Neler Yeni

Ryzen 5 5600X + RX6700XT Sistemi için Yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa
Merhaba

Oyun oynamak için bir sistem topluyorum. Ekran kartının siparişini geçtim ve şuan geri kalan bileşenleri topluyorum.
Elimden geldiğince geleceğe yönelik ve sorunsuz bir sistem olsun istiyorum.
Sorum aşağıdaki sistem parçaları uyumlu mudur ? Ve sizin bu konuda başka bir alternatif öneriniz var mıdır ?
Hızlıca karar verip almam gerekiyor. En büyük sorum PSU ve Kasa tercihi. Diğer ekipmanlarla uyumlu olur mu ?

Teşekkürler

1- Ekran Kartı: PowerColor Hellhound AMD Radeon RX 6700 XT
2- CPU: AMD Ryzen 5 5600X
3- Anakart: MSI B550-A Pro
4- Ram: Crucial Ballistix BL2K8G32C16U4BL
5- Kasa: MSI Mag Forge 100M,
6- PSU: Cooler Master MPE-7501

NwoRth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Emir Telli
Hocam soğutucu ne kullanacaksınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD nerde, Kasa yerine Maxima V12 bak.
SSD var NVME 1TB. Kasa önerisi için teşekkürler fakat mümkün olduğunca bu bütçeyi kuruş geçmemek istiyorum hepsi uyumlu ise eğer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam soğutucu ne kullanacaksınız?
İlk aşamada stok hocam. Kutulu alıyorum o yüzden çıkan fan ile kullanıp 1-2 ay sonra ekleyeceğim.

NwoRth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Emir Telli
SSD var NVME 1TB. Kasa önerisi için teşekkürler fakat mümkün olduğunca bu bütçeyi kuruş geçmemek istiyorum hepsi uyumlu ise eğer.

İlk aşamada stok hocam. Kutulu alıyorum o yüzden çıkan fan ile kullanıp 1-2 ay sonra ekleyeceğim.
Tamam Hocam. En kısa sürede değiştirmenizi öneririm stok soğtucu bu işlemciye yetersiz kalır ve yüksek ısı performans kaybı yaşarsınız.

Diğer parçalarımda uyumsuzluk çıkmazsa değerlendireceğim hocam. Bu arada ışıklı olsun gibi bir amacım yok.
Parçalar uyumlu hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam Hocam. En kısa sürede değiştirmenizi öneririm stok soğtucu bu işlemciye yetersiz kalır ve yüksek ısı performans kaybı yaşarsınız.

Parçalar uyumlu hocam.
Peki şuan alıyor olsam ne önerirsiniz soğutucu olarak ? (Sıvı soğutucu istemiyorum hocam)
Belki başka bir şeylerden kısarak soğutucu alabilirim. Amazon'da satılan bir şey olursa daha iyi olur.

Diğer parçalar iyi, kasa olarak V12 soüğutma olarak da daha iyi
PSU dahil başka bir kasa öneriniz olur mu peki ? Ekran kartı için 650W PSU önerilmiş o nedenle bir tık üstü olan 750W PSU bakıyorum.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,438
İsim
Hakan
Peki şuan alıyor olsam ne önerirsiniz soğutucu olarak ? (Sıvı soğutucu istemiyorum hocam)
Belki başka bir şeylerden kısarak soğutucu alabilirim. Amazon'da satılan bir şey olursa daha iyi olur.

PSU dahil başka bir kasa öneriniz olur mu peki ? Ekran kartı için 650W PSU önerilmiş o nedenle bir tık üstü olan 750W PSU bakıyorum.
Soğutucu olarak Gametech Freezer HD 3.0

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,280
İsim
Mert Can Ergün
mesh kasa tercih edin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri