Ryzen 7 3700x darboğaz

Epofu

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar Ryzen 7 3700 x işlemci ve Rx6700 xt ekran kartlı sistemim mevcut.Oyunları 1080 p de oynuyorum monitörüm 1k ve anlık fps drop yiyorum donmalar kasılmalar oluyor.İşlemci darboğazı olma ihtimali var mıdır 1k da?Ve cpu kullanımım %40-%50 oluyor genelde.Kullanım bu yüzdelerdeyken darboğazdan söz edilebilir mi?

Merhabalar Ryzen 7 3700 x işlemci ve Rx6700 xt ekran kartlı sistemim mevcut.Oyunları 1080 p de oynuyorum monitörüm 1k ve anlık fps drop yiyorum donmalar kasılmalar oluyor.İşlemci darboğazı olma ihtimali var mıdır 1k da?Ve cpu kullanımım %40-%50 oluyor genelde.Kullanım bu yüzdelerdeyken darboğazdan söz edilebilir mi?
Aslında öyle aman aman bir darboğaz olmaz soğutma ve anakart izin veriyorsa biraz overclock ile darboğazı azaltmayı deneyin

Edilebilir. SMT olayı ile eklenen sanal çekirdekler grafikleri yanıltabiliyor. SMT kapatarak denediğinde bir veya birkaç çekirdek %100 kalıyorsa bariz bir darboğazdan söz edilebilir.

Geri