Evet herkese selamlar, öğrenmek istediğim bir konu var. Birazdan ekte bırakacağım sistemdeki parçalar arası uyum, performans gibi etkenleri bir sorun oluşturup oluşturmayacağı bakımından değerlendirebilir misiniz? Şimdi gelecek bazı sorulara önden cevap vereyim. Bu bilgisayardaki parçalar neden bazıları üst bazıları daha giriş seviyede kalmış? Çünkü bunun amacı 7/24 veya her gün oyun oynamak olmayacak, ha arada olacak. Asıl amaçlardan birkaç tanesi hız, güncellik ve uzun ömür. Bütçe olarak yani çok bir uçma yok ama ben zaten parçaları belirli bir amaca göre seçtim o yüzden çok değişmeyi de düşünmüyorum kendimce araştırmalarımı yaparak özellikle ekran kartı ve işlemcinin kombosu ve değerleri şu an kafi. Sadece birkaç parçanın değişebileceği kafama takılmış olabilir. Elimde olmayan bir etken ise de bunların fiziksel bir şekilde alınacak olması ve bu değiştirebileceğim bir şey değil
. Yoksa ben de biliyorum bu sitede bu daha ucuz şu sitede şu daha ucuz gibi veya bunun alternatifi olarak şu var falan ama zaten hesapladığımda çok bir zarar olmuyor zaten bütçede aman aman bir uçma olmadan, o yüzden tek bir yerden seçmek zorundaydım parçaları. Arada kaldıklarım arasında anakart için ilk başta Asus Prime B650M-R düşünmüştüm ondan önce de MSI Pro B650M-P vardı ama Boot süresi biraz uzunmuş galiba ama sonradan bu parçalara ve amaca daha yakışacağını düşündüğüm Asus Tuf Gaming B650M-E Wi-Fi anakartı seçmeyi de düşündüm, soğutucu belki yine değişme imkanı olabilir ama işte orada var mı bakmak lazım (hadi belki onu başka yerden çözebiliriz)
, PSU için 650 seçmemin sebebi bunda zaten en az 5 yıl yükseltme olmayacağı tahmininde o yüzden seçtiğim yerde de en yüksek PSU bu vardı genel okuduğumda iyi bir model dendiğini de gördüm. 1 hafta süre var yani 23 Ağustos Cumartesi'ne kadar. Şimdiden teşekkürler.
Muhtemelen şöyle:

Muhtemelen şöyle:
- Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E Wi-Fi (ya da dediğim gibi Asus Prime B650M-R vardı ondan önce de MSI Pro B650M-P)
- İşlemci: Ryzen 5 7500F.
- Soğutucu: NZXT T120 120mm kule tipi (belki bu değişebilir sadece başka yerden)
- RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16) RGB 6000 MHz CL28 DDR5 Dual kit.
- Ekran kartı: INNO3D RTX 5060 Twin X2 OC.
- SSD: Samsung 2TB 990 Pro NVMe 2.0 Gen4 M.2 2280 SSD.
- Kasa: MSI MAG Force M100R (belki zayıf kalmış olabilir ama genelde kullanıldığını gördüm hadi belki bunu da başka yerden olabilir)
- PSU: MSI MAG A650bn 650W 80+ Bronze PSU (Max bu vardı ama iyi yönde dönütler okudum xD)
Son düzenleme: