Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 9 3900x - Anakart seçimi

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Biraz geç kalmışım sanırım.
MSI'ın birkaç tane X570 chipsetli anakartları var, bu anakartlar kesinlikle alınmaması gereken anakartlardır, çünkü VRM'leri leş.
O anakartlar şunlar:
X570-A PRO
MPG X570 GAMING PLUS
MPG X570 GAMING EDGE WIFI
MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI

Şimdi bunları söylediğimize göre hangi anakart daha iyi olur onu söyleyeyim, ROG STRIX B550-F GAMING ve TUF GAMING X570-PLUS Wi-Fi çünkü VRM'leri diğerlerine göre daha iyi, bu iki anakartın VRM'i ise aynı hemen hemen.
Eğer anakart için ayırdığın bütçeyi söylersen daha iyi bir öneride bulunabilirim.
Yok hayır olur mu öyle şey ne zaman yazsanız da bakarım sizlerden tavsiye almak önemli benim için. Öncelikle mesajınız için ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Şimdi daha çok bilgilenmiş oldum. O zaman o anakartlara hiç bakmıyorum bile. Bütçe olarak 1.500-2200 TL bandında bir bütçe düşünüyorum anakart için. Önerdiklerinize ve yardımlarınıza teşekkür ederim tekrardan. Bu arada B550-F (Wifi'li) olan mı yoksa (Wifi'siz) olan mı tercih etmeliyim, yoksa fark etmiyor mu bütçeye göre mi? :giggle: :giggle: 💕

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Merhabalar değerli forum moderatörleri ve üyeleri aklıma bir şey takıldı en doğru kaynak olarak sizlere sormak istedim.

- Asus/Gigabayt/Msi 2070 Super Oc

- Ryzen 9 3900x
- 512 Gb m2 Ssd
- 8x2 Gb Ram

Bu sisteme acaba hangi anakart daha iyi olur ve daha verimli olur acaba? Ben birkaç tane anakart modeli seçtim fakat aralarındaki farkları bilmiyorum maalesef. Hepsinin neredeyse fiyatları ortalama aynı gibi gibi, fakat farkları nelerdir hangisini seçmeliyim yardımcı olur musunuz? Teşekkürler şimdiden... :giggle:

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
bu işlemciye de X570 gider be :D

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yok hayır olur mu öyle şey ne zaman yazsanız da bakarım sizlerden tavsiye almak önemli benim için. Öncelikle mesajınız için ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Şimdi daha çok bilgilenmiş oldum.
Eyvallah.
O zaman o anakartlara hiç bakmıyorum bile.
Uzak durun, şeytan başına :D.
Bütçe olarak 1.500-2200 TL bandında bir bütçe düşünüyorum anakart için.
MPG B550 GAMING EDGE WIFI öneririm. Eğer sistem ROG STRIX temalı olacaksa ROG STRIX B550-F GAMING seçebilirsin ama 1 tane ARGB girişi var onda, o biraz sıkıntı benim için mesela :D.
Bu arada B550-F (Wifi'li) olan mı yoksa (Wifi'siz) olan mı tercih etmeliyim, yoksa fark etmiyor mu bütçeye göre mi? :giggle: :giggle: 💕
Orası sana kalmış, Wi-Fi'a gerek yoksa Wi-Fi olmayan modeli al.

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
bu işlemciye de X570 gider be :D
Teşekkür ederim naçizane yorumunuz için :giggle: Bakalım şuan ROG STRIX B550-F GAMING ve TUF GAMING X570-PLUS Wi-Fi bunların arasında bir fikir oluşturacağım bütçeye göre bir şey ayarlayacağım 😝
Mesaj otomatik birleştirildi:

MPG B550 GAMING EDGE WIFI öneririm. Eğer sistem ROG STRIX temalı olacaksa ROG STRIX B550-F GAMING seçebilirsin ama 1 tane ARGB girişi var onda, o biraz sıkıntı benim için mesela :D.
Peki ARGB benim için ne sorun oluşturabilir mesela bir tane olması zahmet olmazsa söyleyebilir misiniz? 😝 (Off gerçekten bilmiyorum yaa🤦‍♀️🤷‍♀️)

Uzak durun, şeytan başına :D.
Yok yok uzak duracağım şeyleri öğrendim artık onlardan uzak durmak lazım :ROFLMAO:
Mesaj otomatik birleştirildi:

TUF GAMING X570-PLUS Wi-Fi
Birde peki neden bunu önermediniz sonrada? Onuda öğrenebilir miyim? :giggle:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Peki ARGB benim için ne sorun oluşturabilir mesela bir tane olması zahmet olmazsa söyleyebilir misiniz? 😝 (Off gerçekten bilmiyorum yaa🤦‍♀️🤷‍♀️)
Mesela kasan MasterCase H500 ARGB diyelim, fanların ARGB kablosu var ışığının yanması için, splitter (çoklayıcı) kablo ile tüm ARGB olan fanların ARGB kablosu 1 tane uca dönüştürülüyor, 3 tane uç yerine 1 tane uç takmış oluyorsun hepsini kontrol ediyorsun.
Anakartında da 1 tane ARGB girişi var diyelim, sen buraya taktın ARGB kablosunu, ileride de ARGb sıvı soğutucu aldın, e o soğutucunun ARGB kablosunu nereye takacaksın? :D
Kendi kontrolcüsü vardır muhakkak ama kendi kontrolcüsü ile kontrol ettiğin zaman bu sefer yazılım ile kontrol edemezsin.
O kadar para bayıldıktan sonra da ışıklarımı yazılım ile değiştiremiyorsam vay halime yani :D.
ROG STRIX B550-E GAMING alabiliyorsan al, VRM'leri çok daha iyi onun, hem de 2 tane ARGB girişi var, sağlam anakart :D.
Sistemin diğer tüm parçalarını sayar mısın sana zahmet?
Yok yok uzak duracağım şeyleri öğrendim artık onlardan uzak durmak lazım :ROFLMAO:
Bi' zahmet :p.
Birde peki neden bunu önermediniz sonrada? Onuda öğrenebilir miyim? :giggle:
Çünkü X570 chipsetli olmasına gerek yok, B550 chipsetli olsa da olur.
Ryzen 9 3900X seçmiş olabilirsin ama şu an kimsenin X570 chipsetinin sunduğu "tüm" özelliklere ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum.
B550 chipsetli anakartlarda da PCIe 4.0 özelliği var, ama X570 chipsetli anakartlara göre sınırlı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Mesela kasan MasterCase H500 ARGB diyelim, fanların ARGB kablosu var ışığının yanması için, splitter (çoklayıcı) kablo ile tüm ARGB olan fanların ARGB kablosu 1 tane uca dönüştürülüyor, 3 tane uç yerine 1 tane uç takmış oluyorsun hepsini kontrol ediyorsun.
Anakartında da 1 tane ARGB girişi var diyelim, sen buraya taktın ARGB kablosunu, ileride de ARGb sıvı soğutucu aldın, e o soğutucunun ARGB kablosunu nereye takacaksın? :D
Kendi kontrolcüsü vardır muhakkak ama kendi kontrolcüsü ile kontrol ettiğin zaman bu sefer yazılım ile kontrol edemezsin.
O kadar para bayıldıktan sonra da ışıklarımı yazılım ile değiştiremiyorsam vay halime yani :D.
ROG STRIX B550-E GAMING alabiliyorsan al, VRM'leri çok daha iyi onun, hem de 2 tane ARGB girişi var, sağlam anakart :D.
Sistemin diğer tüm parçalarını sayar mısın sana zahmet?

Bi' zahmet :p.

Çünkü X570 chipsetli olmasına gerek yok, B550 chipsetli olsa da olur.
Ryzen 9 3900X seçmiş olabilirsin ama şu an kimsenin X570 chipsetinin sunduğu "tüm" özelliklere ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum.
B550 chipsetli anakartlarda da PCIe 4.0 özelliği var, ama X570 chipsetli anakartlara göre sınırlı.
Öncelikle değerli cevabınız ve uğraşınız için teşekkür ederim. Sistemde tahmini olarak olabilecek şeyler'i sıralıyorum. (tabii ki bazı ufak etkenler bunu değiştirebilir, bütçe, forumdan aldığım bilgiler vs gibi.)

Ryzen 9 3900x
Asus 2070 super oc
Anakart sizin önerdiklerinizden biri olacak.
Corsair 8x2 3600 mhz CL 18 ram
Seagate 1TB 7200rpm
Samsung 970 Pro 500GB yada 970 Evo Plus 500GB (Onada karar veremedim daha maalesef)
COOLER MASTER MasterCase H500 ARGB 750W 80+ Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa
Sıvı soğutucuya da kasayı aldıktan biraz sonra almayı düşünüyorum tekrar bütçe ayırıp. Bir süre stok fan ile idare etmeye çalışacağım. Teşekkürler şimdiden :giggle:

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Aaaa kusura bakmayın atlamışım onu hızlı yazıcam diye 😄
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 SUPER OC 8GB
O zaman anakartı da ROG STRIX seçsek güzel olabilir :D.
Anakartı ROG STRIX B550-E GAMING seçme şansın var mı? Aşar mı bütçeni?
Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram
Güzel, bayağı iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
O zaman anakartı da ROG STRIX seçsek güzel olabilir :D.
Anakartı ROG STRIX B550-E GAMING seçme şansın var mı? Aşar mı bütçeni?
Aslında o kadar çıktıktan sonra 200-300 TL daha vermeye değer ise neden olmasın biraz daha birikim yapılabilir :giggle: Siz o kesin olarak o sisteme cuk oturur diyorsanız neden olmasın :giggle: :giggle:
Güzel, bayağı iyi.
Bazıları CL 16-15 al çöp demişlerdi YouTube yorumlarında başkalarının altına bende kararsız kaldım onuda yazayım dedim :giggle: :giggle:
Peki ssd konusunda ne yapmamı önerirsiniz acaba? O ikisi arasında aşağı sıralayayım yinede ben:

Ssd : SAMSUNG 512GB 970 PRO NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 2300MB Yazma)
SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3200MB Yazma)

Aralarında fark'ı ne olur benim için hem edit, render, müzik ve oyunlar ilgileneceğim. Teşekkürler 💚 💫

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Aslında o kadar çıktıktan sonra 200-300 TL daha vermeye değer ise neden olmasın biraz daha birikim yapılabilir :giggle: Siz o kesin olarak o sisteme cuk oturur diyorsanız neden olmasın :giggle: :giggle:
Şahane olur valla :D.
Bazıları CL 16-15 al çöp demişlerdi YouTube yorumlarında başkalarının altına bende kararsız kaldım onuda yazayım dedim :giggle: :giggle:
Aslında iyi çipli bir model veya direkt 3600 MHz CL16 olan başka marka bir RAM olsa güzel olabilir.
Peki ssd konusunda ne yapmamı önerirsiniz acaba? O ikisi arasında aşağı sıralayayım yinede ben:

Ssd : SAMSUNG 512GB 970 PRO NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 2300MB Yazma)
SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3200MB Yazma)

Aralarında fark'ı ne olur benim için hem edit, render, müzik ve oyunlar ilgileneceğim. Teşekkürler 💚 💫
Aralarında hız(MB ve IOPS) farkından başka fark yok, ikisi de güzel, ama biri üst model.
970 EVO'nun 1 TB olan versiyonunu kullanıyorum, gayet sağlam, iş yaparken de sıkıntı olmuyor.
Ama bütçe varsa 970 EVO Plus seçilebilir, ne de olsa iş ile uğraşacaksın en nihayetinde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Şahane olur valla :D.
O zaman bunda karar kıldık çok güzel çözüldü valla konu 1 gün içerisinde teeeşkeekkür edeerriimmm 😄 😄 :giggle: :giggle:

Aslında iyi çipli bir model veya direkt 3600 MHz CL16 olan başka marka bir RAM olsa güzel olabilir.
O zamn onlarda bir araştırayım ben CL16 başka marka belki daha güzel olabilir dediğiniz gibi. Öneriniz var ise her daim açığım :giggle:

Ama bütçe varsa 970 EVO Plus seçilebilir, ne de olsa iş ile uğraşacaksın en nihayetinde.
O zaman Evo Plus daha iyi anladığım kadarıyla Evo Plus'ı almak daha mantıklı gelir o zaman. Peki neden daha ucuz Evo Plus - Pro'ya göre?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,313
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç