Ryzen 9 7900X sistemde Valorant düşük FPS veriyor

hocam turbo açık mı bilmiyorum 3XD gaming boost açık atrı olarak cpu gaming modda
Hocam o işlemciye x3d modunun açılabilir olması garip açıkçası. Onları ayrı ayrı kapatıp denediniz mi hiç? İşlemciniz x3d değil mesela belki o mod açık olduğu için sorun çıkarıyordur?

Msi Afterburner dediğimi bi yapın hocam bir de anakart biosundan core performance boost ayarı açık mı kapalı mı diye bakın. Bu ayar auto da açık, kapalıda da kapalı oluyor, bunu kapatınca işlemci turbo frekansa çıkamıyordu. Belki böyle bir durum vardır. O yüzden bi kontrol ediverin, kapalıysa açın bu ayarı.
hocam bir de ben pc yi toplayalı zaten 2 ay oldu ilk ay sorun yoktu 650 570 fps güzel gidiyordu son 1 aydır böyle performans düşüşü yaşadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o işlemciye x3d modunun açılabilir olması garip açıkçası. Onları ayrı ayrı kapatıp denediniz mi hiç? İşlemciniz x3d değil mesela belki o mod açık olduğu için sorun çıkarıyordur?
o mod kapalıyken de aynı bu şekilde fps düşüşü yaşadım bir de zaten valorantı 1280x1024 çözünürlüğünde açıyorum

hocam değerler bu şekilde

Ekler

• bilgisayar değerleri.webp
    bilgisayar değerleri.webp
    27.6 KB · Hit: 16
G
Sizin ekran kartı Vram kaç hocam değerlerde görünmemiş ama 8gb aşıyorsa veya dayanıyorsa performans dan kısmana sebep olmuş olabilir diyeceğim ancak valorant bu vram’i napıcak

Sanki oyun birincil gpu olarak ekran kartınızdan ziyade işlemci dahili gpu sunu kullanıyor gibi. Nvidia denetim masası ayarlarınızı hiç kurcaladınız mı? Orada birkaç ayar olması lazım, ekran kartını seçtiğimiz. Ek olarak bios içinde dahili gpu yu devredışı bırakabileceğiniz bir ayar var. İlgili şu videoda anlatılmış. Biosa girip bir deneyin derim.

Sanki oyun birincil gpu olarak ekran kartınızdan ziyade işlemci dahili gpu sunu kullanıyor gibi. Nvidia denetim masası ayarlarınızı hiç kurcaladınız mı? Orada birkaç ayar olması lazım, ekran kartını seçtiğimiz. Ek olarak bios içinde dahili gpu yu devredışı bırakabileceğiniz bir ayar var. İlgili şu videoda anlatılmış. Biosa girip bir deneyin derim.
Hocam dediğinizi yaptım fakat şimdi de fps 270 lere kadar düşüyor 370 civarı fps alıyorum sıcaklık fazla değil 65 derecelerde bilgisayarı ilk topladığımda böyle değildi 700 fps rahat alıyordum. Eski pc de r5 5600x de bu kadar düşük almıyordum

Ekler

• düşük fps sorunu.webp
    düşük fps sorunu.webp
    1.6 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Hocam dediğinizi yaptım fakat şimdi de fps 270 lere kadar düşüyor 370 civarı fps alıyorum sıcaklık fazla değil 65 derecelerde bilgisayarı ilk topladığımda böyle değildi 700 fps rahat alıyordum. Eski pc de r5 5600x de bu kadar düşük almıyordum
Hocam bide biosdan core performance boost ayarı açık mı kapalı mı diye bakabilir misiniz?

Geri