Ryzen Işlemcide GHZ Dalgalanması

JERUS

80+
Reaksiyon skoru
0
AMD Ryzen 3500X aldım %10 kullanımda 3.9 Ghz ye boostlanıyor ve sıcaklığı artıyor (Boştayken 60 dereceyi görüyor) Ghz yi nasıl sabitleyebilirim (Stok fan olarak Wraith Stealth gönderildi)

Sabitleme, zaten sıcaklığa göre en uygun olan GHz'i veriyor. He tabi OC yapabilirsin.

Sabitlemene gerek yok, zaten sabitleme de yok. Soğuk çalıştığında kendini yüksek frekanslara çıkartır. Yük altına girince de ısındığı için bir anda frekans dalgalanması olabilir.

Sabitleme, zaten sıcaklığa göre en uygun olan GHz'i veriyor. He tabi OC yapabilirsin.
75 derece iken 4 Ghz oluyor. Bu soğutucuyla ömrünün pek te uzun olacağını düşünmüyorum en azından yeni bir soğutucu alana kadar bunu sabitlesem herhangi bir sorun yaşar mıyım ?

75 derece iken 4 Ghz oluyor. Bu soğutucuyla ömrünün pek te uzun olacağını düşünmüyorum en azından yeni bir soğutucu alana kadar bunu sabitlesem herhangi bir sorun yaşar mıyım ?
3600 ile bu sorunu yaşıyorum. Soğutucu alana kadar BIOS'tan CPU Ratio kısmını 3,8 GHz'e sabitledim. Şu an tam yükte 82 derecede çalışıyor.

Geri