Ekran kartı ve işlemciyi aldınız mı?İşlemcim ve ekran kartım Ryzen 7 9800x3d ve RTX 5060 TI. Anakart için belli bir bütçem yok. Sadece 25 bin TL'nin yukarısına çıkmasın yeter. Önerileriniz nelerdir?
25kya kadar anakarta gerek yok zaten hocam ama 5060ti ve 9800x3d dengesiz olmuş bence.İşlemcim ve ekran kartım Ryzen 7 9800x3d ve RTX 5060 TI. Anakart için belli bir bütçem yok. Sadece 25 bin TL'nin yukarısına çıkmasın yeter. Önerileriniz nelerdir?
Anakart için 8-9k yeterli bir bütçe 25k ya kadar çıkabiliyorsanız önerim o bütçeyi ekran kartına ayırıp 9070xt almanız bütçeniz 80k civarı ise 9800x3d 9070xt çok rahat toplanır.Henüz almadım, sadece malzemeleri belirliyorum.
Ben de ilk başta öyle düşünüyordum ancak bir forumda okuduğum yazıya göre işlemci ve ekran kartı arasındaki uyumsuzluk yalnızca ekran kartı işlemciden büyük olduğunda gerçekleşiyormuş. O yüzden işlemcinin ekran kartından büyük olması herhangi bir sorun yaratmazmış. Tabi kesin bilgi diyemem ama işlemci ve ekran kartını belirlerken bu bilgiyi dikkate aldım hocam.25kya kadar anakarta gerek yok zaten hocam ama 5060ti ve 9800x3d dengesiz olmuş bence.
hiç oyle bişey duymadım bilmiyorum hocam ama onemlı olan anakartın faz sayıları vrm soğutucuları falan.Ben de ilk başta öyle düşünüyordum ancak bir forumda okuduğum yazıya göre işlemci ve ekran kartı arasındaki uyumsuzluk yalnızca ekran kartı işlemciden büyük olduğunda gerçekleşiyormuş. O yüzden işlemcinin ekran kartından büyük olması herhangi bir sorun yaratmazmış. Tabi kesin bilgi diyemem ama işlemci ve ekran kartını belirlerken bu bilgiyi dikkate aldım hocam.
Toplam bütçeniz nedir?Ben de ilk başta öyle düşünüyordum ancak bir forumda okuduğum yazıya göre işlemci ve ekran kartı arasındaki uyumsuzluk yalnızca ekran kartı işlemciden büyük olduğunda gerçekleşiyormuş. O yüzden işlemcinin ekran kartından büyük olması herhangi bir sorun yaratmazmış. Tabi kesin bilgi diyemem ama işlemci ve ekran kartını belirlerken bu bilgiyi dikkate aldım hocam.
hiç oyle bişey duymadım bilmiyorum hocam ama onemlı olan anakartın faz sayıları vrm soğutucuları falan.
Aslında haklısınız hocam ama ben en son bilgisayar piyasasını takip etmeyi bıraktığımda kimse kimseye opsiyonları arsında Nvidia ekran kartı varken Amd ekran kartı önermiyordu. O yüzden bu konuda pek bilgim yok. Peki piyasada hala öyle bir durum söz konusu mu?Anakart için 8-9k yeterli bir bütçe 25k ya kadar çıkabiliyorsanız önerim o bütçeyi ekran kartına ayırıp 9070xt almanız bütçeniz 80k civarı ise 9800x3d 9070xt çok rahat toplanır.
Toplam bütçem yok ancak tasarruflu davranmaya çalışıyorum zaten ben sadece parçaları belirleyeceğim. Satın almayı amcam yapacak.Toplam bütçeniz nedir?
Amd kartlar son dönemlerde fazlaca tercih ediliyor hocam. Eski sorunları kalmadı. Direkt bütçe verirseniz forumda bilen arkadaşlar daha uyumlu ve iyi sistemler önerir.Aslında haklısınız hocam ama ben en son bilgisayar piyasasını takip etmeyi bıraktığımda kimse kimseye opsiyonları arsında Nvidia ekran kartı varken Amd ekran kartı önermiyordu. O yüzden bu konuda pek bilgim yok. Peki piyasada hala öyle bir durum söz konusu mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Toplam bütçem yok ancak tasarruflu davranmaya çalışıyorum zaten ben sadece parçaları belirleyeceğim. Satın almayı amcam yapacak.
Hocam şimdi hesapladım şu ana kadar belirlediğim parçalar (PSU, ve anakart hariç) 75 bin TL tutuyor. Ona göre hesaplayabilirsiniz.Toplam bütçeniz nedir?
PSU ve anakartı henüz belilemedim ancak belirlediğim diğer parçalar toplam 75 bin TL tutuyor. Ayrıca 110-120 bin liraya kadar da çıkabilirim hocam.Amd kartlar son dönemlerde fazlaca tercih ediliyor hocam. Eski sorunları kalmadı. Direkt bütçe verirseniz forumda bilen arkadaşlar daha uyumlu ve iyi sistemler önerir.