Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 7500f sıvı soğutmaya rağmen aşırı ısınıyor yardım

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
Tayfun Balım
hocam modelini unuttum vatandan almıştı hazır sistemi xigmatekin bir tane stok fan yerine geçen fanı takılıydı sistemde aldı arkdaşım ilk gün cs testinden (core perf boost ayarı açık) 99 derece gördük kasa hava akışı iyidi meshh panel kasaydı
Hocam soğutucunun altındaki jelatin sökülmemiş olabilir, macun sürülmemiş olabilir, fan iyi oturtulmamış olabilir.

tamam işlemci 5ghz hızlara çıkabiliyor ancak 99 100 derece çok zor. Zaten işlemci 95 derecede limite girip frekans kısıyor. o İşte bir terslik var. Yukarıdaki mesajımda phantom spirit ile aldığım sıcaklık değerleri mevcut. Arkadaşınıza da böyle kaliteli bir soğutucu ve iyi bir macun önerebilirim.

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerim sarı
rica ederiz @quartle arkadaş ile benim önerdiğim hava soğutucu aynıdır haberiniz olsun. Thermaltake peerlees assassin.
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Elimdeki soğutucuyu satarsam parayı değerlendirmek için tekrardan sıvı alabilirim ama büyük ihtimalle dediğiniz gibi hava soğutucu alırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

tekrardan söküp montaj yapın
Deneyeceğim hocam

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
efe araci
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Elimdeki soğutucuyu satarsam parayı değerlendirmek için tekrardan sıvı alabilirim ama büyük ihtimalle dediğiniz gibi hava soğutucu alırım.

Deneyeceğim hocam
hocam önerdiğimiz hava soğutucu fazlasıyla yetecektir eğer sıvı soğutucu almak isterseniz gözünüz kapalı ''Arctic Liquid Freezer III '' alabilirsiniz.

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerim sarı
Hocam soğutucunun altındaki jelatin sökülmemiş olabilir, macun sürülmemiş olabilir, fan iyi oturtulmamış olabilir.

tamam işlemci 5ghz hızlara çıkabiliyor ancak 99 100 derece çok zor. Zaten işlemci 95 derecede limite girip frekans kısıyor. o İşte bir terslik var. Yukarıdaki mesajımda phantom spirit ile aldığım sıcaklık değerleri mevcut. Arkadaşınıza da böyle kaliteli bir soğutucu ve iyi bir macun önerebilirim.
O bakır kısmındaki jelatini kastediyorsanız onu söktüm. Bir kablonun dış kısmı hafif yıpranmıştı belki iç kısımdaki kablolar zarar görmüş olabilir diyede düşünmüyor değilim. Artı aparatı takarken anakartın arkasında plakayı söküp ters çevirmem gerekti belki o da etkiliyordur

hocam önerdiğimiz hava soğutucu fazlasıyla yetecektir eğer sıvı soğutucu almak isterseniz gözünüz kapalı ''Arctic Liquid Freezer III '' alabilirsiniz.
Tamamdır hocam sağolun bi kenara yazdım aklımda olsun diye

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,973
İsim
Selim
Aynı sorun bende de var artich 360 ile cine24 82 derece görüyor ama fark ettim ki işlemci fabrika çıkışlı cok yüksek volt çalışıyor silikon kalitesi de kötü

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
efe araci
Aynı sorun bende de var artich 360 ile cine24 82 derece görüyor ama fark ettim ki işlemci fabrika çıkışlı cok yüksek volt çalışıyor silikon kalitesi de kötü
işlemciniz intel mi ?

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerim sarı
Sizin dediğiniz gibi yorumlar görüncede acaba normal mi diye kafamda karışıyor ama bende 90 dereceler her türlü anormal

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
Tayfun Balım
hocam 1.3 voltun üstüne çıkıyor mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,420
Üyeler
168,442
Son üye
Fabio Luciano
Top Bottom