İntel kullanırken ne kadar watt çekiyordu tam olarak takıldığın ve karşılaştırma yapmak istediğin konu nedir ?Boştayken, tarayıcı da gezerken, müzik dinlerken vs işlemcide 30-40-50W güç tüketimi oluyor. Önceden Intel kullanırken bu sorun yoktu. AMD ilk defa kullanıyorum. Normal mi bu?
İntel Frekans yönünden ciddi olarak boşta düşük frekanslara rahat inebiliyorken AMD tarafı malesef o kadar aşağı inemez o sebepten Güç tüketimi AMD için Normal . Mesela 5ghz hızında çalışan intel işlemci boşta 0.50 ghz lere kadar düşebilir AMD tarafında bu max 3 ghz dir. Tamamen bu sebepten kaynaklı.Boştayken, tarayıcı da gezerken, müzik dinlerken vs işlemcide 30-40-50W güç tüketimi oluyor. Önceden Intel kullanırken bu sorun yoktu. AMD ilk defa kullanıyorum. Normal mi bu?
İntel kullanırken ne kadar watt çekiyordu tam olarak takıldığın ve karşılaştırma yapmak istediğin konu nedir ?
İntel Frekans yönünden ciddi olarak boşta düşük frekanslara rahat inebiliyorken AMD tarafı malesef o kadar aşağı inemez o sebepten Güç tüketimi AMD için Normal . Mesela 5ghz hızında çalışan intel işlemci boşta 0.50 ghz lere kadar düşebilir AMD tarafında bu max 3 ghz dir. Tamamen bu sebepten kaynaklı.
Önceki işlemcini bilmiyorum ama hangi seviyede işlemci aldığına göre değişir bu markaya bağlı değil. Mesela şu anki işlemcin r7 7800x3d deli fişek bi işlemci bunu gidipte i3 13100f falan la karşılaştırmamak lazim ki i7 14700k kullansan o da baya baya 50w kullanır normal kullanımda. 3w çekmesi genelde laptoplarda oluyor ghzleri dibe indiriyor işlemciler ki batarya hızlı bitmesin.Boştayken kullanılan güç tüketimi. 10-15 kullandığını, hatta Intel’in kendi uygulamasında baktığımda bir ara 3W görmüştüm.
O zaman AMD normal. Bir sorun yok
normal aşırı performanslı işlemci. uygulama aç kapa oyun vsde yüksek w tdplere çıkması gayet normal.Boştayken, tarayıcı da gezerken, müzik dinlerken vs işlemcide 30-40-50W güç tüketimi oluyor. Önceden Intel kullanırken bu sorun yoktu. AMD ilk defa kullanıyorum. Normal mi bu?
Normal. R5 5600 bile hiçbir şey açık değilken 30W çekiyoor.
Önceki işlemcini bilmiyorum ama hangi seviyede işlemci aldığına göre değişir bu markaya bağlı değil. Mesela şu anki işlemcin r7 7800x3d deli fişek bi işlemci bunu gidipte i3 13100f falan la karşılaştırmamak lazim ki i7 14700k kullansan o da baya baya 50w kullanır normal kullanımda. 3w çekmesi genelde laptoplarda oluyor ghzleri dibe indiriyor işlemciler ki batarya hızlı bitmesin.
Ghz sabitli bu işlemcilerde(çoğu işlemci sabitli oluyor ama bununki yüksek ghz) aşağı inemediği için güç tüketimi aşağı inmiyor pek
AMD Ryzen 7000 ve Ryzen 7000X3D işlemciler boşta daha yüksek güç çekiyor!
Yapılan testler sonucunda keşfedildiği üzere AMD Ryzen 7000 ve Ryzen 7000X3D işlemciler, sistem boştayken ilginç bir şekilde TDP değerlerinden çok daha yüksek güç tüketimine sahip.www.google.com
normal aşırı performanslı işlemci. uygulama aç kapa oyun vsde yüksek w tdplere çıkması gayet normal.