Ryzen 9 7900x3d PERFORMANS SORUNU

Mystr

80+
Reaksiyon skoru
0
Ryzen 9 7900x3d işlemci msi mag x870 tomahawk wifi anakart pny rtx 4070 gskill Trident Z5 Neo 7200 mhz 2x16 ram gigabyte gp-ud1000gm 1000w powersup msi mag e360 sıvı soğutma sistemimde bir performans tatsızlığı var bir çok yol denemedim bıos ayarlarında çözemedim fc 25 i ultra ayarlarda oynatırken donma kasma yapıyor örneğin onun dışında pek bir oyun oynamıyorum bi süredir X3d gaming mode unu açtığım zaman bana daha tatsız bir performans veriyor gibi geldi format mı atmalıyım yoksa atladığım bir konu mu var

afterburner ile performans derecelerini atarsan daha iyi olur. bir de işlemci dahili grafik kartı belki devreye giriyor olabilir bu yüzden tam performans alınamıyor olabilir

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
afterburner ile performans derecelerini atarsan daha iyi olur. bir de işlemci dahili grafik kartı belki devreye giriyor olabilir bu yüzden tam performans alınamıyor olabilir
Akşama afterburner atarım dahili grafik kartı seçimini bıos üzerinden kapatmış olmam gerek ona dikkat etmiştim ayrıca Windows ayarlarında da hep önceliği 4070 e veriyorum

UserBenchmarks: Game 96%, Desk 117%, Work 111%
CPU: AMD Ryzen 9 7900X3D - 117.9%
GPU: Nvidia RTX 4070 - 77.1%
SSD: Kingston SNV2S1000G 1TB - 188.6%
SSD: EXT X200E SSD 1TB - 335%
RAM: Unknown F5-7200J3445G16G 2x16GB - 270.8%
MBD: MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI (MS-7E51)
userbencmarka göre böyle ekran kartında sorun gördü acaba elimdeki 3060 la mı denesem

tomahawk wifi anakart kullanıyorum bende son bioslarda donma çökme yaşıyorum 7 sürüm önceki bios stabil haberin olsun dostm

7E51v1A1A bu biosu bi deneyebilirsin

tomahawk wifi anakart kullanıyorum bende son bioslarda donma çökme yaşıyorum 7 sürüm önceki bios stabil haberin olsun dostm
Bende güncelledim bıosu eski sürümü deneyelim bide
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fps sabitleme yaptınız
Fps sabitleme yaptınız mı
Nvidia ayarlarından yapamadım ama fc 25 te 120 fps ayarında duruyor

Tek bir oyunu referans alarak sistemde problem var demek doğru değil. En azından test için bir kaç oyun deneyin.

UserBenchmarks: Game 96%, Desk 117%, Work 111%
CPU: AMD Ryzen 9 7900X3D - 117.9%
GPU: Nvidia RTX 4070 - 77.1%
SSD: Kingston SNV2S1000G 1TB - 188.6%
SSD: EXT X200E SSD 1TB - 335%
RAM: Unknown F5-7200J3445G16G 2x16GB - 270.8%
MBD: MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI (MS-7E51)
userbencmarka göre böyle ekran kartında sorun gördü acaba elimdeki 3060 la mı denesem
User benchmark kolpa hocam biraz onu boşver.

Ryzen 9 7900x3d işlemci msi mag x870 tomahawk wifi anakart pny rtx 4070 gskill Trident Z5 Neo 7200 mhz 2x16 ram gigabyte gp-ud1000gm 1000w powersup msi mag e360 sıvı soğutma sistemimde bir performans tatsızlığı var bir çok yol denemedim bıos ayarlarında çözemedim fc 25 i ultra ayarlarda oynatırken donma kasma yapıyor örneğin onun dışında pek bir oyun oynamıyorum bi süredir X3d gaming mode unu açtığım zaman bana daha tatsız bir performans veriyor gibi geldi format mı atmalıyım yoksa atladığım bir konu mu var
tüm FC oyunları özelinde söylüyorum, kaç sistem değiştirdim hepsinde stutter, kasma, donma, çökme her şey mevcut. Oyunla alakalı daha çok, zaten araştırsan sorunu senin gibi sorun yaşayan bir ton insan var. Bende olunca ben oyun içi çözünürlüğü düşürüp sonra geri düzeltip oynamaya devam edebiliyorum(çok garip bir çözüm) herkeste farklı ama sorunun çözümü.

Genel oluyorsa bir şey diyemeyeceğim ama core parking gibi bir durum vardı bu 7900x3d ve 7950x3d için açman gereken. Belki onunlar sorunun çözülebilir. Gerçi açtım demişsin ama FC özelinde oluyorsa üstte belirttiğim gibi FC kendinden sorunlu.

Tek bir oyunu referans alarak sistemde problem var demek doğru değil. En azından test için bir kaç oyun deneyin.
Haklısın ama oynadığım pek oyun iş dolayısıyla vakit yok kalan vakitte de arkadaş ortamından dolayı pubg mobile oynuyoruz emülatorden(onu saymıyorum zaten komple sorunlu bişey) ama geniş bir vakitte forza da falan deneyebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

User benchmark kolpa hocam biraz onu boşver.

tüm FC oyunları özelinde söylüyorum, kaç sistem değiştirdim hepsinde stutter, kasma, donma, çökme her şey mevcut. Oyunla alakalı daha çok, zaten araştırsan sorunu senin gibi sorun yaşayan bir ton insan var. Bende olunca ben oyun içi çözünürlüğü düşürüp sonra geri düzeltip oynamaya devam edebiliyorum(çok garip bir çözüm) herkeste farklı ama sorunun çözümü.

Genel oluyorsa bir şey diyemeyeceğim ama core parking gibi bir durum vardı bu 7900x3d ve 7950x3d için açman gereken. Belki onunlar sorunun çözülebilir. Gerçi açtım demişsin ama FC özelinde oluyorsa üstte belirttiğim gibi FC kendinden sorunlu.
Tavsiye ettiğin çözümü deneyeceğim X3d gaming modu bana biraz saçma geliyor 12 çekirdek 24 threads işlemci 6 çekirdek 12 threads oluyor 6 çekirdeği kapatıyor ben pek performans artışı hissetmedim ama X3d gaming modunu açıp manuel olarak diğer 6 çekirdeği de açarsam çakışma yaşar mı sistem bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,849
Üyeler
184,062
Son üye
sonsuz42
Geri