Ryzen 7 5800x işlemcinin Intel işlemcisine karşılığı nedir?

Kaan C

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
175
Ryzen 7 5800x işlemcinin Intel işlemcisine karşılığı nedir?

En İyi Cevap
Bu konuda nasıl bu kadar tartışıldı, anlayamadım. 😃

Tekli çekirdek performansı olarak karşılığını söylemek zor çünkü aynı mimarinin farklı çekirdek sayısındaki işlemcilerinin arasında çok fazla fark bulunmaz.
5800X tekli çekirdek konusunda tüm 10. nesil Intel işlemcilerinden daha fazla performans veriyor.

Çoklu çekirdek olarak karşılaştırırsak mantıken aynı çekirdek ve izlek birimi olan işlemcinin karşısına konumlandırılıyor ve onun ile karşılaştırılır.
5800X 8 çekirdek 16 izlek
10700K/F 8 çekirdek 16 izlek
Cinebench'e göre çoklu çekirdek testinde aralarındaki fark yüzde 17'nin üzerinde olarak 5800X daha performanslı.

5800X 8 çekirdek 16 izlek
10850K/F 10 çekirdek 20 izlek
Çoklu çekirdeğe baktığımızda 5800X, rakibi 10 çekirdek 20...
yanlış bilgi :) denk gibi konuşmuşsun r7 5800x daha iyi
Neye göre iyi kardeşim :D render damı? oyunda mı? Önce ona göre bakılır. Test videolarına baktığın zaman o kadar aman aman off farka bak diyecek kadar bi farkta yok. Youtubeye girip testleri izleyebilirsin. Ha desen ki bütün oyunlarda 40 50 fps fark atıyor haklısın. Bazı oyunlarda geride bazılarında başa baş. Önde olduğuda var ama bu arada çok açık bir fark olduğunu göstermez.

10850k diye bir cpu var biliyorsunuzdur.onun rakibi

Neye göre iyi kardeşim :D render damı? oyunda mı? Önce ona göre bakılır. Test videolarına baktığın zaman o kadar aman aman off farka bak diyecek kadar bi farkta yok. Youtubeye girip testleri izleyebilirsin. Ha desen ki bütün oyunlarda 40 50 fps fark atıyor haklısın. Bazı oyunlarda geride bazılarında başa baş. Önde olduğuda var ama bu arada çok açık bir fark olduğunu göstermez.
@Jaytep25
hocam bunlarla uğraşmayın r7 5800x r9 a denk gelmiş buırda i9 a denk falan diyor bu arada i9 10850k ikisindende daha iyi

@Jaytep25
hocam bunlarla uğraşmayın r7 5800x r9 a denk gelmiş buırda i9 a denk falan diyor bu arada i9 10850k ikisindende daha iyi
hahaha kardeşim sizin psikolojiniz mi bozuk :D Bak diyorum ki. Test videolarında önde olduğu oyun da var geride kaldığı oyunda var. Birde Test videolarını atıyorum. Gram bakmadan hemen Abdullah abi şunla eşit dedi bu bunla eşit bundan iyi. Bunlarla uğraşılmaz diyorsun birde :D Harbi şaka gibisiniz ya. Açıp zaten sizde izleyebilirsiniz aradaki fark ne büyüklükte görebilirsiniz.

hahaha kardeşim sizin psikolojiniz mi bozuk :D Bak diyorum ki. Test videolarında önde olduğu oyun da var geride kaldığı oyunda var. Birde Test videolarını atıyorum. Gram bakmadan hemen Abdullah abi şunla eşit dedi bu bunla eşit bundan iyi. Bunlarla uğraşılmaz diyorsun birde :D Harbi şaka gibisiniz ya. Açıp zaten sizde izleyebilirsiniz aradaki fark ne büyüklükte görebilirsiniz.
youtube benchmarklarının çoğu sahte ama neyse

youtube benchmarklarının çoğu sahte ama neyse
1 video izleyip gelip yorum yapacak kadar olaylardan uzak değilim merak etme. Ama keşke birilerini yargılamadan önce sende bi açıp baksan. Ben Aralarında çok bir fark yok ve hatta çoğu oyunlarda başa başlar derken izlediğim test videolarına dayanarak söylüyorum. Onlara da inanmazsak sonuca varamayız.

1
1 video izleyip gelip yorum yapacak kadar olaylardan uzak değilim merak etme. Ama keşke birilerini yargılamadan önce sende bi açıp baksan. Ben Aralarında çok bir fark yok ve hatta çoğu oyunlarda başa başlar derken izlediğim test videolarına dayanarak söylüyorum. Onlara da inanmazsak sonuca varamayız.
tek video izlediğine eminim 2 r7 5800x önde 3 youtubedaki çoğu benchmarka inanma özellikle sadece oyun karşılaştıranlara

1

tek video izlediğine eminim 2 r7 5800x önde
Hayatta en tahammül edemediğim insan tipisin kardeşim :D nerden biliyorsun tek video izlediğimi? beni ne kadar tanıyorsun? Faydalı olacağına inandığım tartışmayı 1 gün bile yapabilirim ama boşa uğraştığım tartışmaları anında keserim. Şuan da yaptığım gibi. İyi günler.

Hayatta en tahammül edemediğim insan tipisin kardeşim :D nerden biliyorsun tek video izlediğimi? beni ne kadar tanıyorsun? Faydalı olacağına inandığım tartışmayı 1 gün bile yapabilirim ama boşa uğraştığım tartışmaları anında keserim. Şuan da yaptığım gibi. İyi günler.
benimkide senin gibi yanlış bilgi verenler söylediklerine göre öyleymişsin gibi duruyor . daha yazma seni umursamayacağım.

benimkide senin gibi yanlış bilgi verenler söylediklerine göre öyleymişsin gibi duruyor . daha yazma seni umursamayacağım.
Verdiğin bilgileri hiç birşeye dayandırmadan veriyorsunuz. Ben konuştuğum şeyleri test videolarına benchmark lara dayandırıyorum. Yanlış bilgiyi kim veriyor bir daha düşün. Merak etme zaten bu tarz konusanları engelliyorum. İstesende umursayamazsın.

Geri