Çözüldü✓ Ryzen 5 7500F 95 derece !

overthink

80+
Reaksiyon skoru
0
1000078817.jpg

2 gün önce valorant oynarken pc kendini kapattı sıcaklık değeri gördüğünüz gibi.
Kasayı 3 ay önce aldım hazır sistem olarak.
Stok fan ile kullanıyorum kasanın kapağı açık durumda.
1 ay önce 600 fps alırken şuan 400 civarı veriyor ayrıca.
Ne yapmam gerekiyor ?

Alıntıyı görüntüle
2 gün önce valorant oynarken pc kendini kapattı sıcaklık değeri gördüğünüz gibi.
Ne yapmam gerekiyor ?
Diğer bileşenleri de yazar mısın ? Kasanın hava akışı iyi mi ? Oda sıcaklığı ne durumda ? Kasan havadar bir yerde mi ?

bende aynı sorunu yaşıyorum xpg valor air 750w 80+gold lu kasa var elimde ryzen 5 7500f rtx 4060 sistem var işlemci boşta 50 60 larda geziyor ve işelmci %40 50 kullanımlara gelince 90 derecenin üstüne çıkıyor max kullanımda 97 derece gördüm

Diğer bileşenleri de yazar mısın ? Kasanın hava akışı iyi mi ? Oda sıcaklığı ne durumda ? Kasan havadar bir yerde mi ?
Oda sıcaklığı 32 derece
Kasa havadar
Kasa kapağını kapattım fanları iyi durumda
Post automatically merged:

bende aynı sorunu yaşıyorum xpg valor air 750w 80+gold lu kasa var elimde ryzen 5 7500f rtx 4060 sistem var işlemci boşta 50 60 larda geziyor ve işelmci %40 50 kullanımlara gelince 90 derecenin üstüne çıkıyor max kullanımda 97 derece gördüm
Stok fan mı
Valoda kaç görüyosun

Stok fan mı
Valoda kaç görüyosun

Sorunun cevabı senin cümlenin içinde
Kasanın açık olmasıysa dün kapalıydı yine aynı derecelerde geziyordu

Kule tipi fan almanı öneririm. Bütçen düşükse 500tl fan bile baya yardımcı olur.

Alıntıyı görüntüle
Ne yapmam gerekiyor ?
O işlemci çok güçlü bir işlemci ve aldığın fps ile cpu kullanımı yüksek.Havalar sıcak+ stok soğutu + kasanın hava akışı iyi olmayabilir.O işlemciye güzel bir sıvı soğutma almalısın

Kule tipi fan almanı öneririm. Bütçen düşükse 500tl fan bile baya yardımcı olur.
İş görür mü hocam bu 500 tl lik

Bu nasıl ? Uyumlu mu acaba
asla bulaşma aşırı dandik ve 9 cm fanlar uçak gibi ses yapar 500 tl olanı al geç bütçe düşükse

Geri