Neler Yeni

Ryzen 5 5600x Ryzen master ayarlarında neleri seçmeliyim?

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem, Kampanyalar, Teknik sorunlar
Arkadaşlar işlemcim valorantta 4.0 4.20 4.30 ghz lerde çalışıyor izlediğim testlerde 4.60 4.85 görüyorum ryzen master ayarında ne yapmam lazım yardımcı olabilecek? (Anakartım Msı b550 a pro.)
pbo.png

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Game Boost açarsan kitlenir o seviyelere ama soğutucuya dikkat.

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
Soğutucun stok soğutucu mu? Modeli nedir?

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
1.3V - 4.65 GHz ile denemeye başla. Cinebench R23 çoklu çekirdek testi yaparken stabilite yakalamaya çalış. Bu test esnasında HWINFO64 yazılımı ile sıcaklık ve frekans değerlerini kontrol et. Aldığın skoru not et. Daha yüksek frekansı dene. Eğer bunlardan birini yaparken reset atarsa voltaj az geldi demektir. Voltajı 0.1 miktar kadar yükseltip tekrar dene. İşlemcinin sıcaklığı 80-85 aralığına gelene kadar hız aşırtma yapabilirsin. Tabii bunları yapmadan evvel BIOS üzerinde CPB'yi kapatman gerekiyor. İnternette anakartın için hız aşırtma rehberi vardır.

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
1.3V - 4.65 GHz ile denemeye başla. Cinebench R23 çoklu çekirdek testi yaparken stabilite yakalamaya çalış. Bu test esnasında HWINFO64 yazılımı ile sıcaklık ve frekans değerlerini kontrol et. Aldığın skoru not et. Daha yüksek frekansı dene. Eğer bunlardan birini yaparken reset atarsa voltaj az geldi demektir. Voltajı 0.1 miktar kadar yükseltip tekrar dene. İşlemcinin sıcaklığı 80-85 aralığına gelene kadar hız aşırtma yapabilirsin. Tabii bunları yapmadan evvel BIOS üzerinde CPB'yi kapatman gerekiyor. İnternette anakartın için hız aşırtma rehberi vardır.
Auto varya kendim manuel ellemek istemiyorum açıkçası. Zaten ortalama 400 50 fps alıyorum ama bu frekans beni rahatsız etti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
Auto varya kendim manuel ellemek istemiyorum açıkçası. Zaten ortalama 400 50 fps alıyorum ama bu frekans beni rahatsız etti.
Bence otomatik yapmayın. Bir kere undervoltaj yapmak işlemci performansını olumlu yönde etkiler. Frekans sabitlemek de sizi FPS dalgalanmalarından kurtarır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem zaten otomatik yapacaksanız herhangi birinden yardım almaya ne hacet, tıklıyorsunuz.

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
Bence otomatik yapmayın. Bir kere undervoltaj yapmak işlemci performansını olumlu yönde etkiler. Frekans sabitlemek de sizi FPS dalgalanmalarından kurtarır.

Hem zaten otomatik yapacaksanız herhangi birinden yardım almaya ne hacet, tıklıyorsunuz.
All coremi seçmeliyim Per Coremi bu tarz yardımdan bahsediyorum. Control mode ne işe yarıyor falan.

Bu advanced modda control sekmesindeki pbo mu seçilmeli auto overclokmu?
aaaa.png

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Hocam ne yapacaksanız BIOS tan yapın. Programı boşverin. Dediğim şey BIOS ta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
All coremi seçmeliyim Per Coremi bu tarz yardımdan bahsediyorum. Control mode ne işe yarıyor falan.

Bu advanced modda control sekmesindeki pbo mu seçilmeli auto overclokmu?Alıntıyı görüntüle
Uğraşmak istemiyorsanız Auto Overclocking seçip geçin bence.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,629
İsim
Özgürcan
zen3 mimarili işlemcilerde en iyi ayar curve optimize bence hem yüksek performans sağlayıp hemde düşük sıcaklık sağlıyor turbo frekansın +200 derece iken 45 50 derece arası kullanabiliyorum

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
zen3 mimarili işlemcilerde en iyi ayar curve optimize bence hem yüksek performans sağlayıp hemde düşük sıcaklık sağlıyor turbo frekansın +200 derece iken 45 50 derece arası kullanabiliyorum
Curve optimize yi biostanmı açıyorsun yoksa ryzen master uygulamasındamı?

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,629
İsim
Özgürcan
Curve optimize yi biostanmı açıyorsun yoksa ryzen master uygulamasındamı?
ilk gördüğümde ryzen masterdan açtım o otomatik biosu hallediyor auto oc + curve optimizer bas (all core) sonra yeniden başlatıcak ondan sonra start optimizing isteyebilir ona bas 20 30dk o sürebilir o sürerken ben pc kullanabildim youtube video gibi ondan sonra oldu gerektiği zaman yüksek hızlara çıkıyordu masaüstünde yüksek hızlı işlemler yapmadığım zaman düşük hızlarda çalışmasını istediğim o da denetim masası performans seçeneklerinden ekte bıraktım:
ondan sonra detaylı araştırmak istedim birkaç rehber buldum:
bunun gibi bunlar bana biraz ne yapabileceklerim hakkında bilgi verdi +200 aşamadım bazıları aşabilmiş bilmiyorum benim biosla mı alakalı çözemedim ama olay bu

Ekler

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    19.5 KB · Hit: 68
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,458
Üyeler
166,212
Son üye