Neler Yeni

Yardım Ryzen 7 5800x uygun voltaj değeri nasıl olmalı?

Reaksiyon skoru
118
Merhaba arkadaşlar ryzen 7 5800x işlemcide uygun voltaj değeri ne olmalı merak ediyorum. Şuan 1.20V'ye ayarlı. Sıvı soğutmama bazı kişiler kötü dedi ama oyunlarda 2k'da maksimum 60-65 dereceyi gördüm. Ortalama olarakda 50-55 derece. Ve oc yapmamış olmama rağmen 4850mhz sabit çalışıyor. 5ghz'e çıkartırsam zarar verir miyim ve tahmini sıcaklık değerleri ne olur? Son olarak da 5ghz için 1.20V yeter mi?
Sıvı Soğutma: Cooler Master MasterLiquid ML240L V2

o soğutucu ampute diye biliyorum engin bilgilere sahip 5800x kullanıcısı @MSI > ASUS yardımcı olacaktır

O aldığın değer PBO sayesinde, all core değer değil. Eğer sen ona all core 5 GHz verirsen sistem boot bile etmeyebilir. Oyun ağırlıklı mı takılıyorsun yoksa render ağırlıklı mı? Render ağırlıklı takılıyorsan all core 4.6-4.7 bile fazlasıyla işini görür. Yok ben oyun oynuyorum diyorsan Curve Optimizer ve CPU Clock Override ayarı falan yapman gerek.

O aldığın değer PBO sayesinde, all core değer değil. Eğer sen ona all core 5 GHz verirsen sistem boot bile etmeyebilir. Oyun ağırlıklı mı takılıyorsun yoksa render ağırlıklı mı? Render ağırlıklı takılıyorsan all core 4.6-4.7 bile fazlasıyla işini görür. Yok ben oyun oynuyorum diyorsan Curve Optimizer ve CPU Clock Override ayarı falan yapman gerek.
Curve optimizer'dan negative -20 yaptım. Onun sayesinden sıcaklıklar düştü biraz. Her 15-20 yaptığım şeyden biri render diğerleri oyun. Yani oyun ağırlıklı diyebiliriz. Ben dediğim gibi oc yapmadan 4850 oldu 5e çıkartsam bunu 1.20v yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Curve optimizer'dan negative -20 yaptım. Onun sayesinden sıcaklıklar düştü biraz. Her 15-20 yaptığım şeyden biri render diğerleri oyun. Yani oyun ağırlıklı diyebiliriz. Ben dediğim gibi oc yapmadan 4850 oldu 5e çıkartsam bunu 1.20v yeterli olur mu?
Stok haline mi -20 yaptın?

Yok stok halinde 1.47v'a kadar çekiyordu. Ondan dolayı 1.20v'ye çekip -20 yaptım. Bide ana ekrandan profile 1 yaptım o kadar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül hocam bakabilme şansınız var mı?
1.20 voltaj ile AVX2 kullanan bi uygulamada bütün coreların 3.8-3.9 Ghz da felan çalışır ortalama. Render yapan uygulamalarda 1.2 volt ile -20 co ile 4.0 Ghz arası calısır belki 4.1

Ancak çok hafif workloadlarda yüksek frekans görebilirsin haberin olsun. Pbo yaparken Voltajı sabit değilde offset olarak ayarlamaya bak

1.20 voltaj ile AVX2 kullanan bi uygulamada bütün coreların 3.8-3.9 Ghz da felan çalışır ortalama. Render yapan uygulamalarda 1.2 volt ile -20 co ile 4.0 Ghz arası calısır belki 4.1

Ancak çok hafif workloadlarda yüksek frekans görebilirsin haberin olsun. Pbo yaparken Voltajı sabit değilde offset olarak ayarlamaya bak
Hocam anakart üzerinden istediğim voltajı çekmesini ayarlayabiliyor muyuz? Mesela 1.15v ile 1.25 arası çeksin. Pc boştayken az volt çekip sıcaklığı az olsun istiyorum.

Hocam anakart üzerinden istediğim voltajı çekmesini ayarlayabiliyor muyuz? Mesela 1.15v ile 1.25 arası çeksin. Pc boştayken az volt çekip sıcaklığı az olsun istiyorum.
Evet.

Offset voltage o işe yarıyo Default olarak 1.1 alıyo en düşük aralık. Farzediyorum ki sen offset voltaj değerini 0.2 V verdin 1.1-1.3 volt arası değiştiriyor otomatik olarak ihtiyaca bağlı

Hocam 5600x 1.31V ile tam yükte kaç güç çekiyor ve frekansı nedir? Dediğinizi yapıcam.
Ben PBO kullanıyorum o yüzden default değerler değil benim 140 watta kadar yolu var benim. Light workloadlarda ve oyunlarda 4850 oluyor. Renderda 4.65-4.7 civarı. AVX2 yükünde 4.5 all core oluyor

Ben PBO kullanıyorum o yüzden default değerler değil benim 140 watta kadar yolu var benim. Light workloadlarda ve oyunlarda 4850 oluyor. Renderda 4.65-4.7 civarı. AVX2 yükünde 4.5 all core oluyor
140 watt fazla bir değer değil mi? Ya bence dcden daha rahat konuşuruz. Oradan falan daha rahat sorarım size. selambenejder#0001 ekleyin isterseniz.

Geri