Neler Yeni

RYZEN 7 5800x İŞLEMCİYE HANGİ SIVI SOĞUTMAYI KULLANMALIYIM

Newep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
İbrahim Babayiğit
Ryzen 7 5800x işlemci
Asus tuf x570 anakart

Elimde iki adet sıvı soğutucu var hangisini kullanmalıyım önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden iyi forumlar.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,033
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Dostum 360mm sıvı soğutma öneririm.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Arctic lf 240 al fazlasiyla yeterli olur

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
O hangisi oluyor? Ben anlamadım.

Bu arada konu sahibi elindeki iki sıvı soğutmayı da (sıfırsa ve) satabiliyorsan daha iyilerini almanı önerebilirim. Ayrıca anakart yerine kasa modelin hangi sıvı soğutucuları (kaç mm) destekliyor söylesen daha iyi olabilirdi. Yok illa bunları kullanacam diyorsan 240mm kasana uyuyorsa kullanabilirsin. Her ikisi de sıfır değilse sıcaklık testlerine ve ses seviyesine bakıp karar verebilirsin.

Son düzenleme:

Newep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
İbrahim Babayiğit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tesekkurler yorumlarınız için birini kullanmak durumundayım gamepower sıfır corsair 6 aylık kullanıldı

kasa modelim:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elimdekilerden birini kullanmak zorundayım

Arctic lf 240 al fazlasiyla yeterli olur
Aynı şekilde elimdekilerden birini kullanmamak durumundayım ikisi arasında seçim yapmam lazım

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Kasanız gayet güzel, her ikisini de destekliyor.
Şahsen ben Corsair'i kullanırdım ve diğerini satardım o durumda olsam. 5 yıl garantisi oluyor hiç yoktan ve kalitesine güvenirim. (Önce ben olsam ne yapardım onu diyeyim de)

240mm olan Gamepower Skadi hakkında tam bir inceleme göremedim, fazla bir fikrim yok. Görsel şölen seviyorsan kullanabilirsin. Corsair'e göre Skadi biraz daha sessiz olabilir, tabii performansı muamma. Eğer radyatör kalınlığına bakacak olursak Corsair 120mm kalın, Gamepower geniş 240mm ama ince yapıda. Fan olarak Corsair 94 CFM veriyor ama Skadi fanları hakkında fikrim yok. Kendi sitesinde ben rastlamadım Skadinin.

PWM FANLARI

Çift 120 mm RGB PWM fanlar, olağanüstü CPU soğutma performansı için bir renk patlaması ve gelişmiş hava akışı sağlar. Hız: 2000 RPM ; Gürültü Seviyesi: 18~26.2dB(A).

Sadece ışığından ve ses seviyesinden bahsetmekle yetinmişler ama CFM değeri yok. Ayrıca biraz aşağıda teknik özelliğinde rulman yapısı hidrolik demişler. Gayet geniş bilgilendirme olmuş ne diyim.
Doğru düzgün inceleme videosu da bulamadım Gamepower Skadi hakkında. Ve performansını araştıracak bir kaynak bulamadım. Skadi performansını test etmiş biri varsa bilgi verir umarım.

Bir de böyle bir konuya rastladım forumda. Pek olumlu bahsedilmemiş sanırım.

Technopat'ta Skadi için alınmaz denilmiş:

Son düzenleme:

Newep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
İbrahim Babayiğit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ilginiz için teşekkür ederim bende pek güvenemediğimden sizlere danışma gereği hissettim sağolun tekrar.
Yeni bir soğutma alacak olursam diğer konulardan bakar fikir sahibi olurum iyi forumlar..

Top Bottom