Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 7600 Boşta 80-90 derece❗️

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
Pc ilk açıldığında işlemci 80-90 dereceye çıkıyor, pc kendini kapatıp tekrar açtığında ısı seviyesi normal olan 36-40 derece arasına düşüyor. Bu durum sadece pc ilk açılırken yaşanıyor, oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor sıcaklıklar. Birde pc açılmadan biosa girince yine ısı değerleri normal ancak masaüstüne gelince sıcaklıklar fırlıyor sıvı soğutucunun fanları %100'de çalışmaya başlıyor. Ne yaptıysam sorunu çözemedim, daha önce başına gelen veya sorunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Pc özelliklerini aşağıya bırakıyorum.
Not: Termal macunu yeni değiştirdim ve sıvı soğutucu montajı ekteki gibi. Bios ise güncel.

İşlemci: Amd Ryzen 5 7600
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 4070 Windforce OC
Anakart: Gigabyte A620M H
Sıvı Soğutucu: DeepCool LS520
Kasa: VENTO VG20AL

Ekler

• IMG_20241021_171846.jpg
    IMG_20241021_171846.jpg
    1.8 MB · Hit: 72
  • IMG_20241021_171839.jpg
    IMG_20241021_171839.jpg
    2.1 MB · Hit: 70

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Başlangıç uygulamalarında kullanmadıklarını durdur.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,352
İsim
Hacı
Malwarebytes ile tam tarama yapın.

kailum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Meydo
En son bu olayı R5 2600 ile yaşamıştım. Garanti servisiyle iletişime geçip ürünü göndermiştim, onlar da fabrikasyon hatası diyip R5 3600 göndermişti.

TLDR: Garanti servisiyle iletişime geç.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Abdullah esir
Pc ilk açıldığında işlemci 80-90 dereceye çıkıyor, pc kendini kapatıp tekrar açtığında ısı seviyesi normal olan 36-40 derece arasına düşüyor. Bu durum sadece pc ilk açılırken yaşanıyor, oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor sıcaklıklar. Birde pc açılmadan biosa girince yine ısı değerleri normal ancak masaüstüne gelince sıcaklıklar fırlıyor sıvı soğutucunun fanları %100'de çalışmaya başlıyor. Ne yaptıysam sorunu çözemedim, daha önce başına gelen veya sorunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Pc özelliklerini aşağıya bırakıyorum.
Not: Termal macunu yeni değiştirdim ve sıvı soğutucu montajı ekteki gibi. Bios ise güncel.

İşlemci: Amd Ryzen 5 7600
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 4070 Windforce OC
Anakart: Gigabyte A620M H
Sıvı Soğutucu: DeepCool LS520
Kasa: VENTO VG20AL
İlk başta ısınması normal ama 90 biraz abartı 70 filan olsa anlarım da 240mm sıvı soğutma için de normal olabilir

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En son bu olayı R5 2600 ile yaşamıştım. Garanti servisiyle iletişime geçip ürünü göndermiştim, onlar da fabrikasyon hatası diyip R5 3600 göndermişti.

TLDR: Garanti servisiyle iletişime geç.
Son çare bu hocam. Anlaşılan 1 hafta pc siz kalacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk başta ısınması normal ama 90 biraz abartı 70 filan olsa anlarım da 240mm sıvı soğutma için de normal olabilir
Hocam 93-96 dereceye kadar çıkıyor sonra ısıdan dolayı kendini kapatıp açıyor pc. Açıldığında düzelmiş oluyor sorun.

batuhan0088

80+ Bronze
1 senedir deep cool ls520 kullanıyordum. Geçen haftalar da problem yaşamaya başladım. PC açıkken veya açılırken sıcaklıklar 100 derecelere çıkıyordu. Kasanın kapağını açıp sıvı soğutucunun kafasını işlemciye doğru bastırıyordum, sorun düzeliyordu. 1-2 saatte bir sıcaklık fırlıyordu. Problem sıvı soğutucu pompasından kaynaklı olduğunu anladık.
O sıvı soğutucuda bu tarz ilginç problemler yaşayabilirsin. Ben de farklı farklı problem yaşadım. Kronik mi yoksa bende ki ürünle mi alakalı bilemiyorum ancak ürün de bir problem mevcut, garantiye gönderdim iade bekliyorum.
Sende ki sıvı soğutucu da bozuluyor olabilir.

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yükledim bitince yazacağım hocam.

1 senedir deep cool ls520 kullanıyordum. Geçen haftalar da problem yaşamaya başladım. PC açıkken veya açılırken sıcaklıklar 100 derecelere çıkıyordu. Kasanın kapağını açıp sıvı soğutucunun kafasını işlemciye doğru bastırıyordum, sorun düzeliyordu. 1-2 saatte bir sıcaklık fırlıyordu. Problem sıvı soğutucu pompasından kaynaklı olduğunu anladık.
O sıvı soğutucuda bu tarz ilginç problemler yaşayabilirsin. Ben de farklı farklı problem yaşadım. Kronik mi yoksa bende ki ürünle mi alakalı bilemiyorum ancak ürün de bir problem mevcut, garantiye gönderdim iade bekliyorum.
Sende ki sıvı soğutucu da bozuluyor olabilir.
Hocam yaklaşık 2 hafta önce aldım. Başlarda herhangi bir sorun yoktu son 3-4 gündür durum böyle. Ancak sıvı soğutucuda sorun olsa oyunlardada sıcaklıklar fırlardı diye düşünüyorum bende sadece pc ilk açıldığında oluyor bu durum.

batuhan0088

80+ Bronze
Yükledim bitince yazacağım hocam.

Hocam yaklaşık 2 hafta önce aldım. Başlarda herhangi bir sorun yoktu son 3-4 gündür durum böyle. Ancak sıvı soğutucuda sorun olsa oyunlardada sıcaklıklar fırlardı diye düşünüyorum bende sadece pc ilk açıldığında oluyor bu durum.
Bende de yük altında vs problem olmuyordu. Boşta durup dururken bir anda sıcaklık fırlıyordu. 1 senenin sonunda bu sorunla karşılaştım. Bu 1 sene içerisinde farklı problem de yaşadım. İade etme şansın varsa bence hiç bekleme daha iyi bir model alabilirsin.

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
Bende de yük altında vs problem olmuyordu. Boşta durup dururken bir anda sıcaklık fırlıyordu. 1 senenin sonunda bu sorunla karşılaştım. Bu 1 sene içerisinde farklı problem de yaşadım. İade etme şansın varsa bence hiç bekleme daha iyi bir model alabilirsin.
Stok fan ile aynı sorun oluyor mu kontrol edip ona göre iade edeceğim veya değişim isteyeceğim hocam sağolun.

Temiz çıktı hocam test.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Abdullah esir
Bıos güncelmi acaba pc açılırken pompayı çalıştırmıyorsa ondan yapıyor olabilir

Naex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Halis Kavraz
İlgilendiği Kategoriler
Donanım - Çevre Birimleri - Alışveriş
Umarım işlemcinin distribitörü KoyuncuElektronik değildir.Yasal süre olan 21 İş gününü doldurmadan ürünü göndermeme gibi huyları var😅

Kutuda ENDEKS Bilişim yazıyorsa derin bir ohh çekebilirsin 😁

Top Bottom