Neler Yeni

Yardım Ryzen Master ram overclok

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
Merhaba, Ryzen master programı üzerinden ryzen 3 3200g işlemcisine ve içerisinde ki vega8 Gpu'suna overclok yaptım ısı dereceleri ve verdiği performans stabil ve elimde ki ramleri değerlendirip hız aşırtmak istiyorum. Kasam ve güç kaynağım müsait
Ram model ve cl/mhz : Corrsair vegance 3000mhz cl16 (8x2) 1.35v
Belirttiğim ramler çok fazla overclok olmadığını biliyorum ancak mhz değeri doğrudan performansa etki ettiği için çıkabileceği en üst performansta çalışmasını istiyorum.
Bunuda biraz araştırdığımda cl değeri yükselterek mhz değerini daha yükseğe çekebileceğimi gördüm.
Yazdıklarım arasında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Not: anakart b450M H

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,204
İsim
Diyarhan
3200mhz anca yaparsın ama lpx ramler cidden çok kötü. Değerleri bulursam eklerim.

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3200mhz anca yaparsın ama lpx ramler cidden çok kötü. Değerleri bulursam eklerim.
3200e çektim 3333de sorunsuz çalışıyor ama ya ben biraz doyumsuzum ya da ram üreticileri kazıklıyor çünkü kutusunda high overclok fln yazmışlar

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
3200e çektim 3333de sorunsuz çalışıyor ama ya ben biraz doyumsuzum ya da ram üreticileri kazıklıyor çünkü kutusunda high overclok fln yazmışlar
hangi timingler ile yaptın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, Ryzen master programı üzerinden ryzen 3 3200g işlemcisine ve içerisinde ki vega8 Gpu'suna overclok yaptım ısı dereceleri ve verdiği performans stabil ve elimde ki ramleri değerlendirip hız aşırtmak istiyorum. Kasam ve güç kaynağım müsait
Belirttiğim ramler çok fazla overclok olmadığını biliyorum ancak mhz değeri doğrudan performansa etki ettiği için çıkabileceği en üst performansta çalışmasını istiyorum.
Bunuda biraz araştırdığımda cl değeri yükselterek mhz değerini daha yükseğe çekebileceğimi gördüm.

zahmet olmazsa cpu y verdiğin voltaj ghz ve gpu ya verdiğin mhz voltajı söyler misin genelde gpu ya yapınca stabil çalışmıyor sıcaklık dalgalanması olumsuz etkiliyor

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
Ezbere konuşmayın lütfen, piyasada en çok satılan 4.32 ve birkaç model oc anlamında iyi değil. Mesela 5.32 3.31 gibi sürümleri cidden iyi oc oluyorlar.
Bu arada kötü dediğimiz 4.32 bile 3733 cl17 18 gibi değerlere ulaşabilmişti, tabi bu biraz da şansa bağlı.

Ram'inizin arkasındaki seri no ne?
4.32 5.32 3.31 gibisinden

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram 3333mhz'e kadar xpm açık 1.35v yani hiç bir ayarla oynamadığım zaman 3333mhz sıkıntısız çalışıyor dümdüz 33 yazıp enterlıyorum 3400de mavi ekran veriyor ve bios res atmam gerekiyor

hangi timingler ile yaptın

zahmet olmazsa cpu y verdiğin voltaj ghz ve gpu ya verdiğin mhz voltajı söyler misin genelde gpu ya yapınca stabil çalışmıyor sıcaklık dalgalanması olumsuz etkiliyor
tam bir değer yazmadan yaptım ryzen master üzerinden fotoğraf verdiğim voltaj ve işlemciye yaptığım undervoltaj ekte

Ezbere konuşmayın lütfen, piyasada en çok satılan 4.32 ve birkaç model oc anlamında iyi değil. Mesela 5.32 3.31 gibi sürümleri cidden iyi oc oluyorlar.
Bu arada kötü dediğimiz 4.32 bile 3733 cl17 18 gibi değerlere ulaşabilmişti, tabi bu biraz da şansa bağlı.

Ram'inizin arkasındaki seri no ne?
4.32 5.32 3.31 gibisinden
bakiyim seri noya

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    215.6 KB · Hit: 38

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
eyw dostum

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM

O RAM'ler pek O.C.'lik RAM'ler değil. Max. 3200 MHz yapılabilir bence. Üstü olmaz gibime geliyor. İçindeki bellek modülleri hiç O.C. için uygun değil.

Top Bottom