Neler Yeni

Ryzen 5600 vs Ryzen 5600 - 3600Mhz CL17 vs CL18

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Teknik meseleyle alakalı bir konu olduğu için teklif olarak forumdaki üyelere sorayım dedim.
Kasım indirimlerinde kendime sistem toplauyordum tek tek hepsiburadan ryzen 5600 almıştım, ekran kartı bulamamıştım daha sonra VOK-Friday2'yi 3060ti için alınca elimde 2 adet Ryzen 5600 ve 2 çeşit 3600mhz fury beast cl17 ve t-force rgb cl18 ve ram oldu.
Biliyorsunuz ki her işlemci modelleri aynı olsa bile birbiriyle aynı olmuyor (slikon farkı, lehim farkı vs vs vs) ama ne kadar fark oluyor, bugüne kadar ryzen 5000 serisinde deneyene denk gelmedim. belkide ben bulamadım. Diyorum ki iki aynı model işlemciyide aynı sistemde cinebench r23'te test etsek fark ne çıkar? daha sonrada oyunlarda internette cl14 vs cl16 vs cl18 şeklinde gördüğümüz ram kıyaslamasını cl17 vs cl18i şeklinde test etsek acaba kaç fps fark çıkar? İsteyen çıkar mı?

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Teknik meseleyle alakalı bir konu olduğu için teklif olarak forumdaki üyelere sorayım dedim.
Kasım indirimlerinde kendime sistem toplauyordum tek tek hepsiburadan ryzen 5600 almıştım, ekran kartı bulamamıştım daha sonra VOK-Friday2'yi 3060ti için alınca elimde 2 adet Ryzen 5600 ve 2 çeşit 3600mhz fury beast cl17 ve t-force rgb cl18 ve ram oldu.
Biliyorsunuz ki her işlemci modelleri aynı olsa bile birbiriyle aynı olmuyor (slikon farkı, lehim farkı vs vs vs) ama ne kadar fark oluyor, bugüne kadar ryzen 5000 serisinde deneyene denk gelmedim. belkide ben bulamadım. Diyorum ki iki aynı model işlemciyide aynı sistemde cinebench r23'te test etsek fark ne çıkar? daha sonrada oyunlarda internette cl14 vs cl16 vs cl18 şeklinde gördüğümüz ram kıyaslamasını cl17 vs cl18i şeklinde test etsek acaba kaç fps fark çıkar? İsteyen çıkar mı?
Sıcaklık farkından işlemcilerin slikonları hangisi daha iyi olduğunu anlarsın ikisinide aynı frekanslara getir aynı voltajı ver. Sonra teste sok sıcaklığı düşük olan iyidir. Ramlerde çiplere thaipoon ile bakabiliyorsun zaten çoğunda gösteriyor. CL17 ile CL18 arasında çok fark olmaz. %1 2 fark görürsün.

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
742
İsim
Abdullah
Satmayı düşünüyorsan fiyatı nedir

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bunu tam olarak bilemeyiz. Kendiniz test yapmalısınız. Biraz uğraştırıcı bir süreç ancak.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,872
İsim
Hacı
Sıcaklık farkından işlemcilerin slikonları hangisi daha iyi olduğunu anlarsın ikisinide aynı frekanslara getir aynı voltajı ver. Sonra teste sok sıcaklığı düşük olan iyidir. Ramlerde çiplere thaipoon ile bakabiliyorsun zaten çoğunda gösteriyor. CL17 ile CL18 arasında çok fark olmaz. %1 2 fark görürsün.
Stok halde yük altında işlemcinin çektiği voltaj değerlerinden anlaşılmaz mı silikon kalitesi?

Connex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Emirhan
Discord
ConneX#1905
Satmayı düşünüyorsan ilgilenirim

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
3 tane 5600 aldim en sonunda aldigim duzgun cikti
Sicaklik degerlerine bakip yola cikabilirsin

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yok kanka benim dediğim işlemci testini ''standart bir kullanıcı hiçbirşeyden anlamam ben power basarım benchmarkı başlatırım sonuç stok ayarlarda dümdüz ne veriyor'' kısmını yapacağım. yani tüm ayaları biosta default neyse ona bırakcağım çünkü anakart iki işlemciyede büyük ihtimal overvolt verecek bakalım hangi işlemci ne yapacak, ne tepki verecek görelim diyorum. birazdan yapmaya başlayacağım testi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu tam olarak bilemeyiz. Kendiniz test yapmalısınız. Biraz uğraştırıcı bir süreç ancak.
zaten onun teklifini yaptım üyelere. forumdakilere sonuç ne çıkar demedim test edeyim istermisiniz dedim.

abcdefg1234

80+ Silver
yok kanka benim dediğim işlemci testini ''standart bir kullanıcı hiçbirşeyden anlamam ben power basarım benchmarkı başlatırım sonuç stok ayarlarda dümdüz ne veriyor'' kısmını yapacağım. yani tüm ayaları biosta default neyse ona bırakcağım çünkü anakart iki işlemciyede büyük ihtimal overvolt verecek bakalım hangi işlemci ne yapacak, ne tepki verecek görelim diyorum. birazdan yapmaya başlayacağım testi.

zaten onun teklifini yaptım üyelere. forumdakilere sonuç ne çıkar demedim test edeyim istermisiniz dedim.
İşlemcilerin farkını test etmenize gerek yok. Overclock veya undervolt yapmayacaksanız slikon kalitesi çokta önemli değil, stok haldeki performansları aynı çıkacaktır.

Uğraşmak istiyorsanız ramlerin farkını test edin ama CL18 ve CL17 arasında gözle görülür büyük bi fark olmayacaktır

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
@ilyas26 @Ckribrahim @tümen @HacıSOFU
testleri yaptım. Asus tuf b450m plus 2 - team tforce 3600mhz cl28 - snowman t5 kuletipi - highpower Element DD 650w 80+Bronze -Gigabyte 3060ti sistemde tamamı ile stok ayarlarda hiçbir voltaj sabitlemedne dümdüz işlemcileri test ettim. @Ckribrahim ısı konusundaki yazdığının tersi mi çıktı baksana sende. boşta düşük 25C ısıda - r23'te daha yüksek 74C ısıda olan (İKİNCİ)ryzen 5600 daha yüksek benchmark puanı verirken, boşta daha yüksek ısı 30C -r23'te daha düşük ısıya 69C ısıda olan (İLK) ryzen 5600daha düşük benchmark puanı verdi. Mp ratio kısmında da farklılılar var. Stok bios ayarlarda iki ryzen 5600'ün r23 ve ısı değerleri aşağıdaki gibi.
ilkryzen.jpg
ikinciryzen5600.jpg

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,872
İsim
Hacı
testleri yaptım. Asus tuf b450m plus 2 - team tforce 3600mhz cl28 - snowman t5 kuletipi - highpower Element DD 650w 80+Bronze -Gigabyte 3060ti sistemde tamamı ile stok ayarlarda hiçbir voltaj sabitlemedne dümdüz işlemcileri test ettim. @Ckribrahim ısı konusundaki yazdığının tersi mi çıktı baksana sende. boşta düşük 25C ısıda - r23'te daha yüksek 74C ısıda olan (İKİNCİ)ryzen 5600 daha yüksek benchmark puanı verirken, boşta daha yüksek ısı 30C -r23'te daha düşük ısıya 69C ısıda olan (İLK) ryzen 5600daha düşük benchmark puanı verdi. Mp ratio kısmında da farklılılar var. Stok bios ayarlarda iki ryzen 5600'ün r23 ve ısı değerleri aşağıdaki gibi.
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Kasanız nedir, termal macun ne kullandınız?

Bu arada Hangisi hangi RAM?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Kasanız nedir, termal macun ne kullandınız?

Bu arada Hangisi hangi RAM?
İkiside aynı tforce 3600 cl18 ramler, cm mastergel pro macunla uzay montaj test edildi. cl17-cl18 ramleri gerçek hayat kullanımı gibi oyun testlerinde deneyeceğim fps ortalamaları maks min değerlerini ekleyeceğim. bu konunun altına.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Frekanslarını sabitlememişsin muhtemelen 5600 zaten max boost frekansı 4.4 ghz sen onu 4ghz olarak ikisinide sabitleyip aynı voltajı vermen lazım. Böyle yaptığın zaman birisi daha soğuk çalışacak o zaman soğuk olan iyidir. Bu tabloda sağdaki daha iyi gibi duruyor kendisi daha üst frekanslara çıkmış muhtemelen o yüzden daha iyi sonuçlar vermiş. Puan olarak hemen hemen aynı puanı alırsın benim dediğim gibi yaparsan sadece sıcaklıklar değişir.

Top Bottom