Rehber Ryzen işlemciler için RAM Overclock performansı ve önemi

Fclk frequency yi bulamadım bir tek anakartim Intel asus
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bana şunu subyaz falan diye attıniz ama anakartim Intel ve ben bulamıyorum onları dram timing control icersiinde
İnfinity Fabric İntel de yok bu yüzden FCLK ayarı yok.
Bellek Kontrolcü işlemci ile aynı plaka da intel de.

Fclk frequency yi bulamadım bir tek anakartim Intel asus

Hocam bana şunu subyaz falan diye attıniz ama anakartim Intel ve ben bulamıyorum onları dram timing control icersiinde
Intel olduğunu yeni öğrendim. Konu Ryzen olunca.

@cfranko bakabilir.

Şimdi rcdwr ve rcdrd bitişik diye biliyorum intel de, bi tming controls kısmının SS'ini atar mısın
hocam timing control bölümü çok uzun çek çek bitmezki direk hazır değerler var mı intel için girebileceğim çünkü pc de bios girince başka pc olmadığı için telden yazıyorum çok zor oluyorda.

hocam timing control bölümü çok uzun çek çek bitmezki direk hazır değerler var mı intel için girebileceğim çünkü pc de bios girince başka pc olmadığı için telden yazıyorum çok zor oluyorda.
Hocam ilk kısmını at uzun olduğunu biliyorum, cas latency kısmının oluğu

Emin misin?

1 tCL 16
3 tRCDWR 16
2 tRCDRD 19
4 tRP 19
5 tRAS 36
tRC 55
tRFC 535
Command Rate 2T
1.42v DRAM voltage
3600 MHz DRAM Speed.
Asus anakartın var ise isimleri uzun yazar sıra olarak yazdım başlarına. 2-3' den emin değilim. Write yazan tRCDWR. Read yazan tRCDRD
Evet ve asus anakart ım var

Eline sağlık, güzel rehber detaylısını gelirse güzel olur.
Vengeance'lar ölüm, Micron B-Die, Hynix C-Die, Hynix M-Die çiplerle denedim 3200 Mhz üstüne çıkılmıyor. Çipe göre gecikme ve voltaj değerleri değişiyor ama Mhz hiç değişmiyor ya ben beceremiyorum ya da bu belleklerde bi sıkıntı var.

Eline sağlık, güzel rehber detaylısını gelirse güzel olur.
Vengeance'lar ölüm, Micron B-Die, Hynix C-Die, Hynix M-Die çiplerle denedim 3200 Mhz üstüne çıkılmıyor. Çipe göre gecikme ve voltaj değerleri değişiyor ama Mhz hiç değişmiyor ya ben beceremiyorum ya da bu belleklerde bi sıkıntı var.
CJR olan bizde de var bi ara denerim şuan Intel sistemde 2666 CL14-14 olarak çalışıyor.

CJR olan bizde de var bi ara denerim şuan Intel sistemde 2666 CL14-14 olarak çalışıyor.
Dene ama dikkatli ol kanser edebilir, sinirli bir gününe denk gelmesin, ram'i ikiye bölebilirsin :) Alacağın sonuçları merak ediyorum açıkçası.
B-Die ve M-die olan [F/J]R'imiş. C-Die olan CJR'imiş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,023
Üyeler
184,095
Son üye
parsinho
Geri