Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 5 5600X amd Wraith Prism 86 DERECE

Baayramov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mahmud Bayramov
Selamlar onceki actigim konuda cozulmediginden yenisini actim . Termal macun olarak sivi metali guzelce hertarafina yedirterek surdum . normaldan bir tik fazla surdumki bos yuzeylere dokunsun diye ama occt stabilite testinde maksimum 86 derecelere cikiyor ki amd Wraith Prism ile bu normalde imkansiz 86 dercelere cikmasi acisindan . Elimi sogutucunun bakir borularina vurdugumda sikcak denilmeyecek bir sekilde ilik . ama ekran kartinda borular cok sicak . Eger iyi bir sekilde Wraith Prism sicakligi borulara ceke bilseydi daha sicak olurdu borular diye dusunuyorum . Sizce sorun nedir????
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selamlar onceki actigim konuda cozulmediginden yenisini actim . Termal macun olarak sivi metali guzelce hertarafina yedirterek surdum . normaldan bir tik fazla surdumki bos yuzeylere dokunsun diye ama occt stabilite testinde maksimum 86 derecelere cikiyor ki amd Wraith Prism ile bu normalde imkansiz 86 dercelere cikmasi acisindan . Elimi sogutucunun bakir borularina vurdugumda sikcak denilmeyecek bir sekilde ilik . ama ekran kartinda borular cok sicak . Eger iyi bir sekilde Wraith Prism sicakligi borulara ceke bilseydi daha sicak olurdu borular diye dusunuyorum . Sizce sorun nedir????

Ekler

• IMG_2215.jpeg
    IMG_2215.jpeg
    1.1 MB · Hit: 59

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,476
İsim
Oğuz
Sıvı metale neden ihtiyaç duydun hocam?

Baayramov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mahmud Bayramov
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Almadan once incelemelere bakiyordum ve gordumki normal termal macun ile 75lere filan cikiyor testlerde filan . ve bir tik daha overclock yapmak istedim bende anakart Asus ROG Strix B550-A Gaming . Olacagi kadariyla 5600X e bir tik overclock yapacagimida dusunup sivi macun almak istedim suanda ki piyasada en etkilisi o cunki belkide sogutucunun bakir yuzeyine tam temas etmiyor diye dusunuyorum ama qayet iyi hertarafina surdugumu dusunuyorum . Birde sogutucunun bakir yuzeyine degil islemciye surdum . Sgotucududaki yuzeye ne yaparsam yapayim yapismiyordu

Baayramov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mahmud Bayramov
Almadan once incelemelere bakiyordum ve gordumki normal termal macun ile 75lere filan cikiyor testlerde filan . ve bir tik daha overclock yapmak istedim bende anakart Asus ROG Strix B550-A Gaming . Olacagi kadariyla 5600X e bir tik overclock yapacagimida dusunup sivi macun almak istedim suanda ki piyasada en etkilisi o cunki belkide sogutucunun bakir yuzeyine tam temas etmiyor diye dusunuyorum ama qayet iyi hertarafina surdugumu dusunuyorum . Birde sogutucunun bakir yuzeyine degil islemciye surdum . Sgotucududaki yuzeye ne yaparsam yapayim yapismiyordu
bu arada overclock yapilmadan 86 derece 1.1v 4.2GHZ

Aynen termal macun daha mantıklı.
:( bosunami aldim onu o zaman?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,476
İsim
Oğuz
Bu kadar araştırıp strese girmene gerek yoktu ki. Güzel bir hava soğutucu ve Thermal Grizzly- Kryonaut ile gayet serin çalışırdı.
Thermalright Phantom Spirit ve Kryonaut ile 12400f boşta 26 dereceye bile düştü. Yükte 50 bile görmedim.

Baayramov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mahmud Bayramov
Bu kadar araştırıp strese girmene gerek yoktu ki. Güzel bir hava soğutucu ve Thermal Grizzly- Kryonaut ile gayet serin çalışırdı.
Thermalright Phantom Spirit ve Kryonaut ile 12400f boşta 26 dereceye bile düştü. Yükte 50 bile görmedim.
464 liraya bulmustum direkt almak istedim . O zaman kryonaut ile duser mi sicakliklar ? Anlam veremiyorum o zaman neden sivi metalin 73W/mk degeri var ki ?

asko56

80+ Silver
sogutucuyu güzelce temizleyin sogutucu pisdir içi kesin sonra liguid metali uygulayın

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan

Baayramov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mahmud Bayramov
evet çünkü direkt chip ile muhatap daha iyi aktarıyor ısıyı diye düşünüyorum

ama bu kadar sıcak olması da mantıklı gelmedi pek
aynen yazni . o zaman islemcinin heatsink ini cikartipmi sureyim?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,476
İsim
Oğuz
464 liraya bulmustum direkt almak istedim . O zaman kryonaut ile duser mi sicakliklar ? Anlam veremiyorum o zaman neden sivi metalin 73W/mk degeri var ki ?
Tam anlamıyorum sıvı metalden fakat fotoda bana çok az geldi. Termal macun sürer gibi sürmüşsün. Sıvı metalde daha çok sürüyorlar diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim onu düzgün araştırma lazım.
Kaliteli bir termal macun zaten çoğu durumda yeterli oluyor. Sıvı metal hem tehlikeli hem de çok gerekli değil. Soğutucu ve termal macun kaliteliyse zaten uzun yıllar dayanacak o işlemci.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,772
Üyeler
161,132
Son üye
KaizenTaha
Top Bottom