Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 9 3900x - Anakart seçimi

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Dostum B550 Tomahwak derim kesinlikle. o işlemciye yakışır
Anladım peki yakışır derken neden diğerleri yerine onu önerdiniz söyleyebilir misiniz vaktiniz var ise eğer? Bu arada değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim fikir açısından 💕
Mesaj otomatik birleştirildi:

B550-F derim bütçen varsa B550-E derim.
Peki bu ikisi arasındaki fark nedir acaba öğrenebilir miyim? Bu arada sizede teşekkür ederim yardımınız için 👽

B550-F seçebilirsin VRAM olarak daha iyi olması lazım
Anladım çoğu kişi b550-f modelini önerdi anakart olarak onu seçeceğim o zaman büyük ihtimalle. Sizlerin değerli yorumları sayesinde karar verebiliyorum teşekkür ederim :giggle: 💖

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
3900x güçlü bir işlemcidir buna uygun kartlar 550 sınıfıdır burada dikkat edeçeğin husus mosfet soğutucuların soğutması'dır mosfet yataklarını soğutma bölümü ne kadar büyük ve geniş ise o kart daha verimlidir ve oc daha uygundur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
3900x güçlü bir işlemcidir buna uygun kartlar 550 sınıfıdır burada dikkat edeçeğin husus mosfet soğutucuların soğutması'dır mosfet yataklarını soğutma bölümü ne kadar büyük ve geniş ise o kart daha verimlidir ve oc daha uygundur.
Peki mosfet yatağının ne olduğunu açıklayabilir misiniz acaba yardım açısından? Daha yeni yeni öğreniyorum bir kaç hafta oldu araştırmalara başlayalı. Bir de şimdi sisteminizde gördüm sizde r9 3900x kullanıyormuşsunuz sisteminizde. 550 sınıfı uygun demiştiniz de ancak sizin anakartınız x570 acaba daha önce aldığınız için mi yoksa daha iyi diye mi? Açıklarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için :giggle: :giggle: :giggle:

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,757
İsim
Ahmet Baran
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için sabırsızlıkla bekliyorum bakalım :giggle:

Genellikle geceden bu yana izlediğim videolardan hep x570 tercih edilmiş bunun sebebi nedir acaba bir bilginiz var mıdır? :unsure:
X570 anakartlar genelde baya bir güçlü oluyor çünkü giriş seviyeleri hariç

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
Peki mosfet yatağının ne olduğunu açıklayabilir misiniz acaba yardım açısından? Daha yeni yeni öğreniyorum bir kaç hafta oldu araştırmalara başlayalı. Bir de şimdi sisteminizde gördüm sizde r9 3900x kullanıyormuşsunuz sisteminizde. 550 sınıfı uygun demiştiniz de ancak sizin anakartınız x570 acaba daha önce aldığınız için mi yoksa daha iyi diye mi? Açıklarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için :giggle: :giggle: :giggle:

sonradan bir video ekledim onun seyrederseniz biraz işi çözersiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
X570 anakartlar genelde baya bir güçlü oluyor çünkü giriş seviyeleri hariç
Anladım teşekkür ederim dediğiniz kartları listeye ekledim zaten incelemek için :)

B550-F de 1 tane Argb girişi var ama B550-E de 2 tane Argb girişi var.
Ayrıca vrm farkı var.
Hııımmm şimdi anladım teşekkür ederim tavsiyelerinizi ekledim umarım güzel bir şey çıkar ileride bakalım :giggle:

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
sonradan bir video ekledim onun seyrederseniz biraz işi çözersiniz
Teşekkür ederim yardımınız için hemen izleyeceğim :giggle:

Ekran kartına kadar verdiniz mi hangi model olucağını?
Maalesef hala karar veremedim araştırma yapıyorum açıkcası 2070s alacağım fakat hangi markanın olacağını bilmiyorum maalesef sadece rtx olsun istiyorum asus/msi/gigabayt markalarının arasında gidip geliyorum aslında doğruyu söylemek gerekirse :unsure:

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Maalesef hala karar veremedim araştırma yapıyorum açıkcası 2070s alacağım fakat hangi markanın olacağını bilmiyorum maalesef sadece rtx olsun istiyorum asus/msi/gigabayt markalarının arasında gidip geliyorum aslında doğruyu söylemek gerekirse :unsure:
Sadece sıcaklık farkı olur performans fark'ı 3 4 fps olur en fazla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Sadece sıcaklık farkı olur performans fark'ı 3 4 fps olur en fazla.
Evet öyle oluyormuş aslında zaten en önemlisi bütçeye göre en iyi performans ürünlerini toplayıp ona göre sistem çıkarmak. Teşekkür ederim yorumunuz içinde :giggle:

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,757
İsim
Ahmet Baran

Eğer bütçeyi fazla zorluyor ise galax inno3d gibi markalara bakabilirsin fakat zorlamıyorsa yardımcı olmaya çalışırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Eğer bütçeyi fazla zorluyor ise galax inno3d gibi markalara bakabilirsin fakat zorlamıyorsa yardımcı olmaya çalışırım
Teşekkür ederim öncelikle yardımcı olduğunuz için. Aslında yorumlara bakarak genellikle 2060- 2070s tarzında ekran kartı seçimleri duydum ve gördüm. Kafamda asus sistem dizmek var aslında yani asus ekran kartı ile asus anakart gibi fakat karar veremedim daha bütçe olarak totalde sisteme 16-17.000 Tl arasında bir fiyat belirledim. İçinde hem güzel işlemci ve güzel ekran kartı olmasını istedim hem işim açısından hemde iş dışında oyunlarla ilgili güzel grafik ve performans açısından beni mutlu etsin diye :giggle:

Top Bottom