Ryzen 5 7500f kötü soğutucu ile soğur mu

Aynen öyle hocam sistem iyi mi sizce de fiyat zaten normal de 550w sıkıntı çıkartır mı ? hocam sonradan değiştirmek istersem powerı değiştirme imkanım varmı powerı sonra kasa ile birleşik falan olma çıkmama falan şansı varmı ? Birde ssd eklesem 16gb Ram eklesem 550w kaldırır mı ?

Aynen öyle hocam sistem iyi mi sizce de fiyat zaten normal de 550w sıkıntı çıkartır mı ? hocam sonradan değiştirmek istersem powerı değiştirme imkanım varmı powerı sonra kasa ile birleşik falan olma çıkmama falan şansı varmı ? Birde ssd eklesem 16gb Ram eklesem 550w kaldırır mı ?
İşlemci ve ekran kartına dokunmadığın sürece her şeye yeter o PSU çok kafana takma.

n11 İncehesap işbirliği ile alakalı konum bu link. Cevaplarınıza biraz göz attım. Peşin fiyatına 6 taksit ödeme kolaylığı gerçekten iyi. 550w bu sistem için düşük ama yetecektir. gönül isterdi ki en azından 600 - 650w olsun. Evet güç kaynağı çıkıp değişebilir bir parçadır. Anakartın a620 değil de b650 olması daha iyi olurdu. Ram gayet iyi bende aynı hynix modülü kullanan rami kullanıyorum piyasadaki en f/p ram diyebilirim. Ekran kartı zaten güzel. ssd 512 düşük en azından 1 tb idare ederdi. Şimdiki oyunlar büyük yer kaplıyor ve anakartta sadece 1 m2 ssd yuvası var bu nedenle yeni alsanızda eskisinin yerine takmanız gerekir eskisi de boşa çıkar(ikinci elden falan satılabilir). İşlemci soğutucu iyi değil tabi ama 7500f için yeterli olacaktır. O bütçeye daha iyi bir sistem parça parça tabii ki toplanabilirdi. Hazır sistem de toplanabilir di ama böyle ödeme kolaylığı maalesef şimdilik başka yerde yok. Genel yorumum bu şekilde hocam hayırlı olsun. Merak ettiğin bir durum olursa yaz lütfen. 👍 :peepokalp:
Hocam gerçekten elinize emeğinize sağlık ne diyebilirim bu kadar yardımcı olmanız adına çok teşekkürler hocam ssd yükseltilir hiç sorun degıl Ram takılır extra olarak anakartta iyi iş görür ekran kartı ve işlemciyi soylemıyorum bile power sonradan değiştirebilirim birde hocam değiştirmezsem poweri 16gb Ram 512gb ssd takviye etsem sorun olur mu watt acısında ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci ve ekran kartına dokunmadığın sürece her şeye yeter o PSU çok kafana takma.
Eyw hocam 512gb ssd ve 16gb Ram takviyesi yapacağım

Hocam gerçekten elinize emeğinize sağlık ne diyebilirim bu kadar yardımcı olmanız adına çok teşekkürler hocam ssd yükseltilir hiç sorun degıl Ram takılır extra olarak anakartta iyi iş görür ekran kartı ve işlemciyi soylemıyorum bile power sonradan değiştirebilirim birde hocam değiştirmezsem poweri 16gb Ram 512gb ssd takviye etsem sorun olur mu watt acısında ?

Eyw hocam 512gb ssd ve 16gb Ram takviyesi yapacağım
Bence sorun olmaz. Ama kesin bir şey söylemek buradan böyle zor olur. Ama rami hemen yükseltmenize hiç ama hiç gerek yok eliniz rahatlayınca bir tane daha aynı marka model patriot viper 16gb 6000mhz 30cl takarsınız. ddr5 de tek ve çift kanal bellek DDR 4 gibi pek farketmiyor. Bir şeyi değiştirecekseniz ssd de idare eder derseniz ilk psu olabilir. ssd yetmez derseniz ssd değiştirebilirsiniz diğerlerinin hiç acelesi yok. 650lik bir psu alın rahat rahat kullanın derim. Bir de monitörünüzün marka modelini atabilir yazabilir misiniz? Ayrıca teşekküre gerek yok benim için hiç sorun değil severek bilgi paylaşıyorum, yorumlara beğeni atsanız yeter 😄 :peepokalp:

Evet hocam çok haklısınız sistemde en çok takıldığım şeylerden bir tanesi ama satıyorlarsa öyle sanmıyorum yetmeyeceğini birde ilerde 16gb Ram ve ssd taksam watt yeterli olur mu ? Yüksek ihtimal fiyattan kısmak için öyle yapmışlardır mecbur normalde 40k falan Birde 6 taksit imkanı çok iyidi son sorum olarak hocam sonradan değiştirmek istersem değiştirme imkanım varmı powerı sonra kasa ile birleşik falan olma çıkmama falan şansı varmı ?
Yok yok psu'yu çıkarmakta bir sıkıntı yaşamazsınız, ram ssd felan çok etkilemez ama yinede ileride değiştirseniz bence iyi olur.

Bence sorun olmaz. Ama kesin bir şey söylemek buradan böyle zor olur. Ama rami hemen yükseltmenize hiç ama hiç gerek yok eliniz rahatlayınca bir tane daha aynı marka model patriot viper 16gb 6000mhz 30cl takarsınız. ddr5 de tek ve çift kanal bellek DDR 4 gibi pek farketmiyor. Bir şeyi değiştirecekseniz ssd de idare eder derseniz ilk psu olabilir. ssd yetmez derseniz ssd değiştirebilirsiniz diğerlerinin hiç acelesi yok. 650lik bir psu alın rahat rahat kullanın derim. Bir de monitörünüzün marka modelini atabilir yazabilir misiniz? Ayrıca teşekküre gerek yok benim için hiç sorun değil severek bilgi paylaşıyorum, yorumlara beğeni atsanız yeter 😄 :peepokalp:
Hocam bunu öğrenebileceğim bir yer bir site var mı acaba çünkü sistem geldikten 3 5 ay sonra Ram ve ssd almış olurum power almak istiyorum ama takmasına pek becerebileceğimi sanmıyorum çok karışık o yüzden RAM ve SSD alsam power kurtarırsa sıkıntı yok

8cm'lik cooler çok bir işe yaramaz stok soğutucu kıvamındadır.

bütçen varsa üyelerimizin de önerdiği aşağıdaki modeli al bayağı farkeder.

Merhaba Abdullah Abi seni gerçekten çok severek izliyorum çok içten selamlar peki 550 üstte paylaştığım sisteme 550w psu yeterli mi birde 16gb Ram takviye yapsam sonradan birde 512gb ssd alsam yeterli olur mu 550w psu ?

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
Yok yok psu'yu çıkarmakta bir sıkıntı yaşamazsınız, ram ssd felan çok etkilemez ama yinede ileride değiştirseniz bence iyi olur.
Yani hocam haklısınız ama uğraşmakta çok istemiyorum psu nasıl takılır falan da bilmiyorum ondan dolayı dedim kurtarıyorsa dursun en azından diye zaten nerdeyse yetmeme şansı yok gibi toplasan 15w 20w tutuyor ikisi baktım da

8cm'lik cooler çok bir işe yaramaz stok soğutucu kıvamındadır.

bütçen varsa üyelerimizin de önerdiği aşağıdaki modeli al bayağı farkeder.

Evet alınabilir. uygun fiyatlı bir çözüm olabilir. Hemen değişmeseniz de güzel bir seçenek 👍 :peepokalp:

Son düzenleme:
Evet alınabilir. uygun fiyatlı bir çözüm olabilir. Hemen değişmeseniz de güzel bir seçenek 👍 :peepokalp:
Hocam pazartesi yazıyordu ben de önümüzdeki pazartesi sandım tarihe hiç bakmamıştım şu an baktığımda gördüm ki haftaya değil ondan sonraki pazartesiydi incehesap ın dediğine göre 5 iş günü hafta sonları hariç ama bilemedim sizce doğru mu bu 11 gün sipariş mi olur

Ekler

• IMG_2239.webp
    IMG_2239.webp
    118.5 KB · Hit: 6
  • IMG_2231.webp
    IMG_2231.webp
    102.1 KB · Hit: 4
  • Beğen
Hocam pazartesi yazıyordu ben de önümüzdeki pazartesi sandım tarihe hiç bakmamıştım şu an baktığımda gördüm ki haftaya değil ondan sonraki pazartesiydi incehesap ın dediğine göre 5 iş günü hafta sonları hariç ama bilemedim sizce doğru mu bu 11 gün sipariş mi olur
uzun bir süre tabi ama ben olsam sorun etmezdim. sağlam gelsin de :) gelince video çekerek aç ve getiren kuryeye hassas ve pahalı bir ürün olduğunu gerekirse lütfen tutanak tutmasını söylemeyi unutma hocam. (y)

Bir tanıdığım kötü olduğunu söyledi sistemin ama genede bende az çok anlıyorum dirket aldım begendim sizce nasıl ?
Sistem o fiyata idare eder, orta segment diyebiliriz. 7500F ve 16GB 5060Ti gayet iyi ikili, uzun yıllar idare eder. ( Sürekli aynı oyunları oynarsanız 10 yıl bile gider )

RAM 32GB değilse, 1x16 daha almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü DDR5'te ramlerin kendi içerisinde dual channel olması ile sistemin dual channel olması arasında fark var.

uzun bir süre tabi ama ben olsam sorun etmezdim. sağlam gelsin de :) gelince video çekerek aç ve getiren kuryeye hassas ve pahalı bir ürün olduğunu gerekirse lütfen tutanak tutmasını söylemeyi unutma hocam. (y)
hocam teslımat noktasından alıcam maglum herkes ıste oluyor o yuzden evde kımse olmuyor sanmıyorum kırık falan cıkacagını alırken bır bakmakta fayda var genede acerken tabıkı vıdeosunu cekecegım

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,565
Üyeler
183,855
Son üye
CrawS
Geri