Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 7600 Boşta 80-90 derece❗️

Musa06_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Musa
Son çare bu hocam. Anlaşılan 1 hafta pc siz kalacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam 93-96 dereceye kadar çıkıyor sonra ısıdan dolayı kendini kapatıp açıyor pc. Açıldığında düzelmiş oluyor sorun.
Bir hafta mi işlemci için sonuç ben geçen hafta yolladım bekliyorum bende de mavi ekran veriyordu ryzenlarda da ufak tefek sorunlar oluyor bazen de kapatıyordu direkt

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
Bıos güncelmi acaba pc açılırken pompayı çalıştırmıyorsa ondan yapıyor olabilir
Güncel hocam.

Umarım işlemcinin distribitörü KoyuncuElektronik değildir.Yasal süre olan 21 İş gününü doldurmadan ürünü göndermeme gibi huyları var😅

Kutuda ENDEKS Bilişim yazıyorsa derin bir ohh çekebilirsin 😁
İtopyadan aldım hocam sıkıntı çıkmaz o konuda.

Bir hafta mi işlemci için sonuç ben geçen hafta yolladım bekliyorum bende de mavi ekran veriyordu ryzenlarda da ufak tefek sorunlar oluyor bazen de kapatıyordu direkt
Yok hocam onu tahmini yazdım. Yasal sınır 21 iş günüydü en son.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
Virus olsa anlamaz bile 😂 sadece oyunda çalışır. Ben virus yapacak olsam şahsen öyle yapardım yani
Virüsle ilgili bir sorun olmaz zaten hocam da. Stok fan ile deneyip duruma göre işlemci veya sıvı soğutucuyu değişime göndereceğim.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Arda doğan
Pc ilk açıldığında işlemci 80-90 dereceye çıkıyor, pc kendini kapatıp tekrar açtığında ısı seviyesi normal olan 36-40 derece arasına düşüyor. Bu durum sadece pc ilk açılırken yaşanıyor, oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor sıcaklıklar. Birde pc açılmadan biosa girince yine ısı değerleri normal ancak masaüstüne gelince sıcaklıklar fırlıyor sıvı soğutucunun fanları %100'de çalışmaya başlıyor. Ne yaptıysam sorunu çözemedim, daha önce başına gelen veya sorunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Pc özelliklerini aşağıya bırakıyorum.
Not: Termal macunu yeni değiştirdim ve sıvı soğutucu montajı ekteki gibi. Bios ise güncel.

İşlemci: Amd Ryzen 5 7600
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 4070 Windforce OC
Anakart: Gigabyte A620M H
Sıvı Soğutucu: DeepCool LS520
Kasa: VENTO VG20AL
Biosu güncelle ve eski sürümleri dene birde ses yongasının driver sil bunları dene

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
Sorun sanırım Gigabyte'ın kontrol uygulaması olan GCC ile bios ayarlarının çakışmasıymış. Biosdan sıvı soğutucunun pompa hızını her zaman %100 yapmama rağmen uygulamada default halde gözüküyormuş ve sistem açıldığında pompa çalışmıyor çalışsa bile %20 civarında çalışıyormuş. Uygulamadanda her zaman %100'e aldığımda sorun ortadan kalktı, 2 gündür bir sorun yok. Aynı durum tekrar yaşanırsa duruma göre bir şeyler yapacağım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
1729720588597.png

Not: Sıvı soğutucu pompa kablosu System 1'e bağlı.

klc7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
LEVENT KILIÇ
Aynı sistem bende de var böyle bir sorunla karşılaşmamıştım,kule tipi soğutucu kullanıyorum cs2 de max 76 derece gördüm.Çözmen iyi olmuş.

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
Aynı sistem bende de var böyle bir sorunla karşılaşmamıştım,kule tipi soğutucu kullanıyorum cs2 de max 76 derece gördüm.Çözmen iyi olmuş.
Hocam ilk zamanlarda bende de bir sorun yoktu. Son 1 haftadır böyle bir sorunla karşılaşmaya başladım. Tahminimce GCC'ye güncelleme geldiğinde bios ile GCC üzerindeki ayar çakıştı ve böyle bir sorun ortaya çıktı.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Mehmetcan İvrendi
Hocam ilk zamanlarda bende de bir sorun yoktu. Son 1 haftadır böyle bir sorunla karşılaşmaya başladım. Tahminimce GCC'ye güncelleme geldiğinde bios ile GCC üzerindeki ayar çakıştı ve böyle bir sorun ortaya çıktı.
Hocam bence Sıvı soğutma bir sebepten ötürü Algılamıyor PC'nin açıldığını veya Yanlış sıcaklık değerleri alıyor buda ya hiç yada yavaş düşük derecelerde fan çevirmesine sebep oluyor sonra işlemcide sıcaklayınca önlem ićin kapatıp açınca bı sefer sıvı soğutmanız algılıyor

Tahmini çözümler ⬇️

-eğer ayarlayabiliyorsanız sıvı soğutmayı otomatik yerine manuel yapın %80 cuvarı yapın hatta gürültü yoksa %100 yapın ama gürültü olur diye düşünüyorum ve anakartınızın biosunda fan hız ayarlama var mı bilmiyorum ama genelde güncel kartlarda olur PC açılınca fanlar kaç rpm'de dönecek ve Kaç derece olursa işlemci falan PC kaç rpm de dönecek vs. Ayarlanabiliyor onuda ayarlayabilirsiniz

-Dediğiniz gibi GCC ile bios arasında bir problem olabilir veya benim tahminim Bios İle Eoğutucunuz arasında bir problem ısı değerlerini yanlış veriyor yada vermiyor

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
Hocam bence Sıvı soğutma bir sebepten ötürü Algılamıyor PC'nin açıldığını veya Yanlış sıcaklık değerleri alıyor buda ya hiç yada yavaş düşük derecelerde fan çevirmesine sebep oluyor sonra işlemcide sıcaklayınca önlem ićin kapatıp açınca bı sefer sıvı soğutmanız algılıyor

Tahmini çözümler ⬇️

-eğer ayarlayabiliyorsanız sıvı soğutmayı otomatik yerine manuel yapın %80 cuvarı yapın hatta gürültü yoksa %100 yapın ama gürültü olur diye düşünüyorum ve anakartınızın biosunda fan hız ayarlama var mı bilmiyorum ama genelde güncel kartlarda olur PC açılınca fanlar kaç rpm'de dönecek ve Kaç derece olursa işlemci falan PC kaç rpm de dönecek vs. Ayarlanabiliyor onuda ayarlayabilirsiniz

-Dediğiniz gibi GCC ile bios arasında bir problem olabilir veya benim tahminim Bios İle Eoğutucunuz arasında bir problem ısı değerlerini yanlış veriyor yada vermiyor
Hocam biosdan fanlar ayarlanabiliyor, pc'yi aldığımdan beri manuelde kullanıyorum. Sıvı soğutucu geldiğinde de uygun ayarları yapıp kaydettim ancak GCC'ye gelen son güncellemede bir çakışma oldu diye tahmin ediyorum. Şuan biosda ve GCC'de ayarlar ss'lerdeki gibi sorunsuz kullanıyorum.
Not: Cpu olan sıvı soğutucunun fanları, System 1 olan sıvı soğutucu pompası. System 1'deki sıcaklık değeri yanlış gösteriliyor zaten.
1729722585444.png
1729722563939.png

Not: System 1 default ayarlardayken sıvı soğutucu pompası %20 hızda çalışıyor. System 1 deki ısı değeri değişmediği için devamlı %20'de sabit kalıyor, buda açılışta yüksek ısıya sebebiyet veriyordu sanırım.

Son düzenleme:

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Mehmetcan İvrendi
Hocam biosdan fanlar ayarlanabiliyor, pc'yi aldığımdan beri manuelde kullanıyorum. Sıvı soğutucu geldiğinde de uygun ayarları yapıp kaydettim ancak GCC'ye gelen son güncellemede bir çakışma oldu diye tahmin ediyorum. Şuan biosda ve GCC'de ayarlar ss'lerdeki gibi sorunsuz kullanıyorum.
Not: Cpu olan sıvı soğutucunun fanları, System 1 olan sıvı soğutucu pompası. System 1'deki sıcaklık değeri yanlış gösteriliyor zaten.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Not: System 1 default ayarlardayken sıvı soğutucu pompası %20 hızda çalışıyor. System 1 deki ısı değeri değişmediği için devamlı %20'de sabit kalıyor, buda açılışta yüksek ısıya sebebiyet veriyordu sanırım.
Hocam sizde o zaman güncellemeden önceki eski sürümü kurun

-dedigim gibi sistem İşlemcinin sıcaklığını algılamıyor veya iletmiyor bu yüzden sıvı soğutucu düşük derecelerde çalışıyor hayır anlamadığim bir anakart'da System 1 yazan kısımda ne ısınabilecek ne olabilir ki orda ısı değeri gösteriyor pompa ile karışmış çok saçma

Plenks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Berat K.
Hocam sizde o zaman güncellemeden önceki eski sürümü kurun

-dedigim gibi sistem İşlemcinin sıcaklığını algılamıyor veya iletmiyor bu yüzden sıvı soğutucu düşük derecelerde çalışıyor hayır anlamadığim bir anakart'da System 1 yazan kısımda ne ısınabilecek ne olabilir ki orda ısı değeri gösteriyor pompa ile karışmış çok saçma
Hocam sistem işlemci ısısını algılıyor ancak CPU yazan yerde gözüküyor System 1'e yansımıyor doğal olarak ısı. Yani GCC'nin çakışması dışında sorun yok. Anakartta pompa girişi olmadığı için mecburen System 1 üzerinden bağlantı sağladım. System 1 deki sıcaklıkta sabit 25 derece. System 1 ayarı %100 değilde default ayarda kalınca pompa hızının %20 çalışmasına sebebiyet veriyor. Bu da sistem açılınca aşırı ısıya ulaşmasına ve sistemin fazla ısıdan dolayı kapanmasını sağlıyor.

System 1 ayarlarını biosda olduğu gibi her ısıda %100'e aldığımda ortada bir sorun kalmadı.

Şuan ki durumda işlemci boşta 32-38 derece arasında, oyunlarda ise 46-56 derece arasında geziyor. Açılış sırasında ise 45 dereceye çıkıp 5-10 saniye sonra 32-38 derece arasına düşüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,003,313
Üyeler
158,988
Son üye
krank mili
Top Bottom