Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 7500f sıvı soğutmaya rağmen aşırı ısınıyor yardım

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerim sarı
Siz yapamazsiniz zaten onun ayarı çok farklı braked desteklemesi gerekiyor çünkü artich alt bakır soğutucu bu iki özellik için geliştirilmiş yani başka soğutucuda yok
Tamamdır hocam anladım pardon yanlış anlamışım ben olayı.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
Tayfun Balım
Geçen yıl hava soğutucu ile undervolt ayarı çekmiştim cine23 yüksek skorla 60 65 derece arası yapmıştim oyunlar da FPS kaybi 5 filandi ama şuan undervolt ayarlarını hatırlamıyorum şimdi bir kaç tane denedim bu sefer performans çok düşüyor voltajı düşürünce muhtelemen benim işlemci silikon kalitesi berbat bir şey
Şanssızlık hocam yapacak bir şey yok. Artctic 360 tutamıyorsa da yapacak bir şey yok. Umarım bir sonraki işlemcinizin silikonu çok kaliteli olur.

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerim sarı
Şanssızlık hocam yapacak bir şey yok. Artctic 360 tutamıyorsa da yapacak bir şey yok. Umarım bir sonraki işlemcinizin silikonu çok kaliteli olur.
Silikon kalitesini anlayabileceğim bişey var mı? Pek bi bilgim yok o konuda

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
Tayfun Balım
Silikon kalitesini anlayabileceğim bişey var mı? Pek bi bilgim yok o konuda
Ona yapılabilecek hiç bir şey yok. Fabrikadan çıkarken kaliteli veya şansız olursanız kalitesiz çıkar, işlemciniz daha çok ısınır. Silikonunuzun kalitesiz olduğunu şöyle anlarsınız: İyi bir kasanız ve soğutucunuz vardır ve işlemciniz başkalarının işlemcilerine göre daha sıcak çalışır. Yukarıdaki arkadaşımızın başına gelen durum gibi 360mm kaliteli sıvı soğutucu ile bile 80 dereceler görüyorsanız silikonunuz kötüdür.

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerim sarı
Ona yapılabilecek hiç bir şey yok. Fabrikadan çıkarken kaliteli veya şansız olursanız kalitesiz çıkar, işlemciniz daha çok ısınır. Silikonunuzun kalitesiz olduğunu şöyle anlarsınız: İyi bir kasanız ve soğutucunuz vardır ve işlemciniz başkalarının işlemcilerine göre daha sıcak çalışır. Yukarıdaki arkadaşımızın başına gelen durum gibi 360mm kaliteli sıvı soğutucu ile bile 80 dereceler görüyorsanız silikonunuz kötüdür.
Tamamdır hocam anladım. Belki benim yaşadığım problemi azda olsa o durum etkiliyor olabilir. Ama her türlü soğutucunun sıkıntılı olduğu ortada

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
Tayfun Balım
Tamamdır hocam anladım. Belki benim yaşadığım problemi azda olsa o durum etkiliyor olabilir. Ama her türlü soğutucunun sıkıntılı olduğu ortada
Sizin problem silikon değil. Ya soğutucu bozuk ya da tam temas etmiyor.

Kendi bilgisayarımın montajını arkadaşıma yaptırmıştım. Soğutucunun jelatinini sökmeyi unutmuş. İşlemci 95 derecede çalışıyordu. Oyun içi 80 dereceydi (Jelatin sökülmemiş olmasına rağmen) Müdahele ettik macun yeniledik mükemmel oldu. Şuan 41 derece gösteriyor.

Size tavsiyem ya soğutucu satın alın ya da düzgün bir yerden am5 yükseltici ayak veya montaj kiti diye arayıp bulun.
Başka türlü olacak gibi değil 99 derece sistem için tehlikeli.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,973
İsim
Selim
Umarım hocam bu arada sorun sıvı soğutucudan kaynaklı değil iki tane 360mm denedim 0 soğutucu hepsi ilk olan Corsair olandı sonuçlar aynı çıktı

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerim sarı

Kendi bilgisayarımın montajını arkadaşıma yaptırmıştım. Soğutucunun jelatinini sökmeyi unutmuş. İşlemci 95 derecede çalışıyordu. Oyun içi 80 dereceydi (Jelatin sökülmemiş olmasına rağmen) Müdahele ettik macun yeniledik mükemmel oldu. Şuan 41 derece gösteriyor.

Size tavsiyem ya soğutucu satın alın ya da düzgün bir yerden am5 yükseltici ayak veya montaj kiti diye arayıp bulun.
Hocam bence en mantıklı hareket soğutucuyu değiştirmem olur. Bütçem olursa tekarar sıvı alırım olmazsa hava soğutucu alırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama jelatini bırakmadığımdan eminim

Aldığım montaj kiti corsairin kiti olması lazım hocam am5 yükseltici olarak mı ne geçiyordu

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Yunus Emre Uzun
Hocam soğutucunun altındaki jelatin sökülmemiş olabilir, macun sürülmemiş olabilir, fan iyi oturtulmamış olabilir.

tamam işlemci 5ghz hızlara çıkabiliyor ancak 99 100 derece çok zor. Zaten işlemci 95 derecede limite girip frekans kısıyor. o İşte bir terslik var. Yukarıdaki mesajımda phantom spirit ile aldığım sıcaklık değerleri mevcut. Arkadaşınıza da böyle kaliteli bir soğutucu ve iyi bir macun önerebilirim.
evet evet hocam başka bir arkadaşada x123 duo aldık en baba oyunca 65 70 derece seyrediyor ve msi kasası var fanlar çok iyi hava çekiyor şahit oldum

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
Tayfun Balım
Hocam bence en mantıklı hareket soğutucuyu değiştirmem olur. Bütçem olursa tekarar sıvı alırım olmazsa hava soğutucu alırım.

Ama jelatini bırakmadığımdan eminim

Aldığım montaj kiti corsairin kiti olması lazım hocam am5 yükseltici olarak mı ne geçiyordu
Hocam geriye tek bir seçenek kalıyor sıvı soğutucu ömrünü tamamlamış ve çalışmıyor. Pompanın bir ömrü var. Ayrıca zamanında ters bağlandıysa komple bozulmuş bile olabilir.

Bütçeye göre
Phantom spirit
Arctic 360mm
Enermax 360mm modellerinden birine bakın.

evet evet hocam başka bir arkadaşada x123 duo aldık en baba oyunca 65 70 derece seyrediyor ve msi kasası var fanlar çok iyi hava çekiyor şahit oldum
O soğutucuyu sık sık görüyorum. Fiyatına göre iyi iş çıkarıyor. Bütçeyi artırıp phantom spirit, frost commander gibi modeller alındığında oyun 45 dereceye kadar düşüyor.

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerim sarı
Hocam geriye tek bir seçenek kalıyor sıvı soğutucu ömrünü tamamlamış ve çalışmıyor. Pompanın bir ömrü var. Ayrıca zamanında ters bağlandıysa komple bozulmuş bile olabilir.

Bütçeye göre
Phantom spirit
Arctic 360mm
Hocam şöyle söyliyim ben 3 yıl önce falan soğtucuyu sistem dizcem diye almıştım ama kuramadım. Şimdiye nasip oldu hani kutu 0 durumda bekledi o halde beklerken dediğiniz yaşanmış olabilir belki. Daha ilk kullanımımdı

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Yunus Emre Uzun

Bütçeye göre
Phantom spirit
Arctic 360mm

O soğutucuyu sık sık görüyorum. Fiyatına göre iyi iş çıkarıyor. Bütçeyi artırıp phantom spirit, frost commander gibi modeller alındığında oyun 45 dereceye kadar düşüyor.
evet hocam 1k olmuş fiyatı 1kya alınmaz thermalright tercih ederim arkadaşım 600 liraya almıştı böyle bir fiyata gerçekten inanılmaz performans

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
Tayfun Balım
evet hocam 1k olmuş fiyatı 1kya alınmaz thermalright tercih ederim arkadaşım 600 liraya almıştı böyle bir fiyata gerçekten inanılmaz performans
Phantom spirit mayıs 2024 fiyatına geriledi. Kesinlikle bu fiyat bandında rakibi yok. Bütçe varsa yapıştırın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,420
Üyeler
168,442
Son üye
Fabio Luciano
Top Bottom