Neler Yeni

Ryzen 5 5600g overclock

abcdefg1234

80+ Silver
Hocam merhabahalar. Ben de 5600g ve msi b550 unify x kullanıyorum, yardımcı olma şansınız var mı overclock ile ilgili ?
Bilgisayarı yeniden başlatın ve bios ekranı gelene kadar delete tuşuna sürekli basın.

Sonrasında şu ekran gelecek.(Bu ekran gelmezse F7 ye basın)
Screenshot_1.png

SETTINGS e tıklayıp sonrasında ADVANCED e girin
Screenshot_2.png

ADVANCED kısmında AMD OVERCLOCKING e tıklayacaksınız. Gelen uyarıda ACCEPT e basın.
Screenshot_3.png

AMD OVERCLOCKING kısmında Manuel IGPU Overclocking seçeneğine tıklayacaksınız
Screenshot_4.png

MANUEL IGPU OVERCLOCKING kısmında IGPU nun frekans ve voltaj değerleri var.
GFX Clock Frequency kısmına 2200 yazın. GFX Voltage kısmına da 1150 yazın. Bu değerler stabil olmazsa voltajı 10 ar 10 ar arttırın.
1300 mV a kadar sorun olmadığı söyleniyor ama benim önerim 1200 mV değerini geçmemeniz olur.
Screenshot_5.png

Ramlerinizin çipleri iyiyse onlara da overclock yapın derim. Ram ve IGPU overclockla beraber %30 luk bi performans artışı yakalmıştım ben ama benim ramler Crucial Ballistix. Overclock kapasitesi çok iyi. 3000 Mhz lik ramleri 3933 Mhz CL16 olarak kullanıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Atilla Uçar
Bilgisayarı yeniden başlatın ve bios ekranı gelene kadar delete tuşuna sürekli basın.

Sonrasında şu ekran gelecek.(Bu ekran gelmezse F7 ye basın)
Alıntıyı görüntüle

SETTINGS e tıklayıp sonrasında ADVANCED e girin
Alıntıyı görüntüle

ADVANCED kısmında AMD OVERCLOCKING e tıklayacaksınız. Gelen uyarıda ACCEPT e basın.
Alıntıyı görüntüle

AMD OVERCLOCKING kısmında Manuel IGPU Overclocking seçeneğine tıklayacaksınız
Alıntıyı görüntüle

MANUEL IGPU OVERCLOCKING kısmında IGPU nun frekans ve voltaj değerleri var.
GFX Clock Frequency kısmına 2200 yazın. GFX Voltage kısmına da 1150 yazın. Bu değerler stabil olmazsa voltajı 10 ar 10 ar arttırın.
1300 mV a kadar sorun olmadığı söyleniyor ama benim önerim 1200 mV değerini geçmemeniz olur.
Alıntıyı görüntüle

Ramlerinizin çipleri iyiyse onlara da overclock yapın derim. Ram ve IGPU overclockla beraber %30 luk bi performans artışı yakalmıştım ben ama benim ramler Crucial Ballistix. Overclock kapasitesi çok iyi. 3000 Mhz lik ramleri 3933 Mhz CL16 olarak kullanıyorum
Hocam teşekkür ederim emeğiniz için. Bunlar hakkında daha çok fikirlerinizi alabilirim çünkü pek bilgi sahibi değilim 😅 Çok açıklayıcı olmuş gerçekten

Top Bottom