Neler Yeni

Ryzen 7 7700x İşlemci boşta sıcak çalışıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yağız oğuzhan
Arkadaşlar merhaba. Ryzen 7 7700x işemcim var. Sıvı soğutma olarak NZXT kraken elite 360 kullanıyorum kasam da TUF GT502. Kasanın hava alışı vs her şey mükemmel. Anlamadığım bir nokta var işlemci stres testlerinde 70 civarı, güçlü oyunlarda da 60-65 civarı geziyorken (yeri geliyor 55-60 arası geziyor.) boşta hiçbir zaman 50 derecenin altına düşemiyor. Fanları full speed olarak köklediğimde de min 47 gördüm altını göremedim. Sizce neden ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Murat Orhan
Arkadaşlar merhaba. Ryzen 7 7700x işemcim var. Sıvı soğutma olarak NZXT kraken elite 360 kullanıyorum kasam da TUF GT502. Kasanın hava alışı vs her şey mükemmel. Anlamadığım bir nokta var işlemci stres testlerinde 70 civarı, güçlü oyunlarda da 60-65 civarı geziyorken (yeri geliyor 55-60 arası geziyor.) boşta hiçbir zaman 50 derecenin altına düşemiyor. Fanları full speed olarak köklediğimde de min 47 gördüm altını göremedim. Sizce neden ?
Yükte kaç derece?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yağız oğuzhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyunlarda 55-65 derece arası, Stres testlerinde de 70 derecelerde geziyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yağız oğuzhan
Tabi ki hatta 4 farklı termal macun denedim hepsi aynı sonucu veriyor. Vidaları sıkı bıraktım denedim, gevşetip de denedim aynı çok garibime gitti. İşlemciye termal limit koyup undervolt bile yaptım değişmedi.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
https://steamcommunity.com/id/YamoimaTR/
Discord
Yamoima#1664
Undervolt ile kullanırsanız sıcaklıkları düşürmeniz mümkün. Kendim aynı işlemciyi BIOS'tan PBO ile All Cores -30 Negative Offset vererek boşta 40 derecede kulllanıyorum. Lian Li Galahad Trinity II 360mm sıvı soğutma var. Oyunlarda ise genellikle 50-60 derece arasında geziyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yağız oğuzhan
undervolt yaptım zaten boştaki sıcaklık değişmedi. Zaten oyun performansında bir sıkıntı yok 65 i geçmiyor ancak dediğim gibi boşta sıcak olması takıldı kafama
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onu kontrol ettim arka planda çalışan bir çok servis dahil kapayıp denedim ancak değişmedi.

Top Bottom