Ryzen 5 5600X işlemci ısınma sorunu

R4wl0

80+
Reaksiyon skoru
122
Dostlar,

Kaç gündür forumda konu açıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım. İşlemcim boşta bile aşağıda ki değerlerde takılıyo, Sistem de 240mm sovı soğutma mevcut, BİOS’tan CPB’u da kapattım ama hala böyle sebebi ne olabilir ? Bir çözüm bulalım verim alamıyorum makineden.

Not : Bu forumu açmadan yarım saat önce kasayı temizledim termalı yeniledim.

İşlemci : R5 5600x
Kasa : NZXT H510
Soğutma : Dragos 240mm

Ekler

• Ekran ..PNG
    Ekran ..PNG
    13.1 KB · Hit: 112
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    33.5 KB · Hit: 114
Soğutucuyu yanlış takmış olabilir misin?

Soğutucuyu yanlış takmış olabilir misin?
nasıl bakıcam hocam ona ben yapmadım zaten teknik servis taktı onu da, Ben sadece pompayı söktüm termalı yeniledim geri taktım full oturdu.

Dostlar,

Kaç gündür forumda konu açıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım. İşlemcim boşta bile aşağıda ki değerlerde takılıyo, Sistem de 240mm sovı soğutma mevcut, BİOS’tan CPB’u da kapattım ama hala böyle sebebi ne olabilir ? Bir çözüm bulalım verim alamıyorum makineden.

MASAÜSTÜ PİŞMANLIKTIR

nasıl bakıcam hocam ona ben yapmadım zaten teknik servis taktı onu da, Ben sadece pompayı söktüm termalı yeniledim geri taktım full oturdu.
Sıvı soğutmanın arızalı olmadığına eminmisin, belki radyatör bozuktur, borularda sıkıntı vardır vs vs

Sıvı soğutma montajı ile ilgili ayriyeten şöyle bir video var belki faydası dokunur

Sıvı soğutmanın arızalı olmadığına eminmisin, belki radyatör bozuktur, borularda sıkıntı vardır vs vs

Sıvı soğutma montajı ile ilgili ayriyeten şöyle bir video var belki faydası dokunur
ondan emin olamıyorum. Birde kasanın yapısından acaba hava sirkülasyonu olmuyo olabilir mi ?

Kasa bu : https://nzxt.com/product/h510

ondan emin olamıyorum. Birde kasanın yapısından acaba hava sirkülasyonu olmuyo olabilir mi ?

Kasa bu : https://nzxt.com/product/h510
Önü mesh bi kasa olmadığı için kasadaki diğer fanların güçlü olması gerekebilir, ama bütün fanları yerindeyse sağlam çalışıyorsa ondan kaynaklı olacağını sanmıyorum

Belki de sıvı soğutmanın kablolarını takmamışsındır, attığım videoda 4:30 a bi bak istersen

Boşta 34 dereceye inmiş gayet normal. Önemli olan yükte kaç dereceye çıkıyor.

Dostlar,

knkm işlemcin maksimum 52 derece görmüş, minimum 34 derece neresi yüksek anlayamadım ben knkm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,103
Üyeler
184,264
Son üye
hiramahkumm
Geri