Neler Yeni

Ryzen 5 5600x işlemcim Gereğinden fazla ısınıyor ?

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,764
Merhaba arkadaşlar Kendi bilgisayarımda geçici olarak 5600x işlemcisi taktım Soğutma ve termal macun çok iyi olmasına ve temas kısmınıda kontrol etmeme rağmen sıcaklıklar beni mutlu etmiyor sizce sorun neden kaynaklanıyor bilen varmı ?
Rajintek zofos ultra kasam var 15 tane 120mm arctic fan bulunmakta 10 tanesi içeri hava alıyor 5 tanesi ve sıvı soğutmadaki 3 tane fan dışarı hava verecek şekilde takılı
Sıvı soğutma olarak Arctic 420mm sıvı soğutma var Termal macun mx6 kullanıyorum.
İşlemciye %100 yük bindirince Şu şekilde bi değer geliyor bana yüksek geldi acaba bi yerde hatamı var ?

1746388531360.webp

Soğutucuyu yeniden montajlamayı denediniz mi? Bence tam oturmamış olabilir.

Montaj bi sorun yok 4 kere kontrol ettim Kaya gibi
Benzer bi sorunu yaşayan birisi daha 95 dereceleri gördüğünü söylemiş, soğutmada problem olabilir mi acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"Plakanın üstünde plastik kalmıştır, bir tarafın vidasını çok sıkıp, çatlatmışsınızdır, düzgün oturtamamışsınızdır ya da pompa çalışmıyordur, bir yerde tıkanıklık vardır. Aklıma gelen sebepler bunlar şu anda. Bunları kontrol ettiniz mi?"

Yazmışlar bahsettiğim benzer durumda

Benzer bi sorunu yaşayan birisi daha 95 dereceleri gördüğünü söylemiş, soğutmada problem olabilir mi acaba?

"Plakanın üstünde plastik kalmıştır, bir tarafın vidasını çok sıkıp, çatlatmışsınızdır, düzgün oturtamamışsınızdır ya da pompa çalışmıyordur, bir yerde tıkanıklık vardır. Aklıma gelen sebepler bunlar şu anda. Bunları kontrol ettiniz mi?"

Yazmışlar bahsettiğim benzer durumda
Evet hepsi kontrol edildi Montaj ve sıvı soğutma tarafında bi sıkıntı yok Birde işin garip tarafı Öncesinde 5800x3d işlemci vardı 2k da Oyun oynuyorum aldığım fps hiç değişmedi :) aynı ayarlar fps aynı 100-110 arası oynuyor Tek fark İşlemcinin kullanım miktarı %20 arttı o kadar

Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor bu arada

Darboğaz oluyor olmasın hocam ekran kartı hakkında bilgi verir misiniz?
Evet hepsi kontrol edildi Montaj ve sıvı soğutma tarafında bi sıkıntı yok Birde işin garip tarafı Öncesinde 5800x3d işlemci vardı 2k da Oyun oynuyorum aldığım fps hiç değişmedi :) aynı ayarlar fps aynı 100-110 arası oynuyor Tek fark İşlemcinin kullanım miktarı %20 arttı o kadar

Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor bu arada

Aklıma şu geliyor, mevcut bios ayarlarınızdan dolayı bunu yaşıyor olabilirsiniz.
Bios pilinizi çıkartıp, yeniden takın. Bios ayarlarınız sıfırlanacaktır.
Daha sonra xmp ram profilinizi ve yapacağınız değişiklilikler varsa onları tekrar uygulayıp sistemi açın, testi tekrar yapın

Darboğaz oluyor olmasın hocam ekran kartı hakkında bilgi verir misiniz?
b580 ekran kartı Zaten oyunlarda sorun yok Render testinde sorun çıkıyor oyunlarda İşlemci %60 kullanıyor ekran kartı %99 sabit işlemci 60 dereceyi geçmiyor. Ne zaman Proje açsam Render testine soksam işlemci 85-87 arası geziniyor.

Pompa hızı düşük belki?

Çan çin çon 240mm soğutucu bile 120watt çekerken 70 derece altı çalışıyordu aynı işlemci ile

b580 ekran kartı Zaten oyunlarda sorun yok Render testinde sorun çıkıyor oyunlarda İşlemci %60 kullanıyor ekran kartı %99 sabit işlemci 60 dereceyi geçmiyor. Ne zaman Proje açsam Render testine soksam işlemci 85-87 arası geziniyor.
Valla hocam ben 214xt ile bile yükte 65-70 dereceyi geçmiyordu işlemcide bir sorun olabilir mi?

Pompa hızı düşük belki?

Çan çin çon 240mm soğutucu bile 120watt çekerken 70 derece altı çalışıyordu aynı işlemci ile
Pompa hızı 4250RPM cpu 1430 RPM de Kasa fanları 1200rpm

Valla hocam ben 214xt ile bile yükte 65-70 dereceyi geçmiyordu işlemcide bir sorun olabilir mi?
Arkadaş bios kontrol et yazmış bende girdim AMD CBS diye bi yer var orada her şey amd overclock seçili Onları kapattım şimdi test ettim yük alında 50 derece oldu işlemci ama şöyle bişey var TDP si düştü işlemcinin Önceki teste 114 w çekiyordu şuanda 48w çekiyor :) sanırım onla alakalı bişey

Bios pilini çıkartıp takmayı denediniz mi?
bios sıfırlamayı düşünmedim henüz sorunu anladım sanırım Biosta işlemciyle alakalı Overclock aktifmiş onları kapattım şimdi yük altında 50 derece işlemci ama Max TDP si 48w düştü önceden 114w çekiyordu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,755
Üyeler
173,416
Son üye
Starrx
Geri