Ryzen 5 vs i3 işlemci?

Bilmiyorum hiç araştırmadım forumda AMD soket desteği veriyor intelde anakart değiştirirsin dediler o yüzden AMD bakmaya başladım yoksa intel alcaktım ben.
Arkadaşların demek istediği AMD yeni çıkardığı işlemcileri eski soketlere uyumlu olarak çıkarıyor. İntel en fazla 2 jenerasyon tutuyor. Yani senin anakartının destekleyeceği en yüksek işlemci 9900K eğer ucuza bir yerde bulursan işini görür. Ama bu sefer soğutma falan araya girecek derken yine masraf. Sistem eskimiş eğer ihtiyaç varsa sat AM5'e geç.

Arkadaşların demek istediği AMD yeni çıkardığı işlemcileri eski soketlere uyumlu olarak çıkarıyor. İntel en fazla 2 jenerasyon tutuyor. Yani senin anakartının destekleyeceği en yüksek işlemci 9900K eğer ucuza bir yerde bulursan işini görür. Ama bu sefer soğutma falan araya girecek dersen yine masraf. Sistem eskimiş eğer ihtiyaç varsa sat AM5'e geç.
Tamam o zaman mecburen anakart alacaksak B760 güzel sanırım bir de İ5 veya İ7 alırım para biriktirince olur biter.

Bence karar vermeden önce parayı toplayınca tavsiye konusu aç.
Anakarta yeter bütçem işlemciyi sonra alırım diyeceğim ama herhalde şuanki işlemciyi de yeni anakarta takamıyorum o da kötü. Anakart kutuda duracak işlemci alana kadar :)

Geri