Ryzen 5 9600x Cinebench testi ve sıcaklık normal mi

aleep

80+
Reaksiyon skoru
15
dostlar merhaba cpu'ma ufak hız aşırtma yapmıştım 3dmark cpu testinde overclock olmadan peak 78 derece görmüştü daha sonra,
overclock haliyle yine 3dmark cpu testinde 85'e kadar çıktı ama şimdi cinebench testinde overclock haliyle peak 95.2 derece gördüm normal mi? boşta genelde 40-50 oyunlarda genelde 65-75 civarı geziyor sıcaklık oyuna göre bazen max 85 oluyor daha da yukarı çıkmıyor.
resim_2025-08-29_021608593.webp

test sırasında sıcaklığı ve çektiği güç bunlardı

bu ise R23 testinden aldığı puan

resim_2025-08-29_021517170.webp

testleri kapalı kasada yaptım uzay montaj değildi kışın belki yine farkeder ama yorumlarınızı bekliyorum.

Ekler

• resim_2025-08-29_014746958.webp
    resim_2025-08-29_014746958.webp
    95.7 KB · Hit: 25
  • resim_2025-08-29_021958961.webp
    resim_2025-08-29_021958961.webp
    21.1 KB · Hit: 27
dostlar merhaba cpu'ma ufak hız aşırtma yapmıştım 3dmark cpu testinde overclock olmadan peak 78 derece görmüştü daha sonra,
overclock haliyle yine 3dmark cpu testinde 85'e kadar çıktı ama şimdi cinebench testinde overclock haliyle peak 95.2 derece gördüm normal mi? boşta genelde 40-50 oyunlarda genelde 65-75 civarı geziyor sıcaklık oyuna göre bazen max 85 oluyor daha da yukarı çıkmıyor.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
testleri kapalı kasada yaptım uzay montaj değildi kışın belki yine farkeder ama yorumlarınızı bekliyorum.
Kapalı kasada bu sıcaklıklar normal hocam

125W çekmiş azbuz bir değer değil. Soğutucu ne?

212 ise normal diyebilirim, ama gereksiz zorlamışsın bana kalırsa.
ne konuda zorladım hocam overclock olarak mı? 3dmark ile cpu testinde 85'i geçmeyince çok sorun olacağını düşünmedim:(
normal oyunlarda veya gün içinde de bir sorun yapmıyor ama 95 görünce şaşırdım. tavsiyeniz var mıdır hocam? veya cinebench hakkında yorumunuz nedir?

ne konuda zorladım hocam overclock olarak mı? 3dmark ile cpu testinde 85'i geçmeyince çok sorun olacağını düşünmedim:(
normal oyunlarda veya gün içinde de bir sorun yapmıyor ama 95 görünce şaşırdım. tavsiyeniz var mıdır hocam?
En zorlayıcısı Cinebench çünkü sağlam yüke sokuyor. Bana kalırsa +200 MHz PBO overclock yap geç, bu kadar zorlayınca çağ atlamıyor işlemci açıkçası ısındığıyla kalıyor.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
sogutucu olarak ne kullaniyosun?

suradan hesap et i7-14700kf var bende 240 mm ile 85 dereceyi asip throttle oluyodu. 360 mm de ise 82 dereceden yukari cikmiyor cine'de. tam yukte 95 dereceyi gormen biraz fazla geldi bana

Kazanç ne oldu onu söylememişsin. Dişe değer bir kazanım varsa göz ardı edilebilir.

normal oyunlarda veya gün içinde de bir sorun yapmıyor ama 95 görünce şaşırdım. tavsiyeniz var mıdır hocam? veya cinebench hakkında yorumunuz nedir?
pbo 200 mhz ve curve den undervolt yap -20 verebilirsin.

cinebench fazla yükleniyor eğer fps olarak güzel olduysa bişi olmaz kasa kapağını çıakrın

En zorlayıcısı Cinebench çünkü sağlam yüke sokuyor. Bana kalırsa +200 MHz PBO overclock yap geç, bu kadar zorlayınca çağ atlamıyor işlemci açıkçası ısındığıyla kalıyor.
evet hocam doğru diyorsunuz ayrıca bu derecede throttle yapar mı yaparsa yaptığını nasıl anlayacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sogutucu olarak ne kullaniyosun?

suradan hesap et i7-14700kf var bende 240 mm ile 85 dereceyi asip throttle oluyodu. 360 mm de ise 82 dereceden yukari cikmiyor cine'de. tam yukte 95 dereceyi gormen biraz fazla geldi bana
212 kullanıyorum hocam yukarıda yazmıştım ancak 360mm ile 12cm kule tipi pek denk değil gibi tam bilemedim.

cinebench fazla yükleniyor eğer fps olarak güzel olduysa bişi olmaz kasa kapağını çıakrın
evet hocam hoşuma gidiyor o kadar da günlük-oyun kullanımında yüksek bir sıcaklık göremedim fanları turboda tutuyorum zaten o kadar seste gelmiyor beni rahatsız eden pek sorun etmedim ondan ötürü, toz olmasın diye kapağı çıkartmadım hocam normalde açıktı.

pbo 200 mhz ve curve den undervolt yap -20 verebilirsin.
hocam core 0-1 en iyi sanıyordum curve'ı ona göre verdim normalde, daha core 5 ve 3müş meğer en hızlı olan 10-15 test sonrası şu anki yaptığımdan memnunum açıkçası.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,437
Üyeler
184,627
Son üye
moltisanti.
Geri