Neler Yeni

Ryzen 5 5600 İşlemci hala kullanılır mı?

Uğur Altun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Uğur Altun
Instagram
uguraltunn_
Merhaba arkadaşlar ryzen 5 5600 işlemcim ve rx6700xt ekran kartım mevcut. Bu zamana kadar sıkıntısız geldim kule tipi sağlam hava soğutucu ile sistemi oyun odaklı neredeyse 2021 yılından beri kullanıyorum. 2K monitör almak ve ufaktan yayıncılığa girişmek istiyorum. Bu konuya istinaden bir kaç sorum olacak;
1- İşlemci hala kullanılır mı, 2K ve yayıncılık için upgrade ihtiyaç var mı?
2- 2K IPS ve 144Hz üzeri monitör tavsiyesi yapar mısınız?
3- Sistemi 2K da kullanmak için bu işlemci ve ekran kartı yeterli olur mu?
4- 2K ve yayıncılık için ekran kartını NVIDIA tarafından güncellemek istesem maksimum hangi ekran kartını takabilirim ve rx6700xt den farklı performans alır mıyım?

Ek olarak sistemimi sağlık için teste sokmak istiyorum nasıl bir şey yapabilirim?

JaeSun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Taha Taşkan
Ryzen 5 5600 günümüzde hala geçerli ve kullanılabilecek bir işlemci fakat 2k ayarlarda ayrıca yayında açacağınızı belirtiyorsunuz. Bu noktada sizlere 6 core yeterli gelmeyecektir. Sadece oyun oynayan biri olsaydınız yeterli diyebilirdim. Ryzen 7 tarafınca bir işlemci almanız daha uygun olacaktır. 6700xt 2k için yeterli bir karttır çoğu oyunda sizleri üzmeyecektir. Extra FSR desteğinide yok saymamak lazım :)

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,880
İsim
.
Merhaba arkadaşlar ryzen 5 5600 işlemcim ve rx6700xt ekran kartım mevcut. Bu zamana kadar sıkıntısız geldim kule tipi sağlam hava soğutucu ile sistemi oyun odaklı neredeyse 2021 yılından beri kullanıyorum. 2K monitör almak ve ufaktan yayıncılığa girişmek istiyorum. Bu konuya istinaden bir kaç sorum olacak;
1- İşlemci hala kullanılır mı, 2K ve yayıncılık için upgrade ihtiyaç var mı?
2- 2K IPS ve 144Hz üzeri monitör tavsiyesi yapar mısınız?
3- Sistemi 2K da kullanmak için bu işlemci ve ekran kartı yeterli olur mu?
4- 2K ve yayıncılık için ekran kartını NVIDIA tarafından güncellemek istesem maksimum hangi ekran kartını takabilirim ve rx6700xt den farklı performans alır mıyım?

Ek olarak sistemimi sağlık için teste sokmak istiyorum nasıl bir şey yapabilirim?
Kullanılır ama R7 alsan daha hoş olur

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
ilyas koç
6700xt 2k kart olarak çıktı ama 1080P ye doğru ilerliyor zaman geçtikçe

Oynadığın oyunlardaki 2K performansını denemek için AMD ayarlarından VSR açıp sanal 2K yı dene.

Yeterli gelirse yükseltme yapmazsın. Yetersiz gelirse ekran kartı olarak yayın için NVIDIA geçmen daha iyi olur

1729241546522.png

Uğur Altun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Uğur Altun
Instagram
uguraltunn_
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen 5 5600 günümüzde hala geçerli ve kullanılabilecek bir işlemci fakat 2k ayarlarda ayrıca yayında açacağınızı belirtiyorsunuz. Bu noktada sizlere 6 core yeterli gelmeyecektir. Sadece oyun oynayan biri olsaydınız yeterli diyebilirdim. Ryzen 7 tarafınca bir işlemci almanız daha uygun olacaktır. 6700xt 2k için yeterli bir karttır çoğu oyunda sizleri üzmeyecektir. Extra FSR desteğinide yok saymamak lazım :)
Kullanılır ama R7 alsan daha hoş olur
O zaman konuya şu şekilde güncelleme yapalım. Sistemi yayıncılık için değil de sadece oyun ve günlük kullanım için kullanacağım. Bunun için 2K için ekran kartını da nvidia ile güncelleme yapmak istesem şuan kullanmış olduğum ekran kartından işlemciye 2K da darboğaz yapmayacak nvidia ekran kartı tavsiyeniz ne olur?
6700xt 2k kart olarak çıktı ama 1080P ye doğru ilerliyor zaman geçtikçe

Oynadığın oyunlardaki 2K performansını denemek için AMD ayarlarından VSR açıp sanal 2K yı dene.

Yeterli gelirse yükseltme yapmazsın. Yetersiz gelirse ekran kartı olarak yayın için NVIDIA geçmen daha iyi olur

Alıntıyı görüntüle
Gün geçtikçe 1080P’ ye nasıl döndüğünü anlamadım. 2K olarak çıkış yapılan bir kart dediniz.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,880
İsim
.
O zaman konuya şu şekilde güncelleme yapalım. Sistemi yayıncılık için değil de sadece oyun ve günlük kullanım için kullanacağım. Bunun için 2K için ekran kartını da nvidia ile güncelleme yapmak istesem şuan kullanmış olduğum ekran kartından işlemciye 2K da darboğaz yapmayacak nvidia ekran kartı tavsiyeniz ne olur?

Gün geçtikçe 1080P’ ye nasıl döndüğünü anlamadım. 2K olarak çıkış yapılan bir kart dediniz.
6700XT 2K da iş yapar hocam bakma Ben RX 7600 le +60 FPS 4K GTA5 oynuyordum ETS 2 oynuyordum

ahmetwilliam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ahmet
Cogunluk kullniyor ztn sanki i3 xd

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
ilyas koç
Yeni çıkan ve çıkacak oyunlarda, 2K çözünürlükteki performansı saf güç olarak yeterli gelmeyebilir . Oyunlardaki grafikler iyice uçuyor, uçacakta. Bu yüzden zamanla 1080P kartına dönecek diyorum

FSR ve AFMF gibi özelliklerle FPS artıyor tabi ama Native görüntü performansı kadar kaliteli olmuyor , ben fps yetersiz değilse kullanmıyorum

Oynadığınız oyuna bağlı diye bu yüzden söyledim zaten. VSR açın deneyin :)

Top Bottom