Evet arkadaşlar şaka değil gercekten eski işlemcim 2600dü onda aşırı vardı bu olay droptan oyun oynanmıyordu 5600x aldim yeni eskisi gibi drop yok ama yinede ekran kartı yuzdem ani düşüşler yapiyor saniyelik donmalar droplar yaşıyorum çok saçma
Hangi oyunda olduğu önemli?Evet arkadaşlar şaka değil gercekten eski işlemcim 2600dü onda aşırı vardı bu olay droptan oyun oynanmıyordu 5600x aldim yeni eskisi gibi drop yok ama yinede ekran kartı yuzdem ani düşüşler yapiyor saniyelik donmalar droplar yaşıyorum çok saçma
Fortnite şimdilik onu test edebildim baya darboğaz yediğim bir oyundu yine oynaniyor ama olmadik yerlerde yemeye basliyorum her ayarı denedimHangi oyunda olduğu önemli?
Darboğaz yapması imkansız. Her oyun ekran kartını sonuna kadar kullanacak diye bir şey yok. Ayrıca dlss açıksa yük işlemciye biner. Hikayeli 3A oyunlarda kullanır ekran kartını %100.Fortnite şimdilik onu test edebildim baya darboğaz yediğim bir oyundu yine oynaniyor ama olmadik yerlerde yemeye basliyorum her ayarı denedim
temiz kurulum denedin mi? yani sistemdeki herşeyi silip sürücüler dahil hepsini doğru ve en güncelini kurup oyunda test ettin mi? çünkü o işlemci bırak 1060ı 2060a hatta 3060 3070e bile yetiyorEvet arkadaşlar şaka değil gercekten eski işlemcim 2600dü onda aşırı vardı bu olay droptan oyun oynanmıyordu 5600x aldim yeni eskisi gibi drop yok ama yinede ekran kartı yuzdem ani düşüşler yapiyor saniyelik donmalar droplar yaşıyorum çok saçma
1060 var dostum ne dlssiDarboğaz yapması imkansız. Her oyun ekran kartını sonuna kadar kullanacak diye bir şey yok. Ayrıca dlss açıksa yük işlemciye biner. Hikayeli 3A oyunlarda kullanır ekran kartını %100.
Formati yeni yaptim bios guncellemesi ekrankarti sürümü güncel baska bir islem var mitemiz kurulum denedin mi? yani sistemdeki herşeyi silip sürücüler dahil hepsini doğru ve en güncelini kurup oyunda test ettin mi? çünkü o işlemci bırak 1060ı 2060a hatta 3060 3070e bile yetiyor
Ryzen 2600 varken neden yiyordum ?Darboğaz yemen normal ekran kartın işlemcine oranla çok zayıf. Çözümü ya grafikleri düşükte kullanıp yükü işlemciye atacaksın ki böyle bile darboğaz yemen muhtemel ya da ekran kartı yukselteceksiniz.
O başka bir sorundur ama bilmiyorum onu. R5 2600 , 1060a darbogaz yapmaz. Oyunla ilgili olabilir sorun, oyundan atma vs var mıydı yoksa sadece darboğaz mı?Ryzen 2600 varken neden yiyordum ?
kanka ne diyorsun sen ya? ekran kartın işlemcine oranla zayıf o yüzden darboğaz oluyor diye bir şey yok. işlemci-ekran kartı darboğazı sadece işlemci yetersiz kalırsa olur. bilgin yoksa bu tür konulara yorum yapma lütfen.Darboğaz yemen normal ekran kartın işlemcine oranla çok zayıf. Çözümü ya grafikleri düşükte kullanıp yükü işlemciye atacaksın ki böyle bile darboğaz yemen muhtemel ya da ekran kartı yukselteceksiniz.
temiz kurulumu tamamlamana rağmen hala drop devam ediyorsa donanımsal başka bir arıza olabilir. sistemindeki tüm bileşenleri yazabilir misin?1060 var dostum ne dlssi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Formati yeni yaptim bios guncellemesi ekrankarti sürümü güncel baska bir islem var mi
Dostum ben istediğim konuya yorum yaparım bu seni ilgiledirmez ayrıca işlemci güçlü, ekran kartı güçsüz olursa yine darboğaz olur.kanka ne diyorsun sen ya? ekran kartın işlemcine oranla zayıf o yüzden darboğaz oluyor diye bir şey yok. işlemci-ekran kartı darboğazı sadece işlemci güçsüz kalırsa olur. bilgin yoksa bu tür konulara yorum yapma lütfen.
konuya gelecek olursak o işlemcinin o ekran kartına darboğaz yapmasına imkan yok. ssd veya harddisk kullanıyorsan ondan kaynaklı bir darboğaz olabilir.
Hayır istediğin konuya yorum yapamazsın? Burası insanlara yardım etmek için kurulmuş bir forum sitesi DOSTUM. insanların sorunlarına bilgin yeterli gelmiyorsa yorum falan yapmayacaksın. Yanlış yönlendirmeyeceksin, çünkü bu insanlar senin cahil, bilgisiz yorumlarını baz alıp, gidip boş yere ekonomik bir harcama yapabilir anlıyor musun?Dostum ben istediğim konuya yorum yaparım bu seni ilgiledirmez ayrıca işlemci güçlü, ekran kartı güçsüz olursa yine darboğaz olur.