Hocam öneriniz için teşekkürler fakat çevremde bu konularda uzman birileri yok maalesef. Bu nedenle vatan vb. mağazalarda bu işlemler yapılabilir mi?size kalmış bişe ocsiz bile aşırı güçlü bir işlemci sıvı soğutman varsa ve güçlüyse bilmiş birine yaptırabilirsin eğer çok iyi bilmiyorsan yapmamanı öneririm
Zararı yok yapabilirNe zaman oyunlarda yetmemeye başlarsa o zaman yaparsınız aceleniz nedir? Anlamıyorum bu işlemci alan herkesde bi OC merakı başladı son zamanlarda.
Linux reis bayağı haklı.4600MHz'in üstüne çıkmayacaksanız kalabilir çünkü kendisini PBO ile tek çekirdeği gerektiğinde 4.65MHz'e Boostluyor ve tekli çekirdek kullanan oyunlarda herhangi bir kazancınız olmaz.
Çoklu çekirdek kullanan oyunlarda farkı anlamak görebilmek için 4200MHz üstü yapmanız gerek çünkü CBP ile tüm çekirdekler 4200MHz'e çıkıyor.
İyi bir silikon geldiyse 4.7, 4.8GHz'lere çıkarırsanız baya etkisi olur ve her konuda etkisini net şekilde görebilirsiniz.
Vatandan hiç alışveriş yapmadım yurtdışına gittiğimde orda belli bir ücret karşılığında oc yapıyorlardı hiç Türkiyede var mı yok mu bilmiyorum araştırmak lazımHocam öneriniz için teşekkürler fakat çevremde bu konularda uzman birileri yok maalesef. Bu nedenle vatan vb. mağazalarda bu işlemler yapılabilir mi?
Hocam bilsem yapacağım fakat akıl akıldan üstündür. OC konusundan yardım alabileceğim birisi yok.Linux reis bayağı haklı.
İyi bir soğutucu ile çok güzel işler başarılabilir ama çoğu zaman render tarafında daha etkili olur. Zaten yeni üretimlerin silikonları da iyi, yapılabilir yani.
Haklısınız, ben yardımcı olurum. Forumda da OC'dan anlayanlar var, onlar da yardımcı olur.Hocam bilsem yapacağım fakat akıl akıldan üstündür. OC konusundan yardım alabileceğim birisi yok.