Ryzen 5600 Bu sıvı soğutma olur mu ?

Reaksiyon skoru
30
öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar akvarum kasamda ryzen 5 5600 mevcut ona sıvı soğutma takıcam bu sıvı soğutma olur mu anakartımla uyumlu mu? anakartım gigabyte a520m k v 2 rgb ve argb girişleri yok o yüzden rgb leri düzgün yanarmı rgb giriş yerlerini nereye takıcam ısıklar yanar mı not: kasam dekorluktur o yüzden güzel gözüksün diye alıcam biliyorum bu işlemciye sıvı soğutma mantıklı degil ama dekor olucak

hocam bu arkadaş bir post daha açtı
ben dahil bu tarz sorularda sıvı soğutma şart değil diyorum da
her sıvı soğutma şart değil yazısının altına görünüm için istiyorum diye ısrarla belirtti
ona rağmen yine illaki sıvı soğutma şart değil diyenler oldu
özellikle yine belirtti
burdaki postta da başlangıç cümlesinde de belirmiş

bu arkadaş sıvı soğutma istiyor
5600 işlemci bırakın kule tipi ile çalışmayı
biostan bir ayara ypacan ve fansız çalışma yöntemini bulacan (tarihe geçersin herhalde )
yine sıvı soğutma istiyor

hocam bu arkadaş bir post daha açtı
ben dahil bu tarz sorularda sıvı soğutma şart değil diyorum da
her sıvı soğutma şart değil yazısının altına görünüm için istiyorum diye ısrarla belirtti
ona rağmen yine illaki sıvı soğutma şart değil diyenler oldu
özellikle yine belirtti
burdaki postta da başlangıç cümlesinde de belirmiş

bu arkadaş sıvı soğutma istiyor
5600 işlemci bırakın kule tipi ile çalışmayı
biostan bir ayara ypacan ve fansız çalışma yöntemini bulacan (tarihe geçersin herhalde )
yine sıvı soğutma istiyor
Bende 240 var hava 41 derece oldu mu anlıyorsun sıvının degeri bu arada arıza curt diyenlere hiç sorun yaşamadım

Bende 240 var hava 41 derece oldu mu anlıyorsun sıvının degeri bu arada arıza curt diyenlere hiç sorun yaşamadım
sıvının değeri diye bir şey yok hocam
gereksiz pofpoflamaya girmeye gerek yok gece gece

sıvı soğutma şart değildir bir çok seneryoda

ayrıa 1000-1500 tl ye aldığınız ısı değerlerine karşılık 2500 tl ye takacağınız sıvı soğutma ile aldığınız ısı değerleri arasında minimal bir fark var ise ve yüksek olan kule tipindeki değer de tatmin edici bir değerse yine sıvı soğutmanın şart olmadığının kanıtıdır

biz hiç kimse almasın demiyoruz
hiç bir şart altında alınmaz demiyoruz

lakin çok gereksiz sıvı soğutma tercihi yapanlar var

5600 işlemciye 360 mm sıvı soğutma takmak isteyen adam var (görünüm için isteyip post açan arkadaşa taş atmıyorum gerçekten kule tipinin 5600 e yetmeyeceğini düşünen var)

12100f e kendi soğutucusu yetmiyor diye 3000 tl lik sıvı soğutma takan var
işlemci 2000 tl altı

adam 9700x işlemci alıyor güzel
buna 360 mm sıvı soğutma koyalım diyor
neden?
al bir kule tipi bak işine yarayacak
yok işe yaramaz o 360 sıvı soğutma alalım diyor

anakarta bakıyorsun
en giriş seviye a620

bu yüzden ihtiyaçlarınızı karşıladığı yönünde yorum yapın eyvallah
kendi modelinizden bahsedin deneyimlerinizden bahsedin eyvallah
bunları kimse eleştiremez haddine de değil ama sanki sıvı soğutma şartmış gibi algı oluşturma doğru değil
hava 41 olduğunda da fiyat performans iş görecek kule tipleri var yani

sıvının değeri diye bir şey yok hocam
gereksiz pofpoflamaya girmeye gerek yok gece gece

sıvı soğutma şart değildir bir çok seneryoda

ayrıa 1000-1500 tl ye aldığınız ısı değerlerine karşılık 2500 tl ye takacağınız sıvı soğutma ile aldığınız ısı değerleri arasında minimal bir fark var ise ve yüksek olan kule tipindeki değer de tatmin edici bir değerse yine sıvı soğutmanın şart olmadığının kanıtıdır

biz hiç kimse almasın demiyoruz
hiç bir şart altında alınmaz demiyoruz

lakin çok gereksiz sıvı soğutma tercihi yapanlar var

5600 işlemciye 360 mm sıvı soğutma takmak isteyen adam var (görünüm için isteyip post açan arkadaşa taş atmıyorum gerçekten kule tipinin 5600 e yetmeyeceğini düşünen var)

12100f e kendi soğutucusu yetmiyor diye 3000 tl lik sıvı soğutma takan var
işlemci 2000 tl altı

adam 9700x işlemci alıyor güzel
buna 360 mm sıvı soğutma koyalım diyor
neden?
al bir kule tipi bak işine yarayacak
yok işe yaramaz o 360 sıvı soğutma alalım diyor

anakarta bakıyorsun
en giriş seviye a620

bu yüzden ihtiyaçlarınızı karşıladığı yönünde yorum yapın eyvallah
kendi modelinizden bahsedin deneyimlerinizden bahsedin eyvallah
bunları kimse eleştiremez haddine de değil ama sanki sıvı soğutma şartmış gibi algı oluşturma doğru değil
hava 41 olduğunda da fiyat performans iş görecek kule tipleri var yani
İ3 12100f e sıvı aldım bilerek sonra i5 12600kf takım şimdide ryzen 9800x3D ye takılamazsın mesele sıvı hava almak değil yeni sıvı sogutmalar havayı rahat fark atar

öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar akvarum kasamda ryzen 5 5600 mevcut ona sıvı soğutma takıcam bu sıvı soğutma olur mu anakartımla uyumlu mu? anakartım gigabyte a520m k v 2 rgb ve argb girişleri yok o yüzden rgb leri düzgün yanarmı rgb giriş yerlerini nereye takıcam ısıklar yanar mı not: kasam dekorluktur o yüzden güzel gözüksün diye alıcam biliyorum bu işlemciye sıvı soğutma mantıklı degil ama dekor olucak
Alabilirsin. Yerine Arctic de tercih edebilirsin .

pompa kablosunu sys fana takacaksın biostan buna fullspeed vereceksin
radyatör kablosunu cpu fana takacaksın
argb kablon için yer yok varsa kontrolcüye takabilirsin bazı kasaların ön panel kablolarında 3-4 pin kablosu oluyor ona takabilirsin
bunun gibi bi kontrolcü işini görür

5600 için boşa masraf güçlü bir kule tipi o işlemciyi benzer ısılarda tutacaktır ve bunu 3te 1 bütçe ile mal edeceksiniz.

Geri