Neler Yeni

Yardım Ryzen 7 7800x3d Saçma Sapan Sıcaklık Değerleri

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar.müzik.motorsiklet.spor
kendim taktım evet hocam ve konuyu güncelliyorum tekrar bir bakabilir misin fotoğraf koyuyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk kez sıvı soğutucuya geçtim ve kullandım, mesela şuan 47,5 derece size mesaj yazarkenAlıntıyı görüntüle
Pompa full yükte fakat fanlar 800 rpm çeviriyor , bu yüzden sıcaklıklar yüksek.anakartınızın uygulamasını indirin sys fanını elle ayarlayın. Size tavsiyem sistem boştayken pompa devri 2500 ile 2600 fan devri ise 1500 1700 çok az ses duyulur. Oyunlarda 3200 pompa fan devri de 1800 ile 1900 ideal

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
Biosta smart fan ayarlarından yapsam olmaz mı hocam orada 4 seçeneğim var istediğim derecelere ulaştığında % kaçta çalışacağını elleyebiliyorum ve şöyle ayarlar var dc, pwm, auto hangilerini seçmeliyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yalçın YAMAN
anladım hocam bu -20mv dediğin şey mi? curve optimizer negative yapıp sonra oraya -20 mi yazdın o mudur? Ben dün hem onu -30 yaptım hem de şu aşşağıdaki 0.0500V ayarını yaptım sıcaklık cinebenchte 80den 70e çekti sıcaklıgı, cinebench multicore skorumda arttıAlıntıyı görüntüle
PBO falan açman lazım -20 yapıp Curve Optimize'ı. Msi bios kullanımı benim Asrock'dan farklı. Forumda mutlaka vardır seninle aynı bios sahibi onlardan yardım al ya da internetten bulman lazım. Bir arkadaş daha yazmış fan devirlerini falanda bir elde geçirmende fayda var. Ama -20 Curve ile PBO ayarlarını yaparsan ve stabil çalışırsa sen işlemcinin asıl kalitesini o zaman daha net anlayacaksın emin ol.

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
PBO falan açman lazım -20 yapıp Curve Optimize'ı. Msi bios kullanımı benim Asrock'dan farklı. Forumda mutlaka vardır seninle aynı bios sahibi onlardan yardım al ya da internetten bulman lazım. Bir arkadaş daha yazmış fan devirlerini falanda bir elde geçirmende fayda var. Ama -20 Curve ile PBO ayarlarını yaparsan ve stabil çalışırsa sen işlemcinin asıl kalitesini o zaman daha net anlayacaksın emin ol.
hocam -30 da res attı onu farkettim bugün ve -20ye çektim, şuan bir sıkıntı yok, pbo zaten enabled olması lazım farklı bir ayarı var mı ki pbo nun sadece enabled yetmiyor mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pompa full yükte fakat fanlar 800 rpm çeviriyor , bu yüzden sıcaklıklar yüksek.anakartınızın uygulamasını indirin sys fanını elle ayarlayın. Size tavsiyem sistem boştayken pompa devri 2500 ile 2600 fan devri ise 1500 1700 çok az ses duyulur. Oyunlarda 3200 pompa fan devri de 1800 ile 1900 ideal
hocam sys fan girişine takmışım sıvı soğutucuyu şimdi düzelttim cpu fana taktım ve ince bir çınlama sesi geliyordu pompa 4000 de sabitken, onu 3500e çektim kesildi, fakat dediğin 1500 1700 de sanki uçak kalkıyormuş gibi olur çünkü 1300rpm de falanken bile farkediyordum ses çok fazla olduğundan
1722469727987.png

ajishiki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Baki kaya
Instagram
bakikyaa
Merhaba, yeni aldım ve yanında msi coreliquid c360 diye bir sıvı soğutucu tercih ettim, fakat boşta 50-55 derece arası çok oynak bir değerde dolaşıyor, mouseye dokunmazsam 45e iniyor salladığım anda 50'lere çıkıyor,
Google'da yeni sekme açtığımda 55-60lara çıkıyor anlık olarak
az önce cs2 yükledim 75 derece oldu inene kadar.
Normal midir bunlar?
1. Pcyi guc seceneklerinden degleiye almayi dene .
2. Sivi sogutucuyu kendin taktiysan jelatinini cikardigindan emin ol genelde unutulabiliyor.
3. En son da garantiye gonderebilirsin eger duzelmezse

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Sıcaklıklar normal. Neden herkes anormal bulmuş?

Top Bottom