Neler Yeni

Ryzen 5 5600X İşlemciye Overclock Yapılmalı Mı?

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
size kalmış bişe ocsiz bile aşırı güçlü bir işlemci sıvı soğutman varsa ve güçlüyse bilmiş birine yaptırabilirsin eğer çok iyi bilmiyorsan yapmamanı öneririm
Hocam öneriniz için teşekkürler fakat çevremde bu konularda uzman birileri yok maalesef. Bu nedenle vatan vb. mağazalarda bu işlemler yapılabilir mi?

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Ne zaman oyunlarda yetmemeye başlarsa o zaman yaparsınız aceleniz nedir? Anlamıyorum bu işlemci alan herkesde bi OC merakı başladı son zamanlarda.
Zararı yok yapabilir

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
4600MHz'in üstüne çıkmayacaksanız kalabilir çünkü kendisini PBO ile tek çekirdeği gerektiğinde 4.65MHz'e Boostluyor ve tekli çekirdek kullanan oyunlarda herhangi bir kazancınız olmaz.

Çoklu çekirdek kullanan oyunlarda farkı anlamak görebilmek için 4200MHz üstü yapmanız gerek çünkü CBP ile tüm çekirdekler 4200MHz'e çıkıyor.

İyi bir silikon geldiyse 4.7, 4.8GHz'lere çıkarırsanız baya etkisi olur ve her konuda etkisini net şekilde görebilirsiniz.
Linux reis bayağı haklı.
İyi bir soğutucu ile çok güzel işler başarılabilir ama çoğu zaman render tarafında daha etkili olur. Zaten yeni üretimlerin silikonları da iyi, yapılabilir yani. :)

Morvil

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Gökalp Yılmaz
Hocam öneriniz için teşekkürler fakat çevremde bu konularda uzman birileri yok maalesef. Bu nedenle vatan vb. mağazalarda bu işlemler yapılabilir mi?
Vatandan hiç alışveriş yapmadım yurtdışına gittiğimde orda belli bir ücret karşılığında oc yapıyorlardı hiç Türkiyede var mı yok mu bilmiyorum araştırmak lazım

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Linux reis bayağı haklı.
İyi bir soğutucu ile çok güzel işler başarılabilir ama çoğu zaman render tarafında daha etkili olur. Zaten yeni üretimlerin silikonları da iyi, yapılabilir yani. :)
Hocam bilsem yapacağım fakat akıl akıldan üstündür. OC konusundan yardım alabileceğim birisi yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,527
Üyeler
166,774
Son üye
yamanimo
Top Bottom