Neler Yeni

Ryzen 7 7800x3D belirttiğim sisteme abartı ve gereksiz mi olur?

bekovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
Yeni bir sistem topluyorum. Eski sistemimden kalan Saphire Pulse Rx6700'ü bir süre daha kullanacağım. Aklımda olan donanımlar şunlar:

MSI B650 Tomahawk
R7 7800x3D
GSkill ya da XPG 6000~ mHz DDR5 ram
NZXT C850
NZXT H9 FLOW

İleride ekran kartımı Nvidia tarafına çevirmeyi ve yükseltmeyi planlıyorum. İşlemci tarafına 15.000₺ vermek pek mantıklı gelmemeye başladı açıkçası. Fikir tartışmalarına açığım.

Höstad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Eren n
Rust veya escape from tarkov oynuyorsan 7800x3d al aşağıdaki fps i 7800x3d haricinde bir işlemciyle alabilen yoktur oyunda

Ekler

• image.png
    image.png
    17.8 KB · Hit: 50

Ceasar123

80+ Silver
Ram 6000mhz, CL30 olsun ve expo destekli olsun.

Onun dışında şuan 7800X3D, dünyanın en güçlü işlemcisi.
15k normal bir işlemci için vermiyosunuz, ona göre düşünün.

bekovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rust veya escape from tarkov oynuyorsan 7800x3d al
Genelde rastgele oyunlar oynuyorum. Genelleme yapabilecek seviyede 'hikayeli' ya da 'fps' oyuncusuyum diyemem.

Ram 6000mhz, CL30 olsun ve expo destekli olsun.

Onun dışında şuan 7800X3D, dünyanın en güçlü işlemcisi.
15k normal bir işlemci için vermiyosunuz, ona göre düşünün.
Şu an için dünyanın en iyisi olduğunun farkındayım. İçime sinmeyen tarafı şu; bir oyunda 500FPS alıyor olmam ile 5000FPS alıyor olmam arasında bir fark yok. Bu yüzden arafta kaldım.

thecarlos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Furkan Özlü
Genelde rastgele oyunlar oynuyorum. Genelleme yapabilecek seviyede 'hikayeli' ya da 'fps' oyuncusuyum diyemem.

Şu an için dünyanın en iyisi olduğunun farkındayım. İçime sinmeyen tarafı şu; bir oyunda 500FPS alıyor olmam ile 5000FPS alıyor olmam arasında bir fark yok. Bu yüzden arafta kaldım.
YENİ ÇIKACAK OYUNLAR DA AYNI ŞEY OLMAYACAK HOCAM. aLABİLMİŞKEN EN İYİSİNİ ALIN. ğ7800X32DD'NİN BİLE YETMEYECECĞİ. zORLANACAĞI OYUNLAR ÇIKACAK İLLA Kİ.

Ceasar123

80+ Silver
Sizin şunu anlamanız lazım.
Ekran kartı her zaman önceliklidir.

Gidip 7800X3D ile 4070 Super kullanmak yerine, 7500F ile 4080 kullanmak daha performanslı mesela.

İşlemcinin direkt olarak etkisi yok.

Bizim o izlediğimiz testler bilerek en güçlü ekran kartı, düşük çözünürlük ile yapılarak darboğaza sokuluyor. İyi olan işlemcide darboğazı daha fazla kapatarak farkını çok keskin, net koyuyor.
Eğer gidip rahatça besleyebileceği düşük ekran kartla, ayarlarla test yaparlarsa aradaki o net fark direkt yok olur.

O yüzden 7800X3D almak yerine gidip daha güçlü ekran kartı ve onu besleyecek işlemci şeklinde güzel tercih yapmanız lazım.

XLazine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Seyit KAYA
Bende 7800X3D ve 4070 ti süper bi sistem alıcam bu hafta parçalar bu şekilde mantıklı mı peki

Shourd

80+ Silver
değişir eğer işlemci ağırlıklı kulanıcaksanız veya ilerde daha iyi ekran kartı alıcaksanız mükemmel işlemci alabilirsiniz

XLazine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Seyit KAYA

Gidip 7800X3D ile 4070 Super kullanmak yerine, 7500F ile 4080 kullanmak daha performanslı mesela.

Bizim o izlediğimiz testler bilerek en güçlü ekran kartı, düşük çözünürlük ile yapılarak darboğaza sokuluyor. İyi olan işlemcide darboğazı daha fazla kapatarak farkını çok keskin, net koyuyor.
Eğer gidip rahatça besleyebileceği düşük ekran kartla, ayarlarla test yaparlarsa aradaki o net fark direkt yok olur.

O yüzden 7800X3D almak yerine gidip daha güçlü ekran kartı ve onu besleyecek işlemci şeklinde güzel tercih yapmanız lazım.

Bütçenizi ve aldıklarınızı yazın. Nereden bilelim parçaları akadaş
Yukarıda yazdığı parçaların aynısını düşünüyorum demek istemiştim
MSI B650 Tomahawk
R7 7800x3D
GSkill ya da XPG 6000~ mHz cl32 expo DDR5 ram

bekovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay

Bir bakıma bunu da düşünmüştüm. Güçlü bir ekran kartı alıp, onu yeterince besleyebilecek bir işlemci alma fikri de var kafamda. Şu anki ekran kartım fazlasıyla yettiği için almasam mı diye düşünüyorum.

Top Bottom