belirttiğim gibi stok
Aynısının rgbli versiyonu var. şahsen bendeki rgbli versiyon ama rgbli kullanmıyorum gözümü alıyor sade siyah ve gri karışımı daha hoş duruyor diye düşünüyorum

Son düzenleme:

cornlov

80+ Bronze
Normalde id cooling se 214 önericektim.
Fiyatlar saçma sapan yerlere gitmiş hep.
Senin yerinde olsam şunu alırım;
Cfm değeri güzel, hem 2 fan var.
555 lira hem.Daha ne olsun...

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa Kademoğlu
Bu arada kasa yeni mi sormamın sebebi termal macunun durumu ayrıyeten peerless assassin in rgb li olanını kullanıyorum anakartım asus kendi uygulamasından cpu sıcaklığına göre renk vermesini ayarladım ısınırsa kırmızı yanacak ama henüz göremedim hep yeşilde takılıyor ısınamıyor 12400f kış ayında yazın bakıcaz artık

Vesselam

80+ Bronze
Normalde id cooling se 214 önericektim.
Fiyatlar saçma sapan yerlere gitmiş hep.
Senin yerinde olsam şunu alırım;
Cfm değeri güzel, hem 2 fan var.
555 lira hem.Daha ne olsun...
Dostum arkadaşın önerdiği soğutucu gerçekten işlemciye biçilmiş kaftan fiyatı da güzel ben de 5 5600 ile bu soğutucuyu kullanıyorum kesinlikle bunu al geç fazladan para vermene gerek yok

Top Bottom