Neler Yeni

Yardım ryzen 5 7500f 240mm sıvı soğutma ile yüksek sıcaklıklarda

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Anıl Yiğit
Boşta kaç derece olması lazım ki? bu işlemci bende genelde hep yüksek ghz çalışıyor. 5.03 ghz., güç seçeneklerinden en iyi enerji tasarrufunda olmama rağmen. bu bir problem midir?
Hocam sıvı soğutucuya göre değişir ama boşta sıvı soğutma ile 30-35 derece ideal hava soğutucu ile 40-45 fakat her türlü olasılığı göz önüne alırsak 50 derece ideal diyebiliriz üstelik bu yaz ayı sıcaklarında ben eriyorum neredeyse. Güç ayarlarından dengeli yapın hocam en iyi ayar dengelidir. Dediğim gibi manuel olarak voltaj ayarı yapmadıkça sıcaklığı düşürmek performans kaybı vermeden yapmak zor. İnternet ve youtube üzerinde rehberler var ama bence gerek yok AMD yıllardır böyle kendileri bile GPU hot spot sıcaklığının 110 dereceyi görmesini normal kabul ediyorlar 100 derece ocaktaki kısık ateş demek. Eğer uzun süre 80 85 90 derecelerde kalmıyorsa yani ani yükselip ani soğuyorsa bir sorun yok böyle kullanın ortalama 70 75 derece iyidir.

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Mert Can
Hocam sıvı soğutucuya göre değişir ama boşta sıvı soğutma ile 30-35 derece ideal hava soğutucu ile 40-45 fakat her türlü olasılığı göz önüne alırsak 50 derece ideal diyebiliriz üstelik bu yaz ayı sıcaklarında ben eriyorum neredeyse. Güç ayarlarından dengeli yapın hocam en iyi ayar dengelidir. Dediğim gibi manuel olarak voltaj ayarı yapmadıkça sıcaklığı düşürmek performans kaybı vermeden yapmak zor. İnternet ve youtube üzerinde rehberler var ama bence gerek yok AMD yıllardır böyle kendileri bile GPU hot spot sıcaklığının 110 dereceyi görmesini normal kabul ediyorlar 100 derece ocaktaki kısık ateş demek. Eğer uzun süre 80 85 90 derecelerde kalmıyorsa yani ani yükselip ani soğuyorsa bir sorun yok böyle kullanın ortalama 70 75 derece iyidir.
Benim oyun oynamadığım zaman dc-opera vs takılıyom 50-55 derece, oyunlarda 70 felan, normal mi? tek sıkıntı görev yöneticisinden baktığım da hep 5.03 ghz'da çalışıyor. eğer bu bir sıkıntıysa tabi. oyun oynamasam da 5.03 ghz çalışıyor. Hava soğutucu kullanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

1721759367252.png
bu ayar çalışmıyor herhalde :D ek güç ayarlarından güç tasarrufuna almadığım sürece işlemci boşta ya da oyunda hep yüksek ghz çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Anıl Yiğit
Benim oyun oynamadığım zaman dc-opera vs takılıyom 50-55 derece, oyunlarda 70 felan, normal mi? tek sıkıntı görev yöneticisinden baktığım da hep 5.03 ghz'da çalışıyor. eğer bu bir sıkıntıysa tabi. oyun oynamasam da 5.03 ghz çalışıyor. Hava soğutucu kullanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle bu ayar çalışmıyor herhalde :D ek güç ayarlarından güç tasarrufuna almadığım sürece işlemci boşta ya da oyunda hep yüksek ghz çalışıyor.
Performans ve enerji kısmını ortaya getirin. Ek güç ayarlarından dengeli önerileni seçin veya amd ryzen master indirdiyseniz orada amd balanced yazar ona tıklayın.

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Mert Can
Performans ve enerjiyi ortaya getirin ek güç ayarlardan dengeli önerileni seçin veya amd ryzen master indirdiyseniz orada amd balanced ona getirin.
tam olarak dediğiniz gibi kullanıyorum. İşlemcinin hep yüksek ghz kullanması bir problem midir peki? bilmediğimden soruyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Anıl Yiğit
tam olarak dediğiniz gibi kullanıyorum. İşlemcinin hep yüksek ghz kullanması bir problem midir peki? bilmediğimden soruyorum.
Ozaman biosla ilgili bir problem var işlemcinize bir ayar çektiniz mi hiç? Eğer çekmediyseniz herhangi bir programda işlemcinizi tam güçte çalıştırıyor olabilir. Bu arada herhangi bir zarar vermez ama boşuna fazla güç çektiği için bir miktar daha sıcaklık artışı olur ve güç/watt fazla kullanır. Bunun sadece oyunda ve yoğun iş gerektiren yerlerde kullanılması daha sağlıklı olur.

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Mert Can
Ozaman biosla ilgili bir problem var işlemcinize bir ayar çektiniz mi hiç? Eğer çekmediyseniz herhangi bir programda işlemcinizi tam güçte çalıştırıyor olabilir. Bu arada herhangi bir zarar vermez ama boşuna fazla güç çektiği için bir miktar daha sıcaklık artışı olur ve güç/watt fazla kullanır. Bunun sadece oyunda ve yoğun iş gerektiren yerlerde kullanılması daha sağlıklı olur.
Herhangi bir ayar çekmedim. biostan da hiç bir ayar yapmadım. Direkt hep böyleydi. Aslında bende bu şekil kullanmasını istemiyorum.

Aterzhy

80+
Sıvı soğutucun nedir?
msi coreliquid p240 fakaf şundan da şüpheliyim soğutucuyu kasayı almadan önce almıştım ve sadece denemek için çalıştırmıştım ve geri kutulamıştım ve çalışmadan uzun süreler kutusunda kaldı bu sürede içindeki sıvıya bir zarar gelmiş olabilir diye düşünüyorum fakat, bu ürünler raflarda veya depolarda satılmadan önce aylarca bekliyor sonumda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,663
Üyeler
159,658
Son üye
Ahmet9611
Top Bottom