Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 5600 işlemciye manuel OC yapılabilir mi?

ODIOS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ahmet Demirci
Merhaba arkadaşlar. Normalde PBO ile +200 MHz şeklinde kullanıyorum fakat biraz daha arttırmak istiyorum. PBO ile sıcaklıklar gayet iyi, aslında o yüzden de biraz arttırmak istiyorum yani sıcaklıklar gayet yerinde olduğu için yapılabiliyorsa daha arttırmak isterim. Ama şöyle bir sorun var; voltajı tam ayarlayamıyorum. Mesela 4.75 veya 4.8 GHz için ortalama voltaj ayarını nasıl tutturabilirim? PC ya kapanıyor ya da işlemci için yüksek sıcaklık uyarısı veriyor BIOS ekranında.
Bu arada kule tipi soğutucu kullanıyorum.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,469
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Merhaba arkadaşlar. Normalde PBO ile +200 MHz şeklinde kullanıyorum fakat biraz daha arttırmak istiyorum. PBO ile sıcaklıklar gayet iyi, aslında o yüzden de biraz arttırmak istiyorum yani sıcaklıklar gayet yerinde olduğu için yapılabiliyorsa daha arttırmak isterim. Ama şöyle bir sorun var; voltajı tam ayarlayamıyorum. Mesela 4.75 veya 4.8 GHz için ortalama voltaj ayarını nasıl tutturabilirim? PC ya kapanıyor ya da işlemci için yüksek sıcaklık uyarısı veriyor BIOS ekranında.
kanka ilk başta bi silikon testi yap işlemcin takoz değilse eğer ayrıca anakartında kaldırırsa 4.9 zorlarsın 1.275-1.3v te anakartın neydi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Silikon testi ne diye sorarken overclock yaparken işlemcinin kaldırabileceği mhz aralığını belirlemeye yardımcı oluyor diye kısaca açıklayabilirim. Alttaki konudan nasıl yapıldığına bakabilirsin.

+ dengesiz bir şekilde yaparsan işlemci yalama olur stok mhz ve voltaja getirsen bile kararsız çalışır işlemci o yüzden ince ayar gerekli.

ODIOS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ahmet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kanka ilk başta bi silikon testi yap işlemcin takoz değilse eğer ayrıca anakartında kaldırırsa 4.9 zorlarsın 1.275-1.3v te anakartın neydi

Silikon testi ne diye sorarken overclock yaparken işlemcinin kaldırabileceği mhz aralığını belirlemeye yardımcı oluyor diye kısaca açıklayabilirim. Alttaki konudan nasıl yapıldığına bakabilirsin.

+ dengesiz bir şekilde yaparsan işlemci yalama olur stok mhz ve voltaja getirsen bile kararsız çalışır işlemci o yüzden ince ayar gerekli.
Sağolasın kankam, yarın deneyip sonuçları yazarım.

Bu arada anakartım Asus Prime B550M-K

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,469
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Fena değil iş görür yine

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
ibrahim

Aynı anakart bende var. Ne kadar hız aşırtma kaldırır bende merak ediyorum.

Hocam bu arada ClockTuner uygulaması R5 5600'ü desteklemiyormuş. O yüzden kaliteyi öğrenemiyorum fakat mesela 4.75 veya 4.8 için bir voltaj şeyi var mı?
1.25 üstüne çıkmayın genelde diyorlar. uzun süre anakartını kullanmayı düşünüyorsan

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,469
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Aynı anakart bende var. Ne kadar hız aşırtma kaldırır bende merak ediyorum.

1.25 üstüne çıkmayın genelde diyorlar. uzun süre anakartını kullanmayı düşünüyorsan
1.25 ile kapanmaya başladığı ghz lerde 1.275 deneyebilir

ThE LoSt

80+ Gold
Dediğiniz değerlere çıkması biraz zor 1.3v yi geçmeyecek şekilde denemeler yapabilirsiniz ama 4.7ghz ve üstü için iyi bir slikon kalitesi lazım

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
ibrahim
Dediğiniz değerlere çıkması biraz zor 1.3v yi geçmeyecek şekilde denemeler yapabilirsiniz ama 4.7ghz ve üstü için iyi bir slikon kalitesi lazım
PBO yerine neden 1.25 voltajda hız aşırtma yaptınız ? PBO ile 4850 mhz çıkabiliyor olması lazım.

ThE LoSt

80+ Gold
PBO yerine neden 1.25 voltajda hız aşırtma yaptınız ? PBO ile 4850 mhz çıkabiliyor olması lazım.
Tek çekirdekte görüyor o hızları bu şekilde tüm çekirdekler 4.7 ghz de çalışıyor kaldı ki 1.3v de 4.8 ghz de de çalışıyor ama fazlada 5-10 derece sıcaklık değerlerine gerek olmadığından 4.7 ghz tüm çekirdekler günlük kullanıyorum.

Top Bottom