Neler Yeni

Ryzen 5 5600x ısınmaya başladı

cascade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ahmet
Değerli arkadaşlar r 5 5600x işlemcim Asus rog strix 3060 ti oc gpu 2x8 16 gb RAM cooler MasterCard lıguet v2 240 mm sıvı soğutucu ile yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum bu sistem ile CPU sıcaklığı boşta 32-35 r6 gibi işlemci yoran oyunlarda ise max 48-52 derece arası ısınırdı sonra ne oldu bilmiyorum hiçbir ayar ile oynanmadan boşta işlemci 38-40 derecelere r6 da mesala 55-58 derece arası olmaya başladı tamam sıcaklıklar hala çok iyi düzeyde belki ama hiç olmadık yere 5 derece artmasına ne neden olmuştur

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Macunun zamanla etkisinin azalmasından olabilir, ortam sıcaklığının değişmesinden olabilir. Güncelleme filan olduysa işlemci kullanımı filan artmış olabilir.

cascade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Macunun zamanla etkisinin azalmasından olabilir, ortam sıcaklığının değişmesinden olabilir. Güncelleme filan olduysa işlemci kullanımı filan artmış olabilir.
Hepsini göz önünde bulundurdum aslında termal macun 1,5 aylık daha sistem çok yeni corseir termal macunu kullanmıştım 1,5 ayda özellik gitmez diye düşünüyorum ortam sıcaklığı ve güncelleme konusu da aslında olabilir çünkü malum Windows güncelleme alıyor bu CPU kullanımını değiştirir sanırım ayrıca yaklaşık 5 gündür bulunduğum ilde havalar ısındı sayılır umarım bunlardan kaynaklıdır aklıma sıvı soğutucu da sorun mu olup olmadığı gelmişti doğrusu

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Hepsini göz önünde bulundurdum aslında termal macun 1,5 aylık daha sistem çok yeni corseir termal macunu kullanmıştım 1,5 ayda özellik gitmez diye düşünüyorum ortam sıcaklığı ve güncelleme konusu da aslında olabilir çünkü malum Windows güncelleme alıyor bu CPU kullanımını değiştirir sanırım ayrıca yaklaşık 5 gündür bulunduğum ilde havalar ısındı sayılır umarım bunlardan kaynaklıdır aklıma sıvı soğutucu da sorun mu olup olmadığı gelmişti doğrusu
Sanmam. Ses konusunda bir farklılık oluştu mu?

fatihggk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Fatih GÜZELGÖK
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar & Telefon & Oyun
Instagram
https://www.instagram.com/fatih.1764/
Steam
https://steamcommunity.com/id/julyEx/
Facebook
fatihggk07
Discord
julyEx#2873
Sürekli güncelleme geldikçe kullanım artacaktır, oda sıcaklığı, kasa içi hava akışı vb şeyler, yani büyük bir sorun oluşmadıkça dert etme.

Penguen

80+ Silver
Bence yükte 52 derece olması çok zor.
Keza elinizdeki sıvı soğutma çok pahalı ve kaliteli bir sıvı soğutma değil. İşlemci bu sırada kaç GHz'de çalışıyor, kaç W tüketiyor? Bunlaro HwInfo yükleyip kontrol edin.
Programı kur, aç. Sensors only de. Oyuna gir, normal bir şekilde oyna. Daha sonra CPU maksimum sıcaklığına bak. Saat hızına ve güç tüketimine bak.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Değerli arkadaşlar r 5 5600x işlemcim Asus rog strix 3060 ti oc gpu 2x8 16 gb RAM cooler MasterCard lıguet v2 240 mm sıvı soğutucu ile yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum bu sistem ile CPU sıcaklığı boşta 32-35 r6 gibi işlemci yoran oyunlarda ise max 48-52 derece arası ısınırdı sonra ne oldu bilmiyorum hiçbir ayar ile oynanmadan boşta işlemci 38-40 derecelere r6 da mesala 55-58 derece arası olmaya başladı tamam sıcaklıklar hala çok iyi düzeyde belki ama hiç olmadık yere 5 derece artmasına ne neden olmuştur
Dostum pc hergün tek algoritma üzerinde çalışmıyor Steam gelen Discord gelen Ubisof gelen oyuna gelen Windows gelen güncellemeler sonrasıda kullanım artabilir işlemciye binen yük fazlalaşa bilir Anlayacağın milyon adet sebebp olabilir.

cascade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence yükte 52 derece olması çok zor.
Keza elinizdeki sıvı soğutma çok pahalı ve kaliteli bir sıvı soğutma değil. İşlemci bu sırada kaç GHz'de çalışıyor, kaç W tüketiyor? Bunlaro HwInfo yükleyip kontrol edin.
Programı kur, aç. Sensors only de. Oyuna gir, normal bir şekilde oyna. Daha sonra CPU maksimum sıcaklığına bak. Saat hızına ve güç tüketimine bak.
Yük altında kaç derece olması gerek acaba ayrıca afterburner üzerinden takip ediyorum ghz olarak oyunlarda 4650 ye kadar çıktığını gözlemledim

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı

cascade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ahmet
Bende aynı işlemciyi https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-air-ma410p-120mm-rgb-led-islemci-sogutucu.html bu kule tipi sogutucuyla kullanıyorum yükte 70 dereceyi görmedim bende de yükte 4650'leri görüyor.
Boşta kaç derecelerde oluyor acaba ayrıca bende genelde belirttiğim 4-5 derecelik yükselme oyunların giriş anında ve ilk 30-40 saniyelik aralıkta oluyor sonra normal seyrine iniyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

A
Sürekli güncelleme geldikçe kullanım artacaktır, oda sıcaklığı, kasa içi hava akışı vb şeyler, yani büyük bir sorun oluşmadıkça dert etme.
Anlıyorum tşk ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanmam. Ses konusunda bir farklılık oluştu mu?
Seste bi farklılık olmadı pompa hızı ve fan hızlarında da bi değişiklik olmadığını gözlemledim

Top Bottom