Neler Yeni

Ryzen 7 7800x3 rog strix 4080 takılmalar ve fps drop

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Alperen Kendirli
Merhaba sistem özelliklerim aşağıda ki şekilde bu sisteme son 2 gündür drop problemi yaşamaya başladım görselde cpu gpu ve tam kullanımı da mevcuttur sistem tek slot 16 gb rame sahip anlık olarak gpu kullanımım %60 dan 20 ye düşüyor fps 180 den 90 a düşüyor mouse çevirince kasmalar da mevcut ram kullanımı 15 gb yazıyor total ramim 16 gb

Ryzen 7 7800x3d
ROG strix rtx 4080 white
Rog strix x670E-A
Corsair rm850x 80 pus gold
Phanteks nv5 kasa
Lian li sl infinity 8 fan
6000mhz 16x2 Gskill ram
Kingston kc3000 7000/7000
Samsung 990 pro
Corsair capelix 360 white sıvı soğutucu
Samsung odyssed g7 240 hz 2k

Ekler

• IMG_0047.jpeg
    IMG_0047.jpeg
    550.5 KB · Hit: 46

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Böyle bir sistem için 16Gb Ram olmamış, %3 Load da CPU biraz fazla ısınıyor gibi, hangi işletim sistemi kurulu? Windows 11 de masaüstünde boşta iken 7-8Gb Ram kullanılıyor oyun filan açınca rahat 15-16Gb lara dayanıyor.
10 dakika Furmark testi yapıp görsel atma şansın var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre Karaca
Merhaba sistem özelliklerim aşağıda ki şekilde bu sisteme son 2 gündür drop problemi yaşamaya başladım görselde cpu gpu ve tam kullanımı da mevcuttur sistem tek slot 16 gb rame sahip anlık olarak gpu kullanımım %60 dan 20 ye düşüyor fps 180 den 90 a düşüyor mouse çevirince kasmalar da mevcut ram kullanımı 15 gb yazıyor total ramim 16 gb

Ryzen 7 7800x3d
ROG strix rtx 4080 white
Rog strix x670E-A
Corsair rm850x 80 pus gold
Phanteks nv5 kasa
Lian li sl infinity 8 fan
6000mhz 16x2 Gskill ram
Kingston kc3000 7000/7000
Samsung 990 pro
Corsair capelix 360 white sıvı soğutucu
Samsung odyssed g7 240 hz 2k
aynı işlemciyi yaklaşık 1 senedir kullanıyorum b650 tomahawk ile artic III 360 ile steam pubg stabilisyon sıkıntısı var steam pubg de 90 lara cıkması o sıcaklıkları görmesi normal işlemci çok güçlü bir işlemci mutlaka bios dan curve optimizer ayarı yapman lazım çekirdeklere tak calıstır bir işlemci değil ve drop yemen ramler ile alakalıkdır büyük ihtimalle dostum curve ayarı için yardımcı olabilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Alperen Kendirli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı işlemciyi yaklaşık 1 senedir kullanıyorum b650 tomahawk ile artic III 360 ile steam pubg stabilisyon sıkıntısı var steam pubg de 90 lara cıkması o sıcaklıkları görmesi normal işlemci çok güçlü bir işlemci mutlaka bios dan curve optimizer ayarı yapman lazım çekirdeklere tak calıstır bir işlemci değil ve drop yemen ramler ile alakalıkdır büyük ihtimalle dostum curve ayarı için yardımcı olabilirim
Sıcaklık 70 dereceyi normalde geçmiyor benim drop problemim mevcut suan dünden beri drop yiyorum ekran kartı bi anda %60 dan %20 kullanıma düşüyor %5 e düşüyor mouse çevirince donmalar oluyor o esnada ram kullanımım 15 gb civarında
Mesaj otomatik birleştirildi:

aynı işlemciyi yaklaşık 1 senedir kullanıyorum b650 tomahawk ile artic III 360 ile steam pubg stabilisyon sıkıntısı var steam pubg de 90 lara cıkması o sıcaklıkları görmesi normal işlemci çok güçlü bir işlemci mutlaka bios dan curve optimizer ayarı yapman lazım çekirdeklere tak calıstır bir işlemci değil ve drop yemen ramler ile alakalıkdır büyük ihtimalle dostum curve ayarı için yardımcı olabilirimc
curve ayarı dediğiniz nedir bilgim yok ne yapmam gerekli

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Alperen Kendirli
Böyle bir sistem için 16Gb Ram olmamış, %3 Load da CPU biraz fazla ısınıyor gibi, hangi işletim sistemi kurulu? Windows 11 de masaüstünde boşta iken 7-8Gb Ram kullanılıyor oyun filan açınca rahat 15-16Gb lara dayanıyor.
Yapıp ileteyim
bi test yaptım ama 10 dakika falan srümedi çabucak bitti @gaMMic_777

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-09-24 163125.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-24 163125.png
    259 KB · Hit: 18

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Benchmark şeklinde değilde, normal stress testi gibi yaparsanız daha sağlıklı olur, FPS dalgalanmaları olup olmadığını görürdük ama arkadaşların yazığına göre oyun sıkıntılı bir oyunmuş, oyuına özel bir durumda olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Alperen Kendirli
Benchmark şeklinde değilde, normal stress testi gibi yaparsanız daha sağlıklı olur, FPS dalgalanmaları olup olmadığını görürdük ama arkadaşların yazığına göre oyun sıkıntılı bir oyunmuş, oyuına özel bir durumda olabilir.
oyun sıkıntılı bi oyun ama şöyle benim sistem parçaları oyunu çok rahat karşılayabilecek parçalar düne kadar +160 fps oynuyordum donmasız takılmasız dün bi anda drop yemeye başladım

10 dakikalık test furmark1 ile mi yapılıyo bende furmark2 var 10 dakikalık test yok stres testi falan diye de bişey göremedim

curve ayarı dediğiniz nedir nasıl yapılır

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
10 dakikalık test diye bir şey yok hocam, süre size kalmış, en az 10 dakika sürdürmeniz daha sağlıklı olur diye söyledim. Testi siz başlatıp siz bitirebiliyorsunuz.

Düne kadar sağlıklı bir şekilde oynadığınız oyuna bir an da ne olmuş olabilir ki, sisteme yeni bir bileşen takmış veya herhangi bir sistem güncellemesi yapmış olabilir misiniz?

Top Bottom