Neler Yeni

Ryzen 5 5600X + RTX 3070 Ti sistem fiyatına göre iyi mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Toplama
Instagram
emiryagmur_
Steam
yakardesim
Twitter
emirygmr_
Discord
emir#2026
Hocam 5k fazla vermek sorun değilse zenginsiniz demektir niye bu sistem pahalı mı diye konu açıyorsunuz ki
Benim 35 bin lira bütçem var ama her parçam sağlam olsun marka olsun istiyorum. Performans biraz daha düşebilir ama kasamın içine baktığımda B450 seviyesinde bi anakart göreceğime ROG Strix serisi görürüm daha iyi.

.......

80+ Bronze
Takılır takılmasına canım kardeşim ben konunun orasında değilim. Ama RTX 3070 gibi sağlam bir kart alıyorsun, gidip onu B450 anakarta takar mısın? Ya da Rog strix serisi dururken neden daha düşüğe kaçasın? Bunu yakıştırıyorsan sen kendi sistemine takabilirsin.
Demek istediğim diğer parçaların kalitesinden kaçarak performansı biraz düşürmek bana saçma gelmiyor, gelen arkadaşlar istediği gibi sistem toplayabilir. Ben bu parçalara bu fiyat nasıl diye sormuşum.
Evet B450 anakarta RTX 3070 takılır.Bu fiyata bu parçalar iyi mi demişsin,daha az para vererek aynı performansı alabilirsin.Maddiyat sıkıntım yok diyorsan al.Arkadaşın dediği gibi sıvı soğutucu,ram ve ssd aldığında senin attığın sistemden tek fark anakart oluyor ve üzerine RTX 3070 Tİ kullanıyorsun.
İleride ugrade yapabilirim diye belirtmiştim konunun ilk sayfasında. B450 gibi bir anakart ile ilerki dönemlerde diyelim RTX 3080 kartına geçmek isteyeceğim o zaman ne olacak?
10 fps için RTX 3080'e mi geçiceksin ?
Yani demek ki bu benim için bir sorun teşkil etmiyor. Konuyu açarkende maddi yönden bir vurgu yapmadım.
Maddi yönden sıkıntı yoksa buraya da sormaya gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Toplama
Instagram
emiryagmur_
Steam
yakardesim
Twitter
emirygmr_
Discord
emir#2026
Evet B450 anakarta RTX 3070 takılır.Bu fiyata bu parçalar iyi mi demişsin,daha az para vererek aynı performansı alabilirsin.Maddiyat sıkıntım yok diyorsan al.Arkadaşın dediği gibi sıvı soğutucu,ram ve ssd aldığında senin attığın sistemden tek fark anakart oluyor ve üzerine RTX 3070 Tİ kullanıyorsun.

10 fps için RTX 3080'e mi geçiceksin ?

Maddi yönden sıkıntı yoksa buraya da sormaya gerek yok.
Dogru diyorsun.

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Benim 35 bin lira bütçem var ama her parçam sağlam olsun marka olsun istiyorum. Performans biraz daha düşebilir ama kasamın içine baktığımda B450 seviyesinde bi anakart göreceğime ROG Strix serisi görürüm daha iyi.
Yine de saçma oluyor.

Sistem full asus olması için yapılmış resmen Asus olması tamamen kaliteden ödün verilmemiş bir sistem olduğunu göstermiyor. O koyulan Asus Sıvı soğutma sırf asus diye koyulmuş oraya alınmasının hiçbir mantığı yok.

Ayrıca sözde giriş seviye olan ama kendi içinde orta seviye diyebileceğimiz anakarta nasıl 3070 takılmasın nasıl bir mantık arkadaş bu. Ekran kartından sözde üst seviye anakart ile daha mı fazla fps alıyorsun?

Video editörüyüm diyorsun işlemciyi başta bi 5800x 5900x yap. Sırf Rog olsun kaliteli* olsun diye render performansından da kısma bi zahmet.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Toplama
Instagram
emiryagmur_
Steam
yakardesim
Twitter
emirygmr_
Discord
emir#2026
Yine de saçma oluyor.

Sistem full asus olması için yapılmış resmen Asus olması tamamen kaliteden ödün verilmemiş bir sistem olduğunu göstermiyor. O koyulan Asus Sıvı soğutma sırf asus diye koyulmuş oraya alınmasının hiçbir mantığı yok.

Ayrıca sözde giriş seviye olan ama kendi içinde orta seviye diyebileceğimiz anakarta nasıl 3070 takılmasın nasıl bir mantık arkadaş bu. Ekran kartından sözde üst seviye anakart ile daha mı fazla fps alıyorsun?

Video editörüyüm diyorsun işlemciyi başta bi 5800x 5900x yap. Sırf Rog olsun kaliteli* olsun diye render performansından da kısma bi zahmet.
Hala yargılamaya odaklısınız :D Sence ben 5600x ile 5800x'i kendi işim açısından karşılaştırmamış mıyımdır? ve anakartı FPS'in artması için upgrade yapmadım ki? Onu nereden çıkarttın anlamadım. Siz sanırım video editörlüğü için sadece işlemciye odaklanılmasını sanan kişilerdensiniz :D Kulaktan dolma bilgilerle mesajlarımı yanıtlama kardeşim benim.

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Hala yargılamaya odaklısınız :D Sence ben 5600x ile 5800x'i kendi işim açısından karşılaştırmamış mıyımdır? ve anakartı FPS'in artması için upgrade yapmadım ki? Onu nereden çıkarttın anlamadım. Siz sanırım video editörlüğü için sadece işlemciye odaklanılmasını sanan kişilerdensiniz :D Kulaktan dolma bilgilerle mesajlarımı yanıtlama kardeşim benim.
Öncelikle yargılamak ile eleştiriyi karıştırıyorsun bu aklında bulunsun. Ayrıca sen de fikir alıp daha mantıklı bir şey ortaya çıkarmaktan çok kendi oluşturduğun sistemi savunmaya odaklısın ama benim sesim çıkmıyor buna.

Video editörlüğünün sadece işlemciye yüklenmediğini bilecek kadar bilgiliyim Allah'a şükürler olsun ama 5600x'in yerine alınacak 5800x veya 5900x'inde büyük farklar yaratacağının da farkındayım.

Aklımdayken de güzel bir bilgi vereyim hazır buradayken. 3600mhz cl18 RGB* diye koyduğun ramin yerine 4133mhz cl19 2 tane 2x8 kit al en azından render performansın artar.

Ben basit bir soru sordum bunun yerine ise tam olarak okunmamış yazıma bir cevap aldım. Daha önceki yazılarda anakarta çöp demişsin ne kadar orta seviye bir anakarta eşit olsa da giriş seviye vs demişsin ben de merak ettim bu tür anakartlara takında performansımı azalıyor sorayım dedim hani benden daha fazla biliyorsundur öğrenmiş olurum.

Ayrıca Asus olması kalite aktığı anlamına gelmez o sıvı soğutma başlı başına markanın kendine yaptığı hakaretlerden biridir ama bilmeden kaliteli diyerek konulmuş bir ürün olduğu bariz ortada

Eğer bu kadar sevdiyseniz sistemi alın gitsin bize söz düşmez ama emin ol ki o paylaşılan hazır sistemde yapılacak oynamalar ile ortaya çıkacak sistem alacağınızdan çok daha iyi olacaktır hayırlı geceler dilerim size.

Son düzenleme:

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,167
İsim
Oğuz Oğuz
3070Ti bir sisteme göre pahalı ama içindekiler zaten üst seviye. Yani hep pahalı parçalar var.
32gb ram var mesela
sıvı soğutması 2300tl
Anakart desen 2800tl
bende de 3070 sistem var anakartım 1500tl idi sıvı soğutması 1k idi :D.
Eğer almışken iyisi olsun ise alın. Ama sistem f/p değil. Arkadaşların da dediği gibi daha ucuza alınır.

alixcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
alican ekinci
sinerji ultimate bakabilirsin

keha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
akf
hocam çok bilgilisiniz belliki paranızda var niye foruma soruyorsunuz ki her parçayı en üst kalite alın anakartı b550 aorus master falan alın ekran kartını suprim 360mm aio falan anca yeter yani 3070 e

Top Bottom